Над 20 деца загинаха при автобусна катастрофа в Тайланд

Автобусът пътувал по магистрала към Банкок
1 окт 2024 16:52, Гергана Попова
3
Над 20 деца загинаха при автобусна катастрофа в Тайланд
Снимка: БГНЕС/ EPA

Автобус, превозващ десетки деца от началното училище, катастрофира и се запали точно пред тайландската столица Банкок, пише BBC.

Съобщава се, че 16 деца и трима учители са се спасили, но 22 ученици и трима учители все още са в неизвестност, според министъра на транспорта на страната.

Осем от 19-те души, които са успели да избягат, са били изпратени в болница за лечение, каза служител на здравното министерство.

Автобусът е един от трите, превозващи деца и учители, връщащи се от училищна екскурзия в северната провинция Утай Тани. Министърът на транспорта заяви, че автобусът е бил задвижван от "изключително рискован" компресиран природен газ.

Междувременно министър-председателят на Тайланд нареди на министри да посетят местопроизшествието.
"Като майка бих искала да изразя най-дълбоките си съжаления към семействата на убитите", каза Паетонгтарн Шинаватра.

Автобусът пътувал по магистрала към Банкок, когато гума се спукала и се блъснала в бариера, каза спасителен работник в кадри, излъчени по местната телевизия. Видеозаписи от мястото на инцидента показват пламъци, обхванали автобуса, докато гори под надлез, огромни облаци гъст черен дим, издигащи се в небето.

Шофьорът е избягал от мястото на катастрофата, но властите са уверени, че той ще бъде проследен, според министъра на вътрешните работи на Тайланд Анутин Чарнвиракул, който говори с репортери на мястото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ТайландученициБанкок
Още от САЩ
Ураганът “Хелън” взе 130 жервти, има много в неизвестност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Док преди 1 час
Ужасно опасен компресиран газ....въййй...ако знаете колко много автобуси у нас вървяха на метан, когато "газът" беше още руски и съответно много евтин.
2
3
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 часа
Живи и здрави да са ! Хай хафте!
1
0
 
8
 
! Отговори
Родител: преди 2 часа
Ужасна трагедия!Винаги е много тъжно,когато загиват деца! БОГ да ги прости и светъл път нагоре! Преди време преживях подобен ад в запален автобус"Чавдар" малко преди "Пампорово" Беше точно преди Нова година,отивахме да я посрещнем там! За щастие нямаше загинали,но ужасът е неописуем,изтръпвам още като си спомням! Дано оцелелите се съвземат и оправят по-бързо! Съболезнования на родителите,загубили децата си и на семействата на загиналите учители! Съболезнования на Посолството на Тайланд!!!