ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!

Българските власти не осигурявали храна и медицинска помощ
Обновена: 3 яну 2014 15:07 | 3 яну 2014 14:58, Елка Василева
201
ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!
Снимка: Булфото

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

ВКБООН призова ЕС временно да прекрати прилагането на Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза.

Според ВКБООН българските власти не предоставят основни услуги като доставки на храна и медицинска помощ, държат мигрантите в лагери без основателни причини и отлагат тяхната регистрация, пише БТА.

"Агенцията установи, че търсещите убежище в България са изправени пред действителен риск от нечовешко и унизително отношение заради системни слабости в условията за приемане и в процедурите за даване на убежище", заяви говорителят на ВКБООН Бабар Балох.

В края на миналата година комисарят по човешките права на Съвета на Европа Нилс Муижниекс призова: "Не връщайте сирийци в България - там е лошо!". Според него в страната ни бежанците "имат неадекватни условия".

В свой доклад "Амнести интернешънъл" пък посочи, че в България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки. Много от тези, които са рискували живота си, за да стигнат дотук, или са връщани обратно, или задържани в наистина жалки условия с недостатъчно храна, вода и медицински грижи, заявиха от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
16
 
4
 
! Отговори
Истина е преди 10 години
Да, рубладжиската мафия в България умишлено създава нечовешки условия заживот на гражданите на България, пък какво остава за бежаните !
55
12
 
5
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До А КОГАТОПравилно! Ако не бехме продавали на тия гадове калашници сега немаше да имат оръжие и щеше да има мир в Сирия.Аз лично колко калашника съм продал, ехееее.
54
1
 
17
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Е добре де, нали пръснахме 250 000 000 за тези бежанци (според Ангелчо Манолов), а сега условията били кофти?
53
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам предложение: Сградата на ООН в Ню Йорк е доста голяма, нека настанят бежанците от България там и да си ги отглеждат като стайни растения. Мисля ще съберат нашите 11000 бежанци + още няколко хиляди. ще е истински рай за тях
52
8
 
5
 
! Отговори
анониман историк преди 10 години
До neni4aСирия не е бла колония на никой приятел. Била е част от османската империя и арабския халифат
51
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така, така! Не може баба ми и дядо ми да живеят с 400лв. на месец двамата, а тия на готово да получат грижи! Да се радват, че не ги палиме през комините!
50
23
 
9
 
! Отговори
А КОГАТО преди 10 години
А когато продавахте на Есад старши АК-47 и чрез него на всякакви терористични организаций включително и ПКК ви беше добре. Защото ``брадска Сирия ``тогава носеше дивиденти и долари в зелено.Подписвахте военни спорозумения според които се готвехте за война с РТурция. Въоръжавахте,хранехте и обучавахте ПКК,ДХКПДЖ(DHKP-C), И ВСЯКАКВА *** И СМРАД В ДОЛЕНАТА БЕКАА. Ето сега ви отдаде възможността да прегърнете и целунете сирийския си брат. Защо не го правите? Защото не носят долари ли? Те ги дадох
49
3
 
48
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Е че то медицинска помощ няма за българите,камо ли за сирииците. Просто уцелиха най-неподходящия момент. Ама и тия държави,на които Сирия е била колония,да не се офлянкват,а да си изпълнят задълженията. Ние не сме били колониална империя никога. Те точно тия,дето са забогатели на гърба на сириици,алжирци и т.н.,да си ги прибират. А тия от Брюксел,да не се правят на 2 и половина,всички им знаем славата на техните наемници в Конго,какви 'чудесии' са правили навремето
48
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога дължа гостоприемство на престъпници без документи промъкнали се насила в къщата ми? Вие нормални ли сте? И то такива, дето за капак ме имат за второ качество човек! Един професор ще си подаде документите още в лагера и ще бъде взет със семейството си оттам със самолет! А неграмотният афганец, пакистанец, магребаджия прави всичко възможно да ти се тропоса на трапезата и иска да му осигуриш живота? На мен кой ми го осигурява? ООН????
47
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да не си горд, че си българин!Щом самите ционистки сатанисти и българоубийци - казват "там е нечовешко!"Ще им покажем ада на земята!Скоро!
46
1
 
39
 
! Отговори
fck преди 10 години
ООН ,ако искат да измислят план за придвижване на Бежанците в други страни от Европеиския съюз.. а не само да пищят като дете на което са му взели близалката. НИЕ няма какво да ядем където сме Българи пак камо ли Бежанци .
45
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изводи от изевлението на ООН:1.Земята наречена за крадко *** е попаднала в ръцете на едно злобно, крадливо, лениво, мързеливо и кръвожадно племе.2. Само това племе може да живее в такива нечовешки обстоятелства.3.Това племе все още не е дорасло до цивилизованите наций и е спряло развитието си в робовладелческия строй.4. Да се вземат спешни мелки да се оползотворят тези иначе плодородни земи в юзоизточните Балкани.5. Да се поощрява съседни народи да заселват тези земи-ОСОБЕННО-ТУРЦИ.
44
2
 
21
 
! Отговори
Язе преди 10 години
"Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза."България е страна членка. Влезли са в "Съюза" през Турция. Правилно ли разсъждавам?И тая конвенция е дискриминационна спрямо държавите членки разположени по периферията на "Съюза"
43
2
 
36
 
! Отговори
Fiora ера преди 10 години
Вземайте и сирийците и ***! Тогава ще има човешки условия за живот!
42
1
 
31
 
! Отговори
Сексинклузив преди 10 години
ТОЛЕРАНТНОСТ е да ти влиза по навътре и да се намествате един след друг за големиятрязан ***!До 20 години само мюселмани ще останат по тези места понеже не са толерантникъм други религий...а режат глави... справка 500години робство!!!
41
0
 
68
 
! Отговори
ами преди 10 години
А някой да го интересува как живеят българите в собствената си родина???
40
1
 
52
 
! Отговори
Пхах преди 10 години
Ето и едно полезно нещо от БЕЗДЕЙСТВИЕТО на правителството!
39
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСЕКИ КОЙТО НЕ ЗАКОННО Е ПРЕМИНАЛ ГРАНИЦАТА ДА СЕ ТРЕТИРА КАТО НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА И ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА!Не ме интересува дали е Сириец или някакъв друг! А ЗА УСЛОВИЯТА ПРИ КОИТО ЖИВЕЯТ,СОРИ И АЗ СЪМ ТАКА.
38
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В една държава в която всички крадът убиват с наркотици всеки ден и институций няма а имаголям проблем БЕДНОСТ и БЕЗРАБОТИЦА само БЕЖАНЦИ и ИЗВЪНЗЕМНИ липсват за капак на цялата КРИЗА от която много яко ни влиза...
37
1
 
35
 
! Отговори
Дипутат преди 10 години
Да благодарим на правителството, че най-накрая не си свърши работата точно на време ! :)