Най-малко 2086 са убитите до 10 август в конфликта в Украйна

Смята се, че броят на ранените е близо 5000
13 авг 2014 15:42, Елка Василева
47
Най-малко 2086 са убитите до 10 август в конфликта в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Предполагаемият брой на убитите в конфликта в Украйна до 10 август е 2086 души, което е близо два пъти повече от броя на убитите 1129 души до 25 юли, обяви  правозащитната агенция на ООН, предаде Ройтерс.

"Това съответства на явна тенденция към ескалация", каза Сесил Пуи, говорителка на службата на върховния комисар на ООН за правата на човека. По думите й средно по 60 души дневно са загивали или са били ранявани в боевете в Източна Украйна между правителствените сили и проруските сепаратисти, започнали в средата на април. Смята се, че броят на ранените е близо 5000.

Още по темата

Броят на пострадалите включва правителствени войници, бойци от въоръжени групи и цивилни, но тази оценка е "много консервативна", подчерта Пуи, давайки да се разбере, че убитите и ранените може да са много повече.

Не е известно дали данните на ООН включват и руски войници, посочва Ройтерс.

Говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко съобщи днес в Киев, че за изтеклото денонощие в зоната на военни действия в източните райони са загинали 11 правителствени войници и 41 са ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

Лисенко каза, че не разполага с ясна информация за инцидента, за която съобщи във Фейсбук лидерът на националистическия "Десен сектор" Дмитро Ярош. Според съобщението му при обстрел на сепаратистите срещу автобус край Донецк са загинали активисти на "Десния сектор". "По наши данни това са били бойци от батальона за териториална отбрана. Така че да се говори, че това са бойци на "Десния сектор", е неуместно", заяви Лисенко.

Завчера говорителят Андрий Лисенко съобщи, че до 11 август в хода на антитерористичната операция в Източна Украйна са загинали 568 украински войници и 2120 са били ранени, припомня ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
silya преди 9 години
komai v bg umrelite v patni katastrofi sa dosta po-otgore v chisloto?! bez voina?!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преступления украинских нацистов в Зугрэсе, 13.08.14 18+Это видео прислали ребята из отряда города Зугрэс. Убитые украинскими нацистами мирные жители и дети. Смотрите, и не говорите, что не видели.В Зугрэсе в результате обстрела города украинской армией погибли 15 человек, из них 3 детей, ранены 19 мирных жителей.Именно поэтому мы обязаны сделать вс возможное, чтобы украинские нацисты сгинули вслед за своими немецкими предшественниками.
26
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Ford Motor CompanyРусия с Путин се стреми към общество западен тип----------- За какво тогава да я подкрепяме, като западния тип общество е лицемерно, деградирало, гейско, материалистично,м неправославно и прочие? Ти *** ли си?
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не е известно дали данните на ООН включват и руски войници, посочва Ройтерс"Е...си м---ката и манипулация!!!Как един самостоятелно мислещ човек да не се възмути!
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след 3-4 месеца на ден ще загиват по толкова от студ/ нали вече украина няма газ, идва бялата смърт
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е известно дали данните на ООН включват и руски войници, посочва Ройтерс.Как да включват и руски войници, като такива в Украйна няма.
22
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Най-малко 2086 са убитите до 10 август в конфликта в Украйна"За съжаление това е само началото.Бедна ни е фантазията какво очаква украинският народ в тази гражданска война.Но.... Така е . Там където се намесят американските "умиротворители"има само кръв и разруха. Ирак , Либия , Сирия ,Афганистан... и.т.н. и т.н.
21
1
 
12
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Одисей 1 То ако в Украйна са забранили само комунистическата партия,кусур да им е Сега вече с новите приети закони,вече се наказва и критиката към Порошенко,човек да иска мир, и т.н. Всеки който не е украинец по техните стандарти(да е маслумен,да кричи Слава Украине,да убива жени и деца и т.н.) ,може да го арестуват,затворят,без никакви проблеми
20
2
 
9
 
! Отговори
Ford Motor Company преди 9 години
И между другото Хенри Форд е бил спонсор и привърженик на Хитлер в последствие. Това как ще го коментираш, @СТРАНДЖАТА? Чудя се, ако си бил роден в ония времена, какво е щяло да бъде мнението ти за Хенри Форд...чудя се, чудя се ...
19
1
 
16
 
! Отговори
Ford Motor Company преди 9 години
До СТРАНДЖАТАБъркаш нещата. Не Русия е против Запада, а Западът е против Русия. ей и затова ти се струва, че руските управници са двуличници. да, ама не. Русия с Путин се стреми към общество западен тип така да се каже. Западът обаче нарича Русия комунистическа или по-точно привържениците на Запада като теб. Ей там ти е грешката, разбра ли сега? Това, че аз защитавам Путин ни най-малко не означава, че ще се откажа от фордовете си :) Чат ли си или пакл да повтарям?
18
20
 
4
 
! Отговори
ДОПИТВАНЕ преди 9 години
С оглед на това, че най-черната история в България е в периода 1944-89г. (тогава населението беше бедно, имаше огромна безработица и всичко което беше построено преди 1944г беше разрушено) СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ БСП? ДА + НЕ -
17
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До neni4aИмай предвид, че в Сибир има доста свободни парцели за застрояване... - не губи време, поехай...
16
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Абе дрОгарЕ, оказа се, че всички заможни руснаци са вложили доларите си /не става въпрос за рубли/ само в западни банки и най-вече в САЩ... - пачему так таварисшчи - нямате ли поне доверие на китайския юан...А децата на тиа убавци и те на запад учат... - учат икономика в държавата, която чакат да фалира... - нали имате масковский университет Ламаносов бе таварисшчи...
15
3
 
20
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Днеска укр. парламента е дал огромни правомощия на СНБУ Демек,вече в Украйна ако не им харесваш,може спокойно да те тикнат в затвора без съд,без присъда ,да ти конфискуват имуществото там,същото важи и за медиите. Ако някоя медия се осмели да критикува Порошенко,авторът,може да бъде тикнат моменталически в затвора без съд Това да ви напомня на някои режими а ??? Кажете бе "демократи" това ли е вашата демократична Украйна а ????????? Първо забраняват партии ,а сега и това
14
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 9 години
https://youtube/watch?v=iE7LtnNixA0
13
9
 
1
 
! Отговори
комисионера преди 9 години
като ви чета "антиимпериалистическите" коментари имам чувството че съм отворил книгата-отчет която Тодор Живков е четял на 12 конгрес на бкп.
12
2
 
7
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
До ПатиланСамо да кажа че като фалира САЩ, Синедриона ще се премести отново в друга държава, както са правели през вековете и отново ще тровят света!
11
2
 
13
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 9 години
Световната мутра са САЩ. Живеят си евтино защото си печатят долари. На другите обаче не дават да си печатят и ги нападат за да им вземат петрола или каквото имат. НО ИДВА БРИКС - КОНТРАУДАРЪТ ПО АНГОСАКСОНСКИЯ "НОВ СВЕТОВЕН РЕД" !!! ТОВА Е УДАРЪТ, ЗА КОЙТО СПОМЕНА СТАРИКОВ-КИТАЙ И РУСИЯ ЗАЕДНО С ДРУГА ВАЛУТА-ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ДОЛАРЧЕТАТА!
10
3
 
12
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 9 години
САЩ са колос на глинени крака и пред тотален фалит. Агонията само се удължава, но това не лекува болеста. Войните са единственото, което крепи американската икономическа система. Това е робовладелска икономика. В останалите системи злото също го има, но е по - маскирано. Законното лихварство, е видимо и агресивно в САЩ с държавен дълг 70 ТРИЛИОНА ДОЛАРА, с фалшиво жезнено равнище, с потребление 3 пъти по-голямо от произведеното, с гигантски военен бюджет.Американците избиха над 1млн. Иракчани, Ирак все още е окупиран и 12г. По-късно те хладнокръвно заявиха: сгрешихме. Радко Младич б
9
2
 
13
 
! Отговори
ДА СПРЕМ АГРЕСОРА-СА преди 9 години
Започва се!Фалиралото търговско дружество САЩ, заплаха за цялото човечество, вече умира! Гответе се скоро за официалното обявяване на фалита на САЩ, крах на долара! От 3- до 6 месеца Фалита на САЩ ще бъде обявен официално, оттам следва и автоматично разпад на ЕС! Скоро финансовите пазари в Америка ще започнат да се сриват главоломно, ще забият надолу като пиано от 10-ят етаж(затова не емигрирайте повече)