Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
5
 
! Отговори
до Руските Бай Ганьо преди 10 години
Ти елементарен ли си??? Курск потъна заради старо съветско торпедо предназначено за утилизация а те са решили да правят учебни стрелби с него от това торпедо изтича водороден перооксид(кислородна вода) само че концентриран теча е от маршовият двигател.... След това се свързва с ръждата от корпуса на торпедото и последва взрив.... Потулиха нещата защото на Курск имаше Ядрено Оръжие!
82
32
 
1
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Ужас, ужас.. толкова промити руски мозъци. Откъде се пръкнахте бе? Червената армия ли е онодила майките ви, родоотстъпници?На тоя хал сме точно заради русия - сталин оряза македония, западните покрайнини и северна добруджа от България.
81
3
 
16
 
! Отговори
Хареса ми коментар87 преди 10 години
"Понеже не могат (сЩА), ползват тактиката на хиените. Да обградят плячката (РФ) отвсякъде."
80
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ко праят там янките.те искат да ги галят ли.само Моника може да го прави това
79
0
 
12
 
! Отговори
bg преди 10 години
това само -проба -грешка ,като да потопиш пръст в вряща вода ,за да разбереш дали още пари..
78
0
 
4
 
! Отговори
Айн цу Цвайн цу Дрън преди 10 години
ПрЕхванал викаш. Брей...
77
2
 
22
 
! Отговори
Близо до Америка преди 10 години
Някой да си спомня преди месец за руския самолет край Ща-ти-те? О как опищяха орталъка. А над Черно море? Всички руски самолети бяха прихващани, от-кол-нявани и съпровождани. Нищо лично, но прихващането не е ПАТЕНТ само на НАТО и сЩА.
76
1
 
18
 
! Отговори
Топ Ганчо преди 10 години
Преди да пишете и пускате в нета неграмотни статии се консултирайте с някой вевесар да ви светне как стават тия работи!Това не Ви е холивуд и филма Топ гън!Ако наистина го бяха прихванали нямаше най малкото да остане във въздуха и ако не беше дрон,а пилотирана машина след това нямаше да се прибере по живо по здраво в авиобазата си и да си пие спокойно уискито.Щеше да стои в накоя военна руска тюрьма заключен ,чакайки да споделя данни и информация.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не се окажат в Донецк и военни с дръпнати оченца!--------------------Да внимават, да не гласуват на референдума и дръпнати Украинци
74
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Охотско море е до Русия, същото е и с Черно море. Интересно ми е, какво правят там американците?
73
2
 
17
 
! Отговори
българина преди 10 години
Според теб след като на Путин не му пука за Украйна и дори за Русия , защо на САЩ и верният им пудел ЕС им пука за някого на този свят ?
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците щели да задумкат хамериканците. И аз мога да задумкам Кубрат Пулев.---------------Явно се мислиш за голям боец, щом ще предизвикваш кобрата
71
2
 
28
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Долнопробна американска ***!
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и не могат трезво да преценят ситуацията!-------------------ти преценкаа остави на специалистите!!
69
3
 
41
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
След близо 70 години световно господство е трудно да понесеш факта,че го губиш,бавно,но неизбежно!Не само заради Русия,естествено!Китай,Индия,Бразилия и много други уверено вървят напред,въпреки спънките приложени им от САЩ!Но могат ли тези държави да се чувстват в безопасност,ако я нямаше Русия?Руската ядрена мощ е единственото нещо,което спира(донякъде) Америка да се държи безобразно с всички.Затова да пожелаем успех на Русия в сегашната криза/война!
68
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия си играе с огъня като малко дете, явно водкаджиите са в неспиращо алкохолно опиянение и не могат трезво да преценят ситуацията!
67
31
 
9
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Май чавки са ви изпили мозъците! Руснаците щели да задумкат хамериканците. И аз мога да задумкам Кубрат Пулев. Много моля русофилите да слезнете от облаците и стъпите здраво на земята. Откакто се помня руснаците все думкат американците. Ама това се случва само в някои болни мозъчета,
66
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 72Ало грамотния. Дали случайно ти минава през болния мозък, че ако Русия потъне потъва и останалия свят. И между другото опитай да потопиш тапа дали ще потъне :)
65
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На пияния руснак и Кончита Вурст ще му хареса!
64
44
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да мре скапаната Русия - изкуствена държава крепяща се на корупция и заплахи от страна на властта. Много северни провинции отдавна неискат да са в Русия, ама някой чува ли ги?