Березовски е бил открит с примка на шията

Полицията не изключва версията за насилствена смърт
Обновена: 28 мар 2013 14:53 | 28 мар 2013 14:47, Елка Василева
28
Березовски е бил открит с примка на шията
Борис Березовски. Снимка: архив, Reuters

Във Великобритания започнаха официалните слушания в рамките на съдебното разследване на смъртта на Борис Березовски. Тялото му е било открито на пода в банята, а около шията му е имало примка. Това съобщи главният инспектор в полицейското управление на окръг Темз-Вели Марк Бисел, предаде Би Би Си.

Парче от същия материал е било завързано към корниза на завесата за душа.

Следствието не изключва напълно версията за насилствена смърт на Березовски.

Още по темата
Засега обаче по думите на инспектора няма никакви основания да се предполагат подозрителни обстоятелства около смъртта на олигарха. Версията за насилствена смърт може да бъде изцяло изключена след провеждането на всички необходими анализи и изследвания.

Формално в разследването Борис Березовски фигурира под името Платон Еленин. На това име му бяха издадени документи, след като през 2003 г. той получи убежище във Великобритания.

Малко преди смъртта си Борис Березовски е говорил за възможността да се самоубие, разказа близък приятел на покойния пред Ричард Галпин от Би Би Си. Той обаче не възприел думите му на сериозно. Приятелят на Березовски потвърди също така, че в последно време той е приемал антидепресанти.

По-рано от полицията съобщиха, че аутопсията е показала, че Березовски е починал от обесване. Вестник „Гардиън“ пък съобщи, че олигархът е имал счупено ребро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27 говняр
22
0
 
7
 
! Отговори
loko преди 11 години
edna *** evreiska po malko
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, Боже... този дори за една свястна душ кабина пари е нямал... с перде си е карал човека... Как да не се обеси.
20
1
 
3
 
! Отговори
ставри преди 11 години
До Моше-Не Меркел взе парите от Кипър,а Атина
19
0
 
9
 
! Отговори
3434 преди 11 години
шал ли е или примка около врата.във ваната ли е или извън ваната.тия английски милиционери май не се различават от нашите.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гъста лондонска мъгла - при това изкуственакоято не ни е нужна
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА С ТОЗИ БАНДИТ--ОЩЕ КОЛКО ДЕНА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С НЕГО
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този е КРАДЕЦ !Ще го изкарат ----ГЕРОЙ! Само той ни липсва сега ,по медиите!
15
0
 
9
 
! Отговори
до Иво преди 11 години
Правилно.И Березовски и Абрамович ,който е спечелил делото срещу Березовски са евреи.
14
0
 
11
 
! Отговори
m преди 11 години
posledno ydaril see s 4yk predi da se obesi
13
3
 
17
 
! Отговори
Моше преди 11 години
Какво се случи? ЕС реши да попречи на Русия да си купи Гърция. Меркел конфискува руските пари чрез кипърски банки и офшорки. Отговорът на Русия не закъсня, данъчните удариха немските "фондации" които си партнираха с нпо-тата. Великобритания (бъдеща Англия) реши проблема си с Русия, и сега могът да си възстановят нормалните отношения. Всичко това иде да рече, че и дните на Меркел са преброени. Всичко друго си е медийна игра.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що ми се струва, че следващият ще е Виктор Суворов ?
11
0
 
16
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
КОЙ УБИ БЕРЕЗОВСКИ ?Като се има предвид, че той изключително много се боеше за живота си, затова беше поверил личната си охрана на бивши агенти на Моссад. Те бдяха денонощно и неотлъчно за сигурността му.Сранното е, че точно в деня на смъртта му, цели 4 часа около него не е имало никаква охрана. Намерил го един он охранителите му, Ари, когато се е върнал след като бил ходил да изпълнява някаква негова лична поръчка.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не са много хората които могат да абсорбират трансформацията от МИЛИАРДЕР в РЕДОВИ ГРАЖДАНИН.....Реакциите са идентични с трансформацията от редови гражданин в клошар.Едни се палят други се бесят......въпрос на вкус.
9
5
 
9
 
! Отговори
ШАПКА НА ТОЯГА преди 11 години
Който не приема КГБ съвети наготово,получава бонусче-билет за гроба!!Който тръгва срещу Путинова Русс сас злоба,има безлимитна среща с бог Йехова!Щом крадливите ръчички почнат да треперят,треперушката във баня вкочанен ще го намерят!Който става двоен-троен агент за парички,в Ада ще го фърфалякат Дяволите всички!
8
0
 
22
 
! Отговори
Иво преди 11 години
На кого му дреме за този мошенник, защо занимавате хората с него, от 3 дена има поне 5 статии за него, какво е толкова важен за нас? Имаме толкова проблеми тук у нас?
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
малиииии тва ми-6 са егати ***. по-добре още от първия път да бяха казали че те са го отрепали, кво шикалкавят.. по-зле са от нашите разследващи терористите:)))
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
s putin v klin4????? toi ne pro6tava NIKOGA.
5
0
 
19
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
БЕРЕЗОВСКИ избяга през 2000 г. когато при разследсане на финансовите му спекулации се разкри, че като висш държавен функционер е предавал поверителна информация свързана с нац. сигурност, на агенти на Моссад и ЦРУ. Тъй като го грозеше смъртна присъда за държавна измяна, той беше изведен по тайни канали от Русия. Известно време беше крит, като през това време му се изработваше легенда на борец за демокрация и човешки права, и противник на диктатурата на Путин. Заради това и получи полит. убежище
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Земете се разберете най-накрая.. след седмица ще излезе че го намерили да виси от полюлея... след като е бил прострелян 4 пъти и изнасилен... *** *** тез журналяги...