Протест в испанския град Малага срещу масовия туризъм

Имаше плакати "Малага не се продава" и "Това не е туризъм, това е инвазия“
30 юни 2024 07:48, Елка Василева
41
Протест в испанския град Малага срещу масовия туризъм
Снимка: архив, БГНЕС

Хиляди жители на испанския град Малага излязоха на протест срещу масовия туризъм, който според тях е причина за високите наеми и недостига на жилища, предаде ДПА.

Много от демонстрантите носеха плакати с надписи: "Малага не се продава" и "това не е туризъм, това е инвазия".

Според организаторите в съботния митинг са участвали около 25 000 души, въпреки че испанският в. "Паис" съобщи, че протестиращите са били около 15 000.

Малага е поредният испански град, в който се провеждат подобни протести. Демонстрации срещу масовия прилив на туристи имаше и в Майорка, Барселона и на Канарските острови.

Сдружението на наемателите в Малага казва, че постоянно нарастващият брой на посетителите, които наемат ваканционни апартаменти, е причина за недостига на жилища в града. "Градът страда, недоволството е голямо. Преди всичко жилищният проблем трябваше да бъде поставен на масата", заяви говорител на протестиращите пред в. "Паис".

В Малага има повече от 12 000 законно регистрирани ваканционни жилища и по този показател градът се нарежда на трето място в Испания след Мадрид и Барселона. Освен това много частни ваканционни имоти в Малага и в други градове приемат гости незаконно.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Никой вече не иска да се занимава с дългосрочни наеми за наглеци. По-добре 12 седмици да дадеш на туристи и останалото време да си спокоен, отколкото да съдиш 2-3 години дългосрочния "наемател", който е спрял отдавна да ти плаща и да му плащаш тока, водата и всички разходи за данъци, поддръжка и т.н. и накрая съда казва, че ти дължи 15 000 евро + разходите за съд и адвокати и длъжникът се изнизва по терлици и имота ти има нужда от 10 000 евро основен ремонт и чистене. Ха честитУ комунягги нагли
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Фамилията на шейха вече не идва, защото последния път наели нова охрана и старата охрана им дойде с насочени автомати, докато вечеряха, за да им обясни грешката. Вината се прехвърля на туристите, но за жилищната криза особено в гетата, където туристи няма да им стъпят, е виновно кому-соц.правителството и законите, защитаващи наглеещите наематели и нанасящите се незаконно в чужди имоти синганьори и всякакви. 5 години ще ти се хилят в лицето "наематели" и ще им целуваш ръка ако ти платят наема
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всички искат богати туристи, като фамилията на шейха. Когато отиде в Марбея и прави на ден толкова оборот, колкото е за месец, всички са доволни. Хотелиерите толкова вдигнаха цените, че хората се принудиха да търсят частните квартири и те сега стачкуват недоволни. В цял свят всичко стана криворазбрано.
27
4
 
11
 
! Отговори
От първа ръка преди 1 ден
Не им харесва, защото се напълни с клоошари, дето с 200 юро обикалят по Европа само за да кажат че са отишли някъде. Цял ден обикалят улиците и нищо не харчат. У наше село има световно известен музей и от май месец автобусите са на опашка, но предимно с ученици и пенсионери, които предварително са платили и не пускат два кинта в повече.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен A сега ще растат до къде неограничено ли.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Като спре туризма и цената на имотите падне наполовина ще ревнат пак.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Позитивен 45 -50 е летно време
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Туризма е най-опасен за природата. Самолетите бълват пушек и не са на батерии, а колите и асфалта и бетона затоплят въздуха. Отделно исчерпва и водата за животните и растенията
22
2
 
11
 
! Отговори
121212 преди 1 ден
Проблема не е в туристите, а в "бедните" украинци. Тази година бях и в Малага и на Канарите и го видях с очите си.
21
1
 
2
 
! Отговори
Фен на GP преди 1 ден
Гошо от почивка живее в Малага.Да изпее една песен на митинга и ще изгони всички туристи завинаги
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен Туризма не е възможен. Ако населението на земята стане 10 милярда и тръгне към европа нали ще се задръсти сичко.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Този проблем се засили след ковид истерията, отвориха много тераси пред баровете и забравиха да ги приберат. Превърнаха улици в пешеходни зони и в момента не може да се разминеш от маси и чадъри.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Рззвъждат и зарази от кови спин до зенги енги малари и пр
17
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 ден
До До 2 Никой не пречи на "хилядите" да тръгнат към Русия и сега, но никой не го прави. Що ли? А сетих се! Защото "хилядите" са едни и същи хора - руски матрьошки които ходят в Русия да си получат инструкциите и тенекиените медали, и техните семейства, на които корена им идва от 1944та година. Пак, защо ли?
16
6
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 1 ден
Явно не си мърдал извън България. Преди твоя ЕС да наложи забрана за полетите екскурзиите до Москва и Санкт Петербург бяха заети с месеци напред. Махнете санкциите и хиляди ще тръгнат към Русия.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Дааа, спрете туристите и още утре ще се усетят, че безработицата расте. Всъщност, протестиращите са нещо като тук пишещите, демек безработни и чудещи се с какво да съсипят нещо от скука.
14
3
 
16
 
! Отговори
Ел Каудильо преди 1 ден
Без туризъм Испания ще се върне в каменната ера!
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Спирайте го тоя туризъм! Вижте флаит радара, в небето е страшно!!! Има по над 10 хиляди самолета в полет във всеки един момент. Цели блокове са в буукинг и аирбнб.Гасете им шалтера и да видим след колко дни ще започнат да реват, че всъщност туризмът не бил толкова лош!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 3 - Няма и толкова евтина работна ръла. В Малага е пълно по тея лъши с прислуга. Идва някой от Осло и за цената на вечеря за четерима, наема човек за цяла седмица.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Жилищната криза я създадоха мегакорпорациите от ранга на Блекрок като изкупиха де що има." - В България ли, бе?/аххаха ... Стига стига ... Това, което Блекрок искаше да го прави, се мъчухме още 2011-а, ама проато не се получава в страната ни.