Германия не признава паспорти на бежанци

"Шпигел": Решението е за пристигащи от зони под контрола на ИД
27 фев 2016 18:58, Анисия Иванова
19
Германия не признава паспорти на бежанци
Снимка: БТА

Германските власти вече не признават за валидни паспортите на бежанците, пристигнали в страната от районите под контрола на терористичната групировка "Ислямска държава" в Ирак и Сирия. Това съобщава днес седмичникът "Шпигел", предаде ТАСС.

Изданието цитира наредба на вътрешното министерство от 10 декември м. г., според която международните паспорти и документите, които ги заместват, издадени на такива бежанци в родните им страни след 1 януари 2015 г., трябва да се разглеждат като невалидни. Става дума за жителите на сирийските градове Дейр аз Зур, Ракка, Хасака, както и на град Мосул и иракската провинция Анбар.

Решението на германските власти не означава, че бежанците от зоните под контрола на ИД не ще могат в бъдеще да влизат в страната, съобщава БТА.

За тях обаче се предвижда по-сложна процедура за получаване на убежище. Ако не представят други документи, правоохранителните органи в Германия ще ги смятат за лица "с неустановена самоличност и гражданство".

Миналата година германски медии съобщиха, че джихадистите от ИД са намерили в административни сгради из окупираните от тях територии празни бланки и продават фалшиви документи, по-специално паспорти. Един такъв сирийски паспорт излиза 1000-1500 долара на черния пазар, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Меркел "настъпа пастата за зъби". Сега цяла Германия се опитва да я натъпче обратно!
12
1
 
1
 
! Отговори
GEORGY преди 8 години
istinata e che USA ni zatriha armiite na cqla europa i nalojiha zakon sus koito ne im dava pravo na strelba i dokato sushtestvuvat ONU I drugi pravozashtitni organizaci nqma nachin da budem zashtiteni TRQBVA SAMI DA SE ZASHTITAVAME
11
3
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
И аз не си падам по арабите, но да кажеш, че не са изградили и 1 паметник е несериозно. В Испания например при реконкистата католиците умишлено са сринали всичко построено от исляма. Запазена е само Алхамбра. Разгледай малко снимки от там и тогава говори.
10
1
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименТурция организира е праща на Европа бежанците. ..всичко е под контрола на ердоган и Идил. ..Няма случайни бежанци. .оръжието ще им се достави на друг етап...Европа е обречена. ..петата колона е вече факт.за 50г Европа никой не интегрира. .а се създадоха гета. ..арабски...турски...ще стане като в Сърбия. ..ще се късат част и от Европа. ..гражданска война...разруха. ..САЩ диктува...Турция изпълнява. ..Европа страда.
9
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хора, разберете! няма бежанци, и 'тези хора не бягат'. те ОКУПИРАТ, избиват, опожаряват; правят го от 1400 години и ще продължат. навсякъде - индия, китай, малайзия, европа, африка, египет, иран. откъдето са минали, трева не никне. запитахте ли се какво е останало от шумерските, асирийските, финикийските, египетските, персийските, картагенските цивилизации? няма ги, има чаршафосани главорези. както са трошили и събаряли тогава, така правят и сега.
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много приказки за нищо! трябвало да спазват правилата на европа??? още от появата на мохамед и исляма, арабите започват да нападат европа - 2 обсади на константинопол през 7 век, завладяват цяла испания, акостират във франция и по същото време се сблъскват и с кан тервел. да не би да са се цивилизовали оттогава? кръстоносците отиват в йерусалим 300 години по-късно и пак никакъв резултат! по време на османците минават през половин европа, без да изградят нито един паметник. сега ли ще се оправят?
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците ги излъгаха като пълни тъпациии паднаха в капана на Путяяя
6
4
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
От кога Германия стана православна ? Що се чешиш , там дет не те сърби ? Да беше по темата , разбирам ,но за сега в православни страни , не им се ходи на бежанците.
5
0
 
37
 
! Отговори
Gaskoing преди 8 години
Ако така продължават скоро Германия ще стане мюсулманска
4
0
 
50
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Германия не признава ...А, бежанците не признават Германия и нейните закони !Тях лично Меркел ги е поканила. :)
3
33
 
9
 
! Отговори
кочо преди 8 години
Те бежанците не бягат в страни с православие,защото тези православни живеят по-зле и от тях.Да си чул някой да е емигрирал във великата православна Русия.Най-изостаналите страни в Европа и с африкански стандарт са православните.Защо ли?
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TA KOI LI E PRIZNAL CE GERMANIA SEGA NE E FASHISTKA DARGAVA?
1
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо тези хора не бягат в страни които изповядват тяхната вяра. От какъв зор тичат в Европа. Всичко това е един добре измислен сценарии за объркване на православието. Не може да се мъкнат по улиците на стара Европа с тези чаршафи по главите. Който иска да е европеец ще се докара в европейски вид, ако не да отива там където се забулват от глава до пети.