Достатъчно ли са? Пенсията на Меркел ще е 15 000 евро

Германският канцлер се оттегля през есента
13 авг 2021 23:55, Красимир Ангелов
127
Достатъчно ли са? Пенсията на Меркел ще е 15 000 евро
Снимка: БГНЕС

Според изчисленията на Германската асоциация на данъкоплатците, германският канцлер Ангела Меркел ще получава месечна пенсия от почти 15 000 евро,

67-годишната Меркел ще се пенсионира след парламентарните избори през септември.

Изчисленията се основават на дългия й престой в Бундестага, както и на годините, през които е била федерален министър и канцлер.

Подобно на всички бивши германски президенти и канцлери, Меркел ще има право на свой офис, когато напусне поста си. Тя ще получи и финансиране за офис мениджър, двама асистенти, машинописка и личен шофьор, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: ГерманияАнгела Меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно ли са? Размерът има значение, но тя все още е канцлерин и в качеството си на такава само след седмица, на 20 август, ще посети Москва. Вероятно има много важна съвместна работа с Путин. Каква ли ще е? Дали няма заедно и символично да натиснат копчето за стартиране на газоподаването по първата линия на "Северен поток-2"?
55
2
 
7
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
Дайте да си изберем за министър-председател мечката от ЗООПАРКА. То е едно и също дали ще е Боко, Славуца, Пацо или Мечката. По-добре мечката, щото тя поне е гладна и има някакъв смисъл да я изберем - ще я нахраним с държавни пари.
54
1
 
11
 
! Отговори
Джоел БАЙДЕН преди 2 години
Дочух че Меркел е ритала протестиращи косвено, чрез марионетката си Боко, който наредил на Маринов да нареди на шефа на СДВР София, да пребива хората. СПОКОЙНО ГРАЖДАНИ! ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ СА УВОЛНЕНИ!
53
2
 
8
 
! Отговори
БРАК! преди 2 години
ГЕРМАНИЯ и БЪЛГАРИЯ са СГОДЕНИ още преди ДА СЕ РОДИТЕ.
52
4
 
1
 
! Отговори
ГЕША РАДОС преди 2 години
Меркел толерира ГЕША РАДОС, за това я уволняват. Следващия канцлер ще направи статуквото на ДАРМАДАН, заедно с ИТН и ДБ, които не успяха дори да си вържат обувките... горкичките. МАЧКАЙ ГЕРМАНИЯ! БЪЛГАРИЯ Е ТВОЙ ВЕРЕН ПАРТНьОР В НЕЩАСТИЕ И ТЪГА! ГЕРМАНИЯ Е НАШ НАЙ-БЛИЗЪК СЪЮЗНИК! И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
51
0
 
6
 
! Отговори
КАСТИНГ БЕ преди 2 години
ДАВАЙТЕ ГИ НА КАСТИНГ ТИЯ ПОЛИТИЦИ. НА ТРИ ТУРА. ТРЕТИ ТУР Е ПРЕД НАРОДА - НА ПЛОЩАДА, ЗА ДА ГИ ОДОБРИ.
50
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Един пилот получава повече от един самолет. Хахахаххахахаххахахха.
49
0
 
9
 
! Отговори
Очаквано преди 2 години
Очаквано с Меркелица си заминава и Бойковица - погребват греховете си. Тва дето ритаха гражданите. Няма Боко, няма ритани граждани. АМАН!
48
0
 
7
 
! Отговори
Но мога имена преди 2 години
ЦАРИЦАТА СДАВА ВЛАСТТА! БОЙКО - ПОМОШ! ОПА! ПАРДОН! БОЙКОВИЦЕ!
47
1
 
8
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Забелязал съм, че у нас всеки обича да брои парите на другия и да умува кой какво заслужава. Естествено, след не дълго умуване, се заключава, че другия нищо не заслужава.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49, няма смисъл да спориш с русофил. Може да е ИТНар, тия двата подвида са в ментална жунгла некаква жунгла е в главата им.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо, и нас българите ни е срам, че имаме такива сънародници като ваше простачество.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 47, абсолютно да. Инженери и програмисти вече създават самолети, които се управляват дистанционно и няма шофьор. Професията пилот ще изчезне както изчезна професията телефонистка- ония пудки, които откачаха шннура от единия жак за да го закачат на другия жак за да може някакви туллупи да си говорят по телефона. Който не вижда логическата връзка е просто глуппав.
43
2
 
1
 
! Отговори
Христо преди 2 години
На база на какво ще и дават толкова много пари? Вместо да дадат тези пари на българските пенсионери, на нея и гласували тогава голяма пенсия. Срам ме е, че съм българин.
42
3
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Не ставай смешен. Шофьор на самолет да сравняваш с програмист. Че тези самолети не падат благодарение на програмистите. Шофьорите на самолети (пилоти) са абсолютно ненужен нискоквалифициран персонал и скоро ще бъдат изцяло заменени от роботи.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 Пилотите са по-високо платени от самолетите, а ти нямаш идея какво означава програмист щом го гледаш като една професия, в която всички правят едно и също с еднаква трудност. Програмисти се търсят много, давай и ти щом е така. Само, че за да стане човек програмист или какъвто и да е инженер, защото заплатите са същите -+10% се изисква учене и работа години като стажант. Мозък също се иска, не само мрънкане и реване, че не му плащали.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кат стане дума за пари и българина почва да кипи от злоба и завист. 15000 евро за министърпредседател на четвъртата икономика в света управлявал над 10 години са смешни без значение дали е правил нещо или само си е бъркал в носа. Ама за злобния докато цял свят не остане само на хляб и 2 щипки сол, докато той е само на хляб и 1 щипка сол няма да му види завистта насита.
39
4
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Защо,програмистите да не са много умни,или пък работливи?Да управляваш самолет се изискват много повече качества от един програмист и не е кой знае колко добре платено.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всички политици 42 Кво означава доходите на обикновените хора въобще? На теб кой ти плаща заплатата, че всичките обикновени хора сте в един кюп. За моята заплата аз съм се старал, аз съм си късал нервите и аз съм учил по нощите като студент и след това. Ако искаш като моята заплата ела на моето ниво.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оная дето напълни Европа с ***, избили и изнасилили толкова европейци ,ще живее спокойно заработила си заслужена пенсия