ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!

Българските власти не осигурявали храна и медицинска помощ
Обновена: 3 яну 2014 15:07 | 3 яну 2014 14:58, Елка Василева
201
ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!
Снимка: Булфото

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

ВКБООН призова ЕС временно да прекрати прилагането на Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза.

Според ВКБООН българските власти не предоставят основни услуги като доставки на храна и медицинска помощ, държат мигрантите в лагери без основателни причини и отлагат тяхната регистрация, пише БТА.

"Агенцията установи, че търсещите убежище в България са изправени пред действителен риск от нечовешко и унизително отношение заради системни слабости в условията за приемане и в процедурите за даване на убежище", заяви говорителят на ВКБООН Бабар Балох.

В края на миналата година комисарят по човешките права на Съвета на Европа Нилс Муижниекс призова: "Не връщайте сирийци в България - там е лошо!". Според него в страната ни бежанците "имат неадекватни условия".

В свой доклад "Амнести интернешънъл" пък посочи, че в България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки. Много от тези, които са рискували живота си, за да стигнат дотук, или са връщани обратно, или задържани в наистина жалки условия с недостатъчно храна, вода и медицински грижи, заявиха от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
25
 
! Отговори
Az tam преди 10 години
Велкоме ин Булгария и усетете прословутото българско гостоприемство.Уважаеми бежанци, за да получите нещо в България трябва да сте ***, миризливи, извратени *** и да можете да гласувате срещу 20 лева с хиксче. Иначе дори да сте професори по атомна физика ще ви блъснем с още сто в стари казарми, докато умрете от студ.
35
27
 
19
 
! Отговори
националист преди 10 години
Народе събуди се и подкрепи АТАКА-ВЪН НЕЛЕГАЛНИТЕ ИМИГРАНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ...ВЪН ДО ЕДИН МАХАЙТЕ СЕ В ИСЛЯМСКИТЕ СИ ДЪРЖАВИ!!!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nema popara u Tataro...Oni sa gladni carvuli bre,po-dobre sred voyna,otkolkoto u mirizlivo Vulgaro...xaxxaxaxaaxxaaaa
33
0
 
40
 
! Отговори
До 14 преди 10 години
Не само в Европа ,а със Северна Корея сме на дъното по качество на живот в света,който е обикалял може да го потвътди.
32
3
 
24
 
! Отговори
раиска градина преди 10 години
ООН не казва и не пита откъде и защо бежанците са попаднали в европеиските държави а , моли те да не бъдат върнати в БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО УСЛОВИЯТА ЗА ЖИВОТ СА НЕЧОВЕШКИ.... написаното с големи букви е важото ! Щом условията за живот са нечовешки най-вероятно са ЖИВОТИНСКИ ....просто това е един извод .... Иначе и аз като един достоен политик смятам ,че от Бг по хубаво няма / за МЕН / а тези дето мрънкат са едни мързеливци дето само искат да им дават . ААА обещавам ви и всичко дето може да се обещае
31
2
 
40
 
! Отговори
ВЗЕМЕТЕ СИ ВЕДНАГА преди 10 години
В България няма БЕЖАНЦИ - ТОВА СА НЕЛЕГАЛНИ ПРЕСТЪПНИ ЕЛЕМЕНТИ ИЗВЪРШИЛИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ - НИКАКВИ УСЛОВИЯ НЕ ИМ ДЪЛЖИМ НИТО НИЕ НИТО ДЪРЖАВАТА - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ - ЕКСТРАДИРАНЕ - АМНЕСТИ И ВСИЧКИ ДРУГИ ГНУСНИ ПРОДАЖНИ И ЧУЖДОПОКЛОННИ ДА СИ ГИ ПРИБИРАТ ПРИ ТЯХ - НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА В БЪЛГАРИЯ - НИКОЙ - ВЪН *** - ПОЛИТИЧЕСКАТА *** ДА НЕ ПРОДАВА БЪЛГАРИЯ НА ТЪРЦИ И АРАБИ А ВЕДНАГА ДА ГИ ИЗРИВА ТИЯ ОТ ТУК И ДА ЗАТВАРЯ ГРАНИЦАТА - А ПАРИТЕ ВМЕСТО ЗА ИСЛЯМИСТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ НА БОЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!
30
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала на евреите умни водачи имат,като съседи 1 *** не приеха и сега никой не ги критикува,а нас ни плюят.
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тая Дъблинска конвенция и кой дъбил я е подписал? Къде квот стане по-света, ние да го отнасяме. Да не сме им маркизи да им охраняваме пограничните владения.
28
1
 
37
 
! Отговори
лекия преди 10 години
ХАХАХАХа , тази новина я искам в класацията за годината!
27
1
 
24
 
! Отговори
The Nationalist преди 10 години
Please UN, take all refugees, gypsies and the other scrap from BG !!!
26
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
правилно взимайте си ги и *** ще ви пратим
25
1
 
35
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
А те какво правят тук? Май в Турция война няма.
24
1
 
31
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
А те какво правят тук? Май в Турция война няма.
23
1
 
20
 
! Отговори
до 19 преди 10 години
Ти като умен човек не можеш ли да разбереш ,че за отклоняване на вниманието се плаща...отдавна електронните медии са поле на всякаква борба, и тука като в обикновения живот, даже като едно време си има хора работещи на 3 смени по 8 часа...пропаганда господине .Сега всички ще се хванат за чужденците ,а не за атаката ,която дори е закъсняла срещу мизерията тука.
22
1
 
31
 
! Отговори
BG преди 10 години
SEGA E MOMENTA *** DA SE SVETNAT I DA BQGAT ZAEDNO S BEJANCITE
21
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те къде си мислят че отиват ей само дяволи живеят тука и човекоядци! Бягайте на далеч!!!
20
0
 
47
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Правилно, правилно никакво връщане ама и емигрантите от ромски произход, че и за тях е много лошо в България!!!! За българите не е толкоз зле, щото сме си свикнали пък и *** и Чобана ни обещават светло комунистическо бъдеще в края на тунела!!!!
19
2
 
43
 
! Отговори
А преди 10 години
Ха, ами вземете ги вие! Особено важи за тези, които разпалват войните в Близкия Изток. Малко *** имаме, та още ли да прибираме?!
18
3
 
18
 
! Отговори
dady преди 10 години
OOH kazva 4e Balgariq e nay mizernata darjava nqkoi hora pak ne mogat da razberat tova ami se radvat 4e e bilo dobra novina.
17
1
 
26
 
! Отговори
ООН към ЕС преди 10 години
Веднага всички българи да напуснат България защото там е нечовешко...... естествено е че е нечовешко дори да си си плащал осигуровките стане ли нещо сериозно ще ти бъдат взети от 5000хил лева нагоре....е ОТКЪДЕ , а да не говоря че работя и нямам възможност да си ги плащам , ! Тоест вече съм длъжник и държавата наи-вероятно ще се опита да ми отнеме и единствената колиба в тъпо село , е аз да не съм *** да съм в тая държава ????