Напрежение с настървение – на прицел е Донецк

Сблъсъци между проукраински и проруски активисти в града
6 мар 2014 08:36,
202

Снимка: Reuters

Напрегната остава обстановката в източния украински град Донецк, където късно снощи се стигна до сблъсъци, след като проруски активисти нападнаха проукраински настроени жители, съобщи РИА Новости.

Двете фракции проведоха отделни митинги, но проруските демонстранти атакуваха противниците си.

В крайна сметка силите на реда се намесиха и разделиха протестиращите.

По-рано вчера голяма група проруски активисти завзе сградата на Областния съвет в Донецк.

Около 200 протестиращи отвориха вратите и нахлуха вътре, скандирайки "Русия" и "Референдум".

Те настояха за среща с новия областен губернатор Сергей Тарута, за смяна на ръководството на силовите структури и за свикване на референдум за бъдещия статут на областта.

Четирите възможни варианта са: Донецка област да остане част от единна Украйна, да се осъществи федерализация, да се създаде конфедерация или областта да се присъедини към Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плювачите на Русия,драги клавиатурдемократи НАПРАВЕТЕ БОЙКОТ!Не на руския бензин и нафта от"Лукойл",не на вноса на руска газ за икономиката ни,не на руски реактори в АЕЦ,не на китайски стоки и дрънкулки произведени с руски нефт и руска газ,не на западна стока произведена с руски суровини и т.н!Не искате Русия,ами дайте да видим ТЕЗИ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ!Лесно е да дрънчите по клавиатурите,ама колите си ги пълните по бензиностанции,в кухнята ви се мъдри газова бутилка,а иначе сме ЕВРОПЕЙЦИ и ДЕМОКРАТИ
37
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
РУСИЯ СПИРА ПЛАЩАНИЯТА КЪМ ЗАПАДНИ И АМЕРИКАНСКИ БАНКИ ДО ИЗЯСНЯВАНЕ НА КРИЗАТА С ПРИДАДЕНИТЕ РУСКИ ОБЛАСТИ НА УКРАЙНА..РУСИЯ ЗАПОЧНА ПОСТЕПЕННО ДА СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ АМЕРИКАНСКИ ЦЕННИ КНИЖАПОСТЕПЕННО ДОЛАРОВИТЕ ЗАПАСИ В РУСКИТЕ БАНКИ СЕ ПОДМЕНЯТ , КОЕТО Е ПЪРВАТА СТЪПКА НА РУСИЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ДОЛАРА КАТО РЕЗЕРВНА ВАЛУТАЗАБАВЯ СЕ ИЛИ СЕ СПИРА ВРЕМЕННО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПРОЕКТИ СЪС СТРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА...ПРЕТЕКСТА Е НЕЯСНАТА ОБСТАНОВКА КОЙ КУПУВА ЗЕЛЕНА ХАРТИЯ БЕЗ ПОКРИТИЕ
36
3
 
33
 
! Отговори
До слагащите " преди 10 години
Която и медия да посетиш ПЪРВА е новината:" Снайперистите на Майдана в Киев са били наети от някого в ръководството на опозицията.Това става ясно от изтекъл в нета запис на разговора на външнополитическия представител на ЕС Катрин Аштън с външния министър на Естония Урмас Пает,"Що за диванета са тия цвъкащи минуси? Привържениците на най-голямата терористична държава САЩ, продължават да са ЗАД убийците в Украйна.Американци, долу ръцете от Украйна.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледайте на снимките какво означава братски народи. Изразът братски народ е малоумщина. Всичко е интереси. А простичкият човек иска винаги да се идентифицира с нещо, че да се чувства пълноценен и мотивиран. В една държава не могат да живеят два народа, ако не се идентифицират като пълноценни граждани на тази държава. Да му мислим ние с турците и ***!!! *** са номади, но българските турци имат все още турско самосъзнание, въпреки, че не са стъпвали в Турция.
34
1
 
11
 
! Отговори
$$$$$ преди 10 години
аз мисля че големи те ни замазват очите с това в Украйна нещо май ни готвят нова по-голяма криза.Населението пак има пари а не трябва това ги ядосва.
33
3
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЗА ДА НЯМА КОНФЛИКТИ НАЙ-РАЗУМНОТО Е ВСЕКИ ДА СЕ ОТДЕЛИ И ДА БЪДЕ ПРИ ТЕЗИ ПРИ КОИТО ИСКА...СЛЕД КАТО ДОНЕЦ ИСКА ДА Е С РУСИЯ ДА СИ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА..СЛЕД КАТО РОМИТЕ ИСКАТ ДА СА НА ЗАПАД ДА СИ ЗАМИНАВАТ..КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА...ВСЕКИ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ И ДА ЖИВЕЕ В ТАЗИ СТРАНА В КОЯТО ИСКА...КАТО ОТИДЕ КЪМ РУСИЯ ТАКА НЯМА ДА ИМА СПОР И НАПРЕЖЕНИЕМЕЖДУ УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ ЕТО ГО ПРИМЕРА С КОСОВО..КОЙ ГО РАЗДЕЛИ ДАЛИ НЕ БЕ ЧИСТО СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ..НЕ АЛБАНЦИТЕ БЯХА ПОВЕЧЕ И ПОЖЕЛАХА ДА СА ОТДЕЛНО
32
4
 
27
 
! Отговори
Яценюк преди 10 години
Предупреждавам ви, ще пратя миротворците с оптиките да ви изпозастрелят като кучета в гръб. Целият ЕС, САЩ и всички останали терористични организации са с мен!
31
7
 
13
 
! Отговори
Страхливци преди 10 години
Само *** робско българско племе спи!Спете си ,те *** и еничарите ,закриляни от ЕС ще ви разкажат играта!!!
30
1
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
Това с коя глава го мисли?
29
22
 
5
 
! Отговори
Меемед преди 10 години
"Проруските демонстранти атакуваха...".Те само това знаят - насилие. И не им се радвайте, щото идва време, когато и у нас "протурските демонстранти" ще атакуват държавните ни институции. Където е минал руският ботуш, нищо не расте, остава пустиня...
28
1
 
7
 
! Отговори
до 29 преди 10 години
Стига си го спамил това!Ти се надяваи да не докарат нов Черен Петък на САЩ ,че тогава на ново сме в криза !До безкраи не може да се спекулира на тая борса !Като знаем кои са и спекулантите е още по ясно!
27
4
 
4
 
! Отговори
Путин преди 10 години
- Чакам запада да се *** и събирам таксите за газ и петрол
26
3
 
21
 
! Отговори
S преди 10 години
Снайперы в Киеве были наняты лидерами Кличко Яцинюк и Тягнибок с помощью США телефонный разговор Кэтрин Эштон и главы МИД Эстонии
25
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кремулския Пинокио няма да миряса докато не подпали света ,Сирия ,сега Украйна
24
3
 
18
 
! Отговори
ЕС терористи преди 10 години
На цайсатата марионетка в Киев й се запотиха очилата.
23
2
 
15
 
! Отговори
чукча преди 10 години
И що за глупости че случващото се в Крим струва на Русия милиарди на ден...Преместили 2-3 кораба и се разходили напред-назад из полуострова..и това струва милиарди?
22
3
 
15
 
! Отговори
Тоя дядо преди 10 години
Тоя опасен дядо дето са го арестували и изглежда болен от най-малко 5 болести, сигурно застрашава сигурността на новата фашистка украинска власт.
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано Русия не се изтегли от Крим!Така на борсата ще губят всеки ден по около 40-50 милиарда.Това пари ли са за тях?Пък и рязко ще падне цената след това цената на газта,бензина и нафтата.Ние ще сме едни от печелившите от това.
20
2
 
24
 
! Отговори
Историята се подигра преди 10 години
Историята се подиграва с евреите. Украински фашисти с премиер евреин. Ха Ха
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този от спеца...трудно му става униформата!