"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия

"Булгартабак Холдинг" започва отново производството им
Обновена: 3 фев 2014 14:05 | 3 фев 2014 11:39, Елка Василева
171
"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия
Снимка: архив, Reuters

„Булгартабак Холдинг“ готви първите пратки цигари „Стюардеса“, „Родопи“, ВТ и „Опал“ за продажба в Русия. Това съобщи за руския вестник „Известия“ шефът на Асоциацията на производителите от тютюневата промишленост „Табакпром“ Андрей Межонов. Цигарите няма да бъдат произведени в България, а в цигарена фабрика в Брянска област.

В средата на януари „Булгартабак Холдинг“, чийто мажоритарен акционер е австрийската BT Invest GmbH – дъщерна компания на „ВТБ Капитал“, е подал заявка в Роспатент за ексклузивни права за използването на търговската марка „Родопи“. Регистрация за останалите брандове на компанията вече е получена, обясни патентният представител на „Булгартабак Холдинг“ в Русия Елена Гаврилова.

Още по темата
„Става дума за възстановяване на правата на компанията върху нейните исторически брандове. Това е голяма заявка за навлизане на руския пазар“, каза Гаврилова.

Генералният директор на цигарената фабрика в Брянска област Игор Моисеев съобщи за „Известия“, че неговата фабрика наистина произвежда цигари за „Булгартабак Холдинг“. „Ние изпълняваме ролята на производствена площадка, технологията, суровината и дори оборудването са предоставени от българската компания“, каза Моисеев.

За това на какви цени ще се реализират цигарите на руския пазар независимият експерт по тютюневия пазар Вадим Желнин каза, че те ще бъдат в ниския ценови сегмент.

Завръщането на марките „Родопи“, ВТ, „Стюардеса“ и „Опал“ на руския пазар беше очаквана стъпка от страна на българския производител, след като през 2011 г. дъщерна компания на руската банка ВТБ изкупи от правителството на България 79,83% от акциите на предприятието за €100,1 млн. Останалите акции продължават да са собственост на българското правителство.

Главна пречка за завоюването на руския пазар според анализатори по онова време бяха патентните спорове с компанията от Омск „СаШиКо“. Докато ВБТ сключваше сделката с правителството на България за закупуването на тютюневите активи, бизнесмените от Омск протестираха защитата на всички търговски марки на компанията в Русия. Съдебните дела със „СаШиКо“ продължиха до края на 2013 г. и приключиха с победа на „Булгартабак“, пише руското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Цигарите няма да бъдат произведени в България, а в цигарена фабрика в Брянска област. "Не знам каква е тая политика да ни използват марката и фирмите а производството да е в чужбина ? Е как няма да има безработица те и Шуменско пиво голяма част го правяв в Сърбия другата част в Благоевград в Шумен един гол ! От времето на герберите има тенденция производствата да се местят в южна България и навън кока кола и т.н. ЕС ни затриха голяма част от производствата сега и Русия ни *** ...
14
3
 
9
 
! Отговори
Пич преди 10 години
До ДС"Булгартабак - австрийци"Сиииигурно са автрийци, ама сиииигурно. От най-чистите австрийци, от тия дето по цял ден се наливат с водка със сельодка, и само се чудят какво да откраднат. И вие не знаете на кой свят се намирате. Не четеш ли - "дъщерна компания на ВТБ Капитал". Червените ви е*ат с големия х*й, лъжат ви, че "прогнилия запад' е виновен за нещастието ви, а вие го поемата целия, пляскате с ръце, и питате за още. *** ... стадо.
13
3
 
3
 
! Отговори
Men преди 10 години
До Пич Kato znaesh, za shemite za iztochvane na DDS i avtokrajbite...znaesh kude da podadesh signal nali? Ili porednia lainomet na Boko ?
12
0
 
9
 
! Отговори
абе еи! преди 10 години
Нека си пушат каквото си искат руснаците ,за да влезеш на пазара им използваи всичко стига ганъовщини бре!Пушете си каквото искате тук важното е да има износ и печалба!Точка ,стига или не сте достатачно умни да го разберете и само си чешете езиците или сте върховни комплексари!Изобщо не ми дреме кои какви обриви получил ,дали филтъра го бил дъвкал или чеповете на дърваря му се смеели.Бизнес хода е невероятно добър и адекватен!
11
2
 
17
 
! Отговори
ДС преди 10 години
ЕВН - австрийциМтел - австрийциБулгартабак - австрийциОтчитащатат електромерите на ЕВН фирма - австрийциНе е луд тоя дето яде баницата..........
10
5
 
7
 
! Отговори
АКТА преди 10 години
Шок ! Орешарски предлага, Станишев, Местан и Сидеров гласуват: Спират Читанка и торентите !?
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че руснаците още ли пушат цигари без филтър
8
10
 
13
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Всичко си идва на местата след идването на червената мафия отново на власт - кражбите на коли са скочили с 50% (официална статистика), схемите за изочване на ДДС отново работят с пълна сила (това го чувам от 3 места от хора, които се занимават активно с подобни схеми), руснаците отново започват да използват България за пране на пари, изобщо връщаме се в изходно положение от средата на 90-те. Искам да поздравя всички, които гласуваха за БСП през всичките тези години. Браво, другари!
7
2
 
13
 
! Отговори
номер 3! преди 10 години
Поне е нямало бензоати,формоалдехид ,урея и куп добавки като в Борото и другите турбо-рекламирани западни цигари.Не става изобщо въпрос ти дали си доволен ,напушен или в екзтаз ,а става въпрос за пари.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така както сте го описали в заглавието имам чувсвото че ще се върнат и манефистациите ,пионерчетата и червените връзки
5
2
 
3
 
! Отговори
До №2 преди 10 години
И особено ако не си ги рязал 3-4 седмицихахахаха
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сетила се мара!Германците се чудят как да си докарт допълнително печалба и създадоха бутафорни марки като Зепелин и Юнкерс ,а ние да не сме по-глупави.
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Стюардесата постоянно имаше "поздрави от дърваря". егати чеповете къде ги имаше! :))))))
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех какви хубави времена бяха само,спомени.:) Пушил съм и Опал ,като дръпнеш и те се изправят ноктите на краката:)
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да живей!