"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия

"Булгартабак Холдинг" започва отново производството им
Обновена: 3 фев 2014 14:05 | 3 фев 2014 11:39, Елка Василева
171
"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия
Снимка: архив, Reuters

„Булгартабак Холдинг“ готви първите пратки цигари „Стюардеса“, „Родопи“, ВТ и „Опал“ за продажба в Русия. Това съобщи за руския вестник „Известия“ шефът на Асоциацията на производителите от тютюневата промишленост „Табакпром“ Андрей Межонов. Цигарите няма да бъдат произведени в България, а в цигарена фабрика в Брянска област.

В средата на януари „Булгартабак Холдинг“, чийто мажоритарен акционер е австрийската BT Invest GmbH – дъщерна компания на „ВТБ Капитал“, е подал заявка в Роспатент за ексклузивни права за използването на търговската марка „Родопи“. Регистрация за останалите брандове на компанията вече е получена, обясни патентният представител на „Булгартабак Холдинг“ в Русия Елена Гаврилова.

Още по темата
„Става дума за възстановяване на правата на компанията върху нейните исторически брандове. Това е голяма заявка за навлизане на руския пазар“, каза Гаврилова.

Генералният директор на цигарената фабрика в Брянска област Игор Моисеев съобщи за „Известия“, че неговата фабрика наистина произвежда цигари за „Булгартабак Холдинг“. „Ние изпълняваме ролята на производствена площадка, технологията, суровината и дори оборудването са предоставени от българската компания“, каза Моисеев.

За това на какви цени ще се реализират цигарите на руския пазар независимият експерт по тютюневия пазар Вадим Желнин каза, че те ще бъдат в ниския ценови сегмент.

Завръщането на марките „Родопи“, ВТ, „Стюардеса“ и „Опал“ на руския пазар беше очаквана стъпка от страна на българския производител, след като през 2011 г. дъщерна компания на руската банка ВТБ изкупи от правителството на България 79,83% от акциите на предприятието за €100,1 млн. Останалите акции продължават да са собственост на българското правителство.

Главна пречка за завоюването на руския пазар според анализатори по онова време бяха патентните спорове с компанията от Омск „СаШиКо“. Докато ВБТ сключваше сделката с правителството на България за закупуването на тютюневите активи, бизнесмените от Омск протестираха защитата на всички търговски марки на компанията в Русия. Съдебните дела със „СаШиКо“ продължиха до края на 2013 г. и приключиха с победа на „Булгартабак“, пише руското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички дето имат фобия от соца!Защо не направите едно дарение на държавата и да се отървете от тая омразна вам частна собственост.ХаххахахахахахаххахахахаПърви пушки бяхте в приватизирането ,ех да знаете ако народа не беше наивник ,на колко стълба мартеници.
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе някой от Вас пушил ли е Подопи и Стюардеса навремето, та говорите, това е такава смръдлива гад, че сега ако запалиш някъде такива цигари ще те изгонят със шутуве
33
0
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 10 години
Виждам ,че имаш някаква ретро-фобия от социалистическата международна търговия и износ.Аиде да не си говорим ала-балащини.Износител на определени продукти по стандартите на СИВ бяхме на поне 2 милиарда хора(вкл Китай)Сега не можем дори родния си пазар да нахранимНяма да споря за глупости ,колко и какво се изнасяло.Едва ли българското *** в консерви е било по-голямо л...о от американското генетично мутирало бъфало.Знаеш това отричане на качествата на производство за кого беше от полза.
32
7
 
2
 
! Отговори
Еврей-терорист преди 10 години
Игор --> Моисеев <-- ще продължава да трови с цигарен дим руските ***. Долу цигарите и всички наркотици! Ууууууууууу
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
33 Кой те лъже бе *** , че какво би правил без ЕС днес , най-голимя инвеститор са и то не само чрез еврфондовете но и в частния сектор , абсолютно свободна търговия , ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ОЗНАЧАВА ВОД / вътрешно общностна доставка /, а бе *** , товариш днес един камион и в петък е в Герания БЕЗ МИТНИЦИ , БЕЗ МИТО , БЕЗ ДДС , кога си бил така бе *** .
30
8
 
4
 
! Отговори
Пич преди 10 години
"Вие сте луди!Само като знам как такива като вас ни сринаха индустрията и ми се плаче!"Каква индустрия бе, каква индустрия?! Кога за последните 60 години България е имала индустрия?! Или ти броиш онова измислено производство по времето на СССР, където ни караха суровините безплатно, за да може да се каже, че произвеждаме нещо и градим развито социалистическо общество? И японците ни взимаха машините, че да използват металите от тях. Вие червените глупави ли сте, наивни ли сте, *** ли сте? Производство, смешници! С Русия има само робство и мизерия срещу суровини, запомнете го това и си го
29
2
 
7
 
! Отговори
Безжичен преди 10 години
Вижте сега, вие май забравихте, колко силно искахте да влизате в ЕС. Голям зор давахте за тоя ЕС, а още тогава беше ясно, че икономиката ни няма да я има, ако влезем в съюза. Затова сега е много лицемерно, да се оплаквате.
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТодоре, глупости говориш.Проблемите с българските стоки са два: Първия е, че тези производители които произвеждат стоки с добро качество, не могат да осигурят количество.Втория е, че тези които могат да осигурят количество, не могат да осигурят някакво или постоянно качество.А иначе, на голям, гладен и затворен пазар като този в СССР и ла*на да му дадеш пак ще ги изяде.Недей се пъна да обясняваш колко е било хубаво докато си получавал пари като комсомолски секретар. Ясно ни е
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие сте луди!Само като знам как такива като вас ни сринаха индустрията и ми се плаче!Ами рускинята ще иска и Мак ,ако го рекламираш и му докажеш каествата ще си го иска и ще го ползва ,защото това е икономическия успех да позваш носталгията на някои!Друго е ,че рускинята предпочита да пише "Ален" вместо" Alen" ама 25 години Борци Бизнес Бъркат!Вземете пример от китай бре ,че нали от там всичките търгувате вижте как ползват бранд и продават точно на тоя принцип.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тодоре рускинята не иска Ален Мак а Лореал и пари дя няма тя пак ще си купи френските . Онзи административно диктуван пазар го няма , тези ще се опитата да възродят познати на пазара им марки но никой не им гарантира успеха . Много сте зле горките
25
1
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Аман бе!Стига те маниполирали историята само и само да си получавате политически дивиденти!На хлапетата ли ги въртиш тея маниполации ,хиперболи и гнусота?Няма дори да правя паралел ,а само ще отчета ,че брандовете "Стюардеса"БТ"..,са много умело използвани от "австрииците" ,доде ние го играем на анализатори на соц.времената големите концерни ще ни ги продават зад граница където могат без изобщо да политизират и да го умуват.Тоя сайт винаги е бил пълен с елементарни кръчмарски политолози.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25 Да си виждал някога статистически справки случайно .
23
1
 
4
 
! Отговори
22 ти къде си живял преди 10 години
- в щата ЮТА? Май не си от този свят
22
1
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Хехехеххеехехехехеххехехехехехеххехееееееееееееееееееееееееееееее2,5 пъти ли?А индустрията ни е на 1-2% от възможностите преди 89та!Аиде без блъфиране ,че тогва лева е бил обезценен е друга торта с маз.Знаеш ли прав си износа ни е 2,5 ама милиона ,а останалите *** още сме наивници!
21
0
 
6
 
! Отговори
404 преди 10 години
е сетихте се за руският пазар
20
5
 
1
 
! Отговори
жалка носталгия преди 10 години
И какъв смисъла от това? На кого му дреме? Все същитв ла*на са независимо какво пише на опаковката.
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20 в момента износа ни е 2.5 по голям от тогава
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя и заплатката беше 150 нали ,а телевизора ти беше 1500
17
0
 
6
 
! Отговори
НР БЪЛГАРИЯ преди 10 години
има да я сънуват днешните пишман-бизнесмени с огромния износ и на Изток и на Запад
16
0
 
9
 
! Отговори
Метин преди 10 години
Нижем тютюн.