ФБР разследва терористичен акт, ще дири виновника докрай

Властите все още не знаят кой е отговорен за атентата в Бостън
Обновена: 16 апр 2013 20:22 | 16 апр 2013 18:57,
61
ФБР разследва терористичен акт, ще дири виновника докрай
Барак Обама. Снимка: БТА

ФБР разследва взривовете в Бостън като "терористичен акт", но виновникът все още не е известен, заяви американският президент Барак Обама, предаде Ройтерс.

Той призова американците да бъдат бдителни и да съобщават за подозрителни действия. Все още не разполагаме с мотивите за престъплението, добави Обама.

Нямаме представа за мотива и няма индикации кой може да е поставил и задействал взривните устройства, каза президентът, заклеймявайки това "гнусно и малодушно деяние".

Всеки път, когато се използват бомби срещу невинни граждани, това е терористичен акт. Това, което още не знаем, е кой е извършил нападението и защо, дали то е планирано и осъществено от терористична организация - чуждестранна или местна - или е дело на злонамерено лице, каза Обама.

Ще е нужно време да проследим всяка улика и да разберем какво се е случило, но ще установим това. Ще намерим онзи, който причини страдание на гражданите ни и ще го изправим пред правосъдието. Знаем и още нещо: че американският народ отказва да бъде тероризиран, добави Обама.

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл също окачестви днес като жесток акт на терор бомбените атентати на маратона в Бостън.

Хейгъл подчерта, че всяко използване на взривни устройства е явен терористичен акт и обеща, че в хода на разследването ще бъде установено дали извършителите са чужденци или американци.

По думите на шефа на Пентагона властите още не знаят кой е отговорен за атентатите и защо за мишена е било подбрано спортното състезание в понеделник, предаде АП.

ФБР се зарече, че ще стигне до края на света в проследяването на извършителите, предаде ДПА. Агентът от бюрото Ричард Делорие, който оглавява разследването на терористичната атака, отказа да коментира кои са евентуалните заподозрени и дали става дума за вътрешен или външен тероризъм.

Още по темата
 Той обаче каза, че разследването ще надхвърли рамките на Бостън в търсенето на улики, включително в чужбина. "Ще стигнем до края на света, за да идентифицираме лицето или лицата, отговорни за това отвратително престъпление и ще направим всичко по силите ни да ги изправим пред правосъдието", заяви Делорие.

Само две бомби са избухнали в Бостън вчера и не са открити други неизбухнали взривни устройства, заяви днес губернаторът на щата Масачузетс Девал Патрик. На пресконференция в Бостън той уточни, че са загинали трима души, включително осемгодишно момче, а над 170 са ранени от двете експлозии, станали край финалната линия на Бостънския маратон. Седемнайсет от ранените са в критично състояние.

Специалният агент, натоварен с разследването на взривовете Ричард Делорие, заяви, че властите нямат сведения за допълнителни заплахи и че разследващите проверяват няколко версии, предаде БТА.

Президентът нареди американският флаг над Белия дом да бъде наполовина спуснат в памет на жертвите и да остане така до 20 април. Дотогава ще са спуснати наполовина знамената над американските учреждения и институции, на военни бази и кораби, както и в посолствата и дипломатическите мисии на САЩ в чужбина.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е сега разказаха играта на Цецо!
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще бъда честен - досега не бях вярвал, че всеки *** може да стане президент на САЩ!
28
2
 
14
 
! Отговори
ЧЕРЕПИ И КОСТИ преди 11 години
ИЛЮМИМАТА НА СНИМКАТА НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧА НА ОСАМА ???
27
0
 
10
 
! Отговори
gogo преди 11 години
ама аз ще им кажа бе, защо не питаха мене ами си дават парите за разследване.Атентаторите са Хизбула, защото след атентата в Бургас европейския съюз отказа да ги признае за "терористи". Тогава не мина номера, та сега го повтарят на родна почва, хем да всеят повече страх, хем да имат повод да си прилагат свободно "patriot act".За справка - виж филма Thrive на Kolibka.сom
26
2
 
13
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Възникване на САЩ като империя на ЗлотоСъединените американски щати възникват като епицентър на еврейско -масонската цивилизация. Страната се развива главно под влияние на еврейски елементи и е, според В. Зомбарт, еманация на еврейския дух. Всички сили на злото, като жестокостта, покварата, корупцията и пр., присъщи на юдео-масонската цивилизация, са въплътени в историята САЩ, като най-пълно и последователно явление в жялата история на Човечеството. През 1905 г., президентът Рузвелт се обръща към евреите в САЩ с приветствено писмо по повод на 250-годишнината от създаването на първото ев
25
2
 
16
 
! Отговори
аман от провокации! преди 11 години
Стана като в оня лаф:"Крадецът вика,дръжте крадеца!" Абе докога тези хора ще трепят собствения си народ в инсценирани атентати? Сега трябва да се измисли нещо за да се нападне Иран. А там има петрол!!!Груба провокация на ЦРУ.
24
3
 
16
 
! Отговори
СЪЩИЯ преди 11 години
Волен Сидеров премиер!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
atentatorite mai 6te sa iranci ot severnokoreiski proizxod i na vsi4ko otgore polzva6ti karti za namalenie za gradskia transport na imeto na xizbula asadov sadam al kadafi..naistina toz film sme go gledali..
22
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Мани го тоз трибунал в Хага ,пълен майтап е ,политически инструмент на англо-американската световна мафия,един друг по-обективен трибунал в Малайзия призна Буш ,Чейни и Блеър за военнопрестъпници и престъпления срещу човечеството!
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трибуналът в Хага трябва да се самосезира и да задържи Клинтън, Буш и Обама за престъпления срещу човечеството... Докато това не се случи, не ми говорете, че имало справедливост...
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя филм вече сме го гледали няколко стотин пъти,даже забравих това коя серия е...
19
3
 
20
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Американците сами са сложили бомбите, зада може да предизвикат война, най вероятно с Иран, който хабер си няма за бомбите, ах тези кучета мръсни. Не отдавна изтеглиха войските си от Ирак и невоюват с никого, мира не носи пари на Американците, затова убиват собствените си хора,Цру ЗАЛАГА БОМБИ и после обвиняват някого затова, на ПРИцела им е Иран
18
1
 
14
 
! Отговори
764 преди 11 години
Обамка,едно време имаше един руски писател-журналист ОЛЕГ ПЛАТОНОВ беше писал една книга "АМЕРИКА ТРЯБВА ДА УМРЕ"-кво стана с тоя човечец?Велик човек беше,книгата му беше шедьовър бях я чел няколко пъти.Чета тука,че света си щял да обърнеш да търсиш убийците,айде като обикаляш да търсиш,търси и ОЛЕГ ПЛАТОНОВ!!!!!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво общо има Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл с едино криминално престъпление ? Очевидно е че САЩ ще търсят "терориста" някъде в чужбина - Иран, Сирия и т.н. Този номер вече се изтърка. Не им ли омръзна да убиват собствения си народ за да хрантутят малка клика от петролни милиардери ? Престъпници и бонклуци.
16
3
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Американеца е като комар кацнели някъде ще смучи смучи докато не го халосаш с нещо и размажеш,само от това разбират тези животни!
15
1
 
20
 
! Отговори
да се чудиш??? преди 11 години
ОБАМАТА,ЧЕКАЙ ДА ТЕ ПИТАМ-НАЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ БЯХТЕ НАПАДНАЛИ ИРАК И КАК МУ КАЗВАХТЕ ТОГАВА "ПУСТИНЯ БУРЯ"- ТОВА ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ЛИ БЕШЕ ИЛИ ФОЕВЕРКИ ,ЗА БРАТСКА ЛЮБОВ КЪМ АРАБСКИЯ НАРОД.ПИТАМ ЩОТО И АЗ ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ НА КОЕ ВИКАТЕ ТЕРОРИЗЪМ.КОСОВО,ЛИБИЯ,ИРАК,АФГАНИСТАН- ТОВА ЩО БЕШЕ-АМЕРИКАНСКИ ХУ....КЕН ЛИ !!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държава която избива собствените си хора-това е САЩ.И винаги след това започва война!От оставянето на беззащитен цял флот при Пърл Харбър през Кулите близнаци и до случилото се в Бостън...Чакаме войната...
13
3
 
22
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
Сега ще заловят уж някакъв "иранец" с голяма брада , който ще признае , че е изпратен от иранските служби и готово , Иран ще бъде "демократизиран" !
12
3
 
15
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Тия пак са се самовзривили и искат да изкарат някой друг виновен, за да го нападнат и да го колонизират, като същевременно след като избият голямо количество хора, ще казват каква демокрация са въвели!Ама това ще е някой дето не е като нас, при нас не се налагаше да правят такива постановки, защото те ни колонизираха без да се опъваме! Ние си дадохме и централната банка, златодобив, медодобив, комуникации,... ей така! Ама Сърбите се опънаха и ги разцепиха, а и малко ги бомбандираха!
11
2
 
12
 
! Отговори
Бараче Обамски преди 11 години
Винвникът е някой си бай Иран...