Във Волгоградска област обявиха траур от 1 до 3 януари

Властите потвърдиха смъртта на 15 души след терористичния акт
Обновена: 29 дек 2013 15:49 | 29 дек 2013 14:43, Веселина Йорданова
55

Снимка: Ройтерс

Във Волгоградска област ще има траур от 1 до 3 януари във връзка с днешното терористично нападение, съобщи в ефира на телевизия "Россия-24" областният губернатор Сергей Боженов, цитиран от ИТАР-ТАСС.
На семействата на пострадалите ще се изплатят по 1 милион рубли, независимо от това дали са жители на областта или преминаващи през нея, а от утре на пострадалите ще се изплатят по 250 000 рубли.

Боженов подчерта, че медицинските центрове в областта са готови да приемат пострадалите и да окажат качествена медицинска помощ.

Още по темата

Губернаторът потвърди информацията за 15 загинали. По думите му 35 души са в болница, от тях седем са с леки наранявания. Останалите 28 са със средни или тежки наранявания. Руското министерство на здравеопазването съобщи, че на местопроизшествието във Волгоград работят 33 екипа на бърза помощ.

По нареждане на президента Путин мерките за сигурност по железопътните гари и летищата ще бъдат засилени след взрива, заяви говорителят на федералната полиция Владимир Колесников, цитиран от Ройтерс.
Намерени са останките на нападателката камикадзе. Назначена е генетична експертиза. Предполага се, че взривното устройство е било с еквивалент 10 килограма тротил, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки говорителя на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин.

Местни високопоставени ръководители посочиха, че жената се взривила близо до детектора за метал, поставен на входа на централната жп гара в града, който бил претъпкан от хора.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които се виждат счупените прозорци на първите два етажа на сградата и много линейки, които чакат пред централния вход на гарата.

Говорител на регионалното правителство е заявил пред РИА Новости, че най-малко 18 души са загинали и над 50 са ранени при атентата.

Президентът на Русия Владимир Путин е получил оперативните доклади от специалните служби за взрива, съобщи говорителят му Дмитрий Плесков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Президентът възложи на правителството и най-вече на министерствата на извънредните ситуации и на здравеопазването, а също и на губернатора на Волгоградска област да вземат всички мерки за оказване на необходимата помощ на пострадалите в резултат на взрива", посочи Плесков.

Руското вътрешно министерство потвърди информацията, че при атентата, извършен от терористка камикадзе, е загинал сътрудник на полицията, а други трима полицаи са ранени като един от тях е в тежко състояние, допълва ИТАР-ТАСС, цитирайки комюнике на вътрешното министерство.

През октомври във Волгоград, бившия Сталинград, камикадзе от Дагестан се самовзриви, отнемайки живота на още шест души в автобус, пълен със студенти. Още тогава се породиха опасения за сигурността на зимните олимпийски игри в Сочи, в южната част на Русия, които се откриват на 7 февруари, припомня Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Волгоград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pur6ingПри атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .
31
3
 
3
 
! Отговори
ET преди 10 години
Руснаците немогат да победят тероризъма защото те самите са най жестоките терористи.Болшевишката история с която се гордеят е история на произвол и насилие над мирни граждани.На Гулаци,концентрационни лагери,разстрели
30
4
 
5
 
! Отговори
pur6ing преди 10 години
Атентат. Звучи ми познато. Преди много години в центъра на София гръмна една християнска църква. От тогава някой хора разсипват една държава и системно унижават един цял народ! И те ли са мюсюлмани?! Лошо, много лошо братя милиционери! А и сега и преди, за пострадалите жалко!
29
3
 
10
 
! Отговори
Гладио преди 10 години
Прилича на поредна акция на "Гладио".Пресконференцията с шантонерките от *** Riot и крадеца Ходорковски не хвана място и сега опитват с тероризъм да дестабилизират Русия. И ще продължават да опитват, докато Русия не отдаде благата си в сигурни ръце.
28
8
 
6
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Оксана Асланова се казва жената която взривила момбата , означава че е Рускиня , да но в главата на Българинa само Османска Империя и нищо друго
27
3
 
20
 
! Отговори
Володя преди 10 години
Да почиват в мир загиналите, а на организаторите на атентата и всички други терористи нека да им ясно едно - дори и на Луната да се скрият, хората от Руските служби ще ги намерят и те ще получат заслужено възмездие.И на дъното на окена да отидат - няма къде да се скрият.
26
0
 
26
 
! Отговори
фг преди 10 години
Това не знам как да го нарека промиване на мозъци отмъщение ли какво им става на тези хора за да се взривяват с цел да убият колкото може повече невинни,какво мирно има в тази религия щом убиват заради нея,в Русия май правилно забраниха корана да се издава на Руски език,там се извършиха най жестоките атентати от ислямизираните главорези спомнете си само Беслан застреляни деца в гръб мирът с тези е невъзможен
25
8
 
12
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
Преди изборите един руски Генерал каза; В момента в който американците се изтеглят от близкия изток Терористите ще се нахвърлят върху нас като скакалци. Русофили не плюйте САЩ Тя пази и Русия.
24
3
 
3
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До демократичен терор--19 ; На Саудитска Арабия Китай и продаде оръжие за $15 милиарда.Чети повече
23
7
 
5
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Анонимен-17; Абе ненормален русофил на некадърните комунисти все запада им пречи.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ПРЕДИ ДНИ МИНИСТЕРСТВОТО А ПЕТРОЛА И ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА СИРИЯ И РУСКАТА СОЮЗНЕФТГАЗ ПОДПИСАХА В ДАМАСК СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРОУЧВАНЕ И ДОБИВ НА ПЕТРОЛ И ГАЗ В КРАЙБРЕЖНАТА ЗОНА НА СИРИЯ ПРЕДАДЕ ИТАР ТААС В ШЕЛФА НА СИРИЙСКИТЕ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПРОУЧВАНИЯ И ДОБИВ НА ОБЩА ПЛОЩ ОТ 2190 КВ.КИЛОМ.. ЗА СВЕДЕНИЕ МАЛКО ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ КОНФЛИКТА В СИРИЯ ТАМ БЯХА ОТКРИТИ ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ПЕТРОЛ И ГАЗ НАДВИШАВАЩИ ТЕЗИ НА САУ.АРАБИЯ , ЗАТОВА САУ,АРАБИЯ ТАКА ЯРОСТНО ПОДКРЕПЯТ ТЕРОРИСТИТ
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И всичко става пред тая прокълната склуптора на децата ,хорото и крокодила!Аз ли нещо намирам ненормалната връзка, или всичко е целенасочено да е точно там?Ако не я познавате това е един от символите на ВСВ.
20
2
 
43
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Съболезнования, братушки!Дано по-скоро да намерите организаторите и да ги наврете там, където им е мястото.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тук има манипулатор-одисеи1
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До anonim1000Ако не се вземат превантивни мерки, може и да се появят.Да не забравяме Бургас.
17
23
 
1
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
До НАЙДЕНОВ Има един случай с руски войник в Афганистан , когато са му отказали да си допие и той се взривил в кръчмата
16
16
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
18за първи *** ли чуваш , съвет от мен ограмоти се по въпроса ,а скандала с фюрера ти тепърва ще набира сила , може и до прокурор да стигне .
15
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атакиста - ти си най-долната *** от най-смрадливите *** - и твоя час ще дойде
14
24
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
19 Найденов и християнството има своите тъмни моменти достатчно е ад споменем кръстоносците , светата инквизиция , конквистата , но това е минало за шастие . Много хора и цели народи са били избивани в името на кръста , но в едни други времена . Днес мюсулманите минават по нашия път . :) Нали са 6 века по млади , само си представи Европа 14 век . Но това не оправдава тероризма . Тероризмът никъде по света няма опраедание .
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умрат си да дестабилизират Русия и после какво?Америка,Англия,Франция и сие ще си поделят благата,както стана в Либия.Ще назначат на ключови позиции предатели като Горбачов,Ходорковски ,ще вилнеят разни *** Пуси Райт и какво следва?Същите тея Америка,Англия,Франция и сие или ще са претопени от умопомрачително раждащи джихадистки,или ще гърмят като фойерверги от атентати.Не се научиха що е уважение скапаните империалисти.