Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама
Обновена: 16 апр 2013 15:11 | 16 апр 2013 06:43,
243
Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън
Снимка: БТА

При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Си Ен Ен съобщи за най-малко 144 ранени, от които 17 в критично състояние, а 25 - в тежко. Един от тримата убити при експлозиите е 8-годишно дете.

Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки. Някои са с пукнати тъпанчета.

Президентът на САЩ Барак Обама обеща, че ще бъдат открити извършителите на бомбените експлозии в Бостън, предадоха световните агенции.

"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви Обама в телевизионно обръщение около три часа след двете бомбени експлозии.

Още по темата
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г. В него традиционно участват над 20 000 души, а публиката достига до половин милион души.

Трета експлозия разтърси обществена библиотека в Бостън. Пострадали няма. Според полицията няма връзка между двете засегнати от експлозии места в Бостън.

Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото.

Обама е в контакт с федерални правоохранителни агенции и властите на щата Масачузетс след експлозиите. Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите на Бостънския маратон, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.

Двете камари на Конгреса на САЩ почетоха с минута мълчание жертвите на взривовете, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
1
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 11 години
Глупав "gogo", Русия не е дошла да ни освобождва, а да ни превземе! Ако не бяха Великите сили сега щяхме да говорим на руски и да се пишем руснаци...
175
0
 
0
 
! Отговори
Пендо преди 11 години
Трима убити. Голяма работа. Точно пред 83 години на 16 април 1925 г. добре организираната, и добре платена в продължение на една година бомба, уби 243 души в Света Неделя. Даже и сега са живи някои от организаторите или хвалещите с ордени за този най смъртоносен терористичен акт. А техните деца и внуци са между нас и претендират за високи постове и награди. БКП/БСП викат мълчете, че ще има хора да не гласуват за нас. Толкова години разправяхме, че не е вярно.
174
1
 
0
 
! Отговори
до 229 преди 11 години
До под кривата круша ни докараха глобалистите от Америка!
173
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не плюйте по Америка, ами вижте собствената си родина., че я докарахте до под кривата круша.
172
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 11 години
ало до заблудените арабите не ги правят тези атентати,правят си ги ония дет въртят света със кепитата на главите
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ е един и е добър, но някога властници с болни мозъци са се провъзгласили за пророци и са създали религиите са собствена употреба. От тогава човечеството не помръднало много в своето развитие.
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко са!
169
3
 
11
 
! Отговори
gogo преди 11 години
До АнонименБрато, ако през 1878 не беше дошла "империята на злото Русия" да ни освободи, сега щяхме да си пишем с тебе на турски...
168
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тайно е разработен план, с който както на 11.09.2001 г. Америка да си намери извинение и да може да напада арабските страни безнаказано. Но аз ви казвам: АМЕРИКА ТРЯБВА ДА УМРЕ! Само така ще има глътка въздух и живот за ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ НА ПЛАНЕТАТА.
167
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като империя създадена и управлявана от хазаро-псевдо-юдейската секта Русия е Империя на Злото...Комунизмът като управление е нелигитимен, така че всеки който се бори против тази секта , се бори за едно по добро бъдеще...
166
5
 
8
 
! Отговори
Тервел преди 11 години
Като империя създадена и управлявана от хазаро-псевдо-юдейската секта Америка е Империя на Злото...Израел като държава е нелигитимен, така че всеки който се бори против тази секта , се бори за едно по добро бъдеще...
165
0
 
22
 
! Отговори
човек преди 11 години
Миналата седмица говорих с един сириец,който се беше върнал от там.Цитирам:истински ужас,няма по-страшно нещо от войната!А в Сърбия,Ирак,Афганистан, Либия не загиваха ли деца?Политиката е най-мръсното нещо,което не се интересува от живота на обикновения човек!Тези пари,които се изсипват в оръжейния бизнес защо не ги отпуснат за умиращите деца в Африка?Гадост велика,за всеки един човек на тази планета животът е най-ценното нещо!
164
1
 
22
 
! Отговори
Ами така ще е! преди 11 години
Запада е отворен за всякакви арабухи, ислямисти и други ***, и последиците са ясни.Трябва да им стане най-после ясно, че е по-добре да се отворят към хора с близка култура и религия.Едно е да имаш емигрант или студент от Пакистан и Саудитска Арабия, другу е този емигрант или студент да е от Източна Европа.
163
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
Какво ли се задава по килимите от американски бомби гостоприемно разтилани по света? Може би нов Хитлер с тюрбан на кратуната?
162
2
 
8
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 11 години
Ало, анонимен ***, ако Хитлер беше жив след атентатите на 11 септември, вече нямаше да има повече араби! И моля, не ме обиждай, нямам нищо общо от създадената от ДС "Атака", нито с комунистите тот ГЕРБ и БСП.
161
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НИЛ-АТСАко Хитлер беше жив,такива атентати щяха да са ежедневие!Дори и най-големите садисти имат само по един живот,атакистче заблудено
160
1
 
2
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 11 години
сигурен съм че съ корейци,само се колебая дъл са от севера или от юга...!!
159
4
 
10
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 11 години
Ако Хитлер беше жив и начело на САЩ, дали щеше да допусне такива атентати?Ако Хитлер беше жив и начело на България дали *** щяха да убиват и крадат?На всяко зло трябва да се отговаря със зло!
158
8
 
9
 
! Отговори
123 преди 11 години
3-*** загинали, хайде стига ревали, де! В България повече хора умират от глад всеки ден: От 9 милиона станахме 6 за 15-20 години.
157
8
 
5
 
! Отговори
ALI BABA преди 11 години
IMA NUZDA OT BOBICHKI V AMERIKA