На Острова използват България като изкупителна жертва

Посланик Димитров: Представянето на българите е обидно
Обновена: 7 мар 2013 15:20 | 7 мар 2013 07:49, Елка Василева
123
На Острова използват България като изкупителна жертва
Продължаващият дебат във Великобритания несправедливо набеждава България. Снимка: архив, Reuters

България е използвана като изкупителна жертва от британски политици, казва българският посланик в Лондон Константин Димитров пред вестник "Дейли телеграф". Той определя представянето на сънародниците ни като "обидно", а понякога "граничещо с клевета".

Като реакция на продължаващите от седмици враждебни публикации за възможния наплив от източноевропейци във Великобритания посланик Димитров казва, че е "крайно неприемливо" българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система. Той не назовава конкретна партия, но очевидно най-голяма тревога за България буди Партията за независимост на Обединеното кралство, която постави имиграцията и евентуалния наплив от румънци и българи в центъра на политическите дискусии, пише "Телеграф".

В интервюто за медията, дадено в посолството в Лондон, Димитров отбелязва, че вътрешната политика понякога има нужда от чуждестранни изкупителни жертви и че това е причината за целия шум. Той обаче предупреждава, че представянето на България като проядена от организирана престъпност и корупция държава, от която ще тръгне поток от "нежелани чуждоземци", е създало "изключително негативна обществена и медийна атмосфера".

Г-н Димитров допълва, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу сънародниците му, пише вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
23
 
! Отговори
anglofuck преди 11 години
Е добре де,нали искат да интегрираме *** пък се плашат от тях? Не разбирам защо! Все една кръв са с пакита и индийци.
28
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грозни, червенокоси, уродливи, злобни, малки човечета населяват този прогизнал коптор Британия. Писна ми да им слушам квиченето!
27
3
 
22
 
! Отговори
Спиш ли юроде? преди 11 години
За ужасните престъпления извършени по време на Баташкото клане, Високата порта, подкрепена от Масоните и евреите, както и главните агенти на Синедриона - лорд Биконсфилд Дизраели*, Хенри Елиът*, лорд Дерби и др. предприемали всякакви ходове и машинации, за да прикрият турските престъпления. Особено активен бил лорд Дизраели* (1804-1881 г.), който бил лидер и идеолог на Консервативната партия и министър-председател на Англия. Той е един от главните виновници за неосъществяването по-късно на Санстефанска България" (т.е. България в почти пълните си исторически и етнически граници на Балканите
26
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо нашите медии не показват пияните англичани по морето, нанесените побоища от тях, наръганите българи, погромите и хулиганските постъпки. Такива туристи не ни трябват. Да си ходят на майка си в кътния тези *** и наркомани?!?!?!
25
0
 
17
 
! Отговори
хаха преди 11 години
на крива ракета космоса и пречи...
24
7
 
12
 
! Отговори
пища преди 11 години
До Yoyoжертва на пропаганда, но и жертва на собствената си неспособност за нормална самореклама. щом такива като боко и цецо ни представят пред света.. българия страда основно от проста управленческа каста. много прости, още от 45 са подбирани по тъпигьозлък, елементарност, сервилност, злоба, алчност и нискочелие. как тогава?
23
1
 
32
 
! Отговори
Защо ли ? преди 11 години
Най - бедни сме в ЕС, самите ние твърдим, че политиците са корумпирани, че БГ е мафиотска държава, че нямаме действаща съдебна система. По целия континент щъкат *** и разни шиптари с БГ паспорти, гордо се титуловат българи и тарашат джобовете на братята европейци. В БГ народа умира от глад и се замозапалва. Извод: ако изглеждаш като ***, държиш се като ***, говориш като ***, най-вероятно си точно такъв. Сори !
22
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
То пък една държава! Мъглива и влажна, населена с английски *и!
21
2
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
ДЕБЕЛОТО КЮМБЕ ЧЪРЧИЛ ПО ВРЕМЕ ВА В С В БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ СОФИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕВЪРНАТА НА КАРТОФЕНА НИВА ОТ АНГЛИЙСКИТЕ БОМБАРДИРОВАЧИ ! *** ! НАЙ-ГНУСНАТА ХОМОСЕКСУАЛНА НАЦИЯ НА СВЕТА ! СТРАХ ГИ Е НЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ, А ОТ *** ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ. НО НИЩО, ТЕ ИНДИЙЦИТЕ, ПАКИТАТА И *** ЩЕ ВИ РАЗКАЖАТ ИГРАТА ! НЕЩАСТНИЦИ !
20
2
 
23
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
МРАЗЯ АНГЛИЯ ВИНАГИ СЪМ Я МРАЗЕЛ И ЩЕ Я МРАЗЯ
19
3
 
8
 
! Отговори
пища преди 11 години
триъгълникът берлин-москва -софия е бъдещето на този континент. никакъв русофил не съм, нито германофил, отчаян българофил съм. англосаксонството има определен сексапил, който много хора бъркат с 'правилната политическа философия'. всъщност щатите (в които съм влюбен) и юк са международен криминален синдикат. ерго - нещата не са линейни, нито рационални. не можем сами (малки сме), тогава с кого? аз мисля - континентална европа. трябва силно да гледаме натам.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като са толкова ксенофоби ми е чудно защо прпизвеждат и автомобили.Те двигателите на автомобилите са също немски-двигател на Ото и двигател на Дизел.Да си правят само парни-с двигател на Уат.Те само това са измислили.Да си го използват само него.Но всичко се връща.Първият англичанин дето го видя тая година докато не проговори български в кръг ще има да се върти.
17
0
 
26
 
! Отговори
Yoyo преди 11 години
Работя в Англия и ако трябва да съм откровена не позволявам на никой да ме кара да се чуствам гадно от това че съм българка,дори и за тяхният паспорт не съм кандидатствала въпреки че имам право,за съжаление повечето от англичаните не знаят къде се намира България само са чували негативни публикации,това е проблема.Не сме ние техният проблем ,просто ме жертва на една пропаганда .
16
2
 
22
 
! Отговори
Мукавей преди 11 години
*** не са проблем само за България и Румъния.*** са проблем на Европа.Европа да не си заравя главата в пясъка!
15
1
 
39
 
! Отговори
лъчо преди 11 години
Ингилизите никога не са ни обичали. това е исторически факт.И не мислете, че народа ни ги обича. Крадливо имперско племе. дано *** и индийците да ги довършат!
14
1
 
34
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Омразата към нас не е от вчера и няма да приключи утре.Там ксенофобията е традиция и е издигната в култ.Какво може да се каже за страна в която няма смесители за тола и студена вода.А няма понеже ги бил измислил немски инженер!Нека подемем инициатива поне у нас да не се купува нищо английско като протест за тяхната ксенофобия.Да предпочетем подобни продукти направени в други страни които нямат лошо отношение към нас.И уйски да купвате не купувайте английско.
13
19
 
2
 
! Отговори
plamen преди 11 години
az sum bil na brigadi v ispania i to samo mejdu bulgari,nagledal sam se na vsqkakvi prostotii i s pravo moga da kaja che taq naciq ne stava za nishto.bulgarite nito rabotqt kachestveno kato drugite nacii,nito sa uporiti i trudolubivi.gledat vinagi da mine nomera i da izlujat ili ot neshto da se vazpolzvat i sus hitrosta si samo zablujdavat glupavite zapadnqci.az ako sam edin shef na brigada nikoga nqma da vzema bulgari na rabota.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тези им коментари,просто ни принуждават да направиме това от което толкова се страхуват.Така и така дрънкат глупости поне да знаеме за какво.
11
1
 
38
 
! Отговори
РАДЕВ преди 11 години
Не ни трябват в България и пияни англичани .
10
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакъв шенген за България ,*** нямат място в Европа живейте си в *** наречена България.