Няколко държави не искат България да влезе в Шенген

Търсят всеки повод за това
21 авг 2023 19:55, Росен Стойчев
115
Няколко държави не искат България да влезе в Шенген
Снимка: БГНЕС

Противно на всички договори, няколко държави не искат да влезем в Шенген и се възползват от всеки повод да попречат на присъединяването ни в пространството за свободно придвижване. Това заяви социологът Юлий Павлов пред Нова Нюз.

По думите му служебното правителство не е виновно, че нямаше редовно, а късогледството на политиците. "Тонът на Радев е безобразен", смята той.

Още по темата


От своя страна политологът Цветанка Андреева смята, че поведението на президента Радев се превръща в проблем за цялата държава.

"Радев не иска да свика КСНС, това означава институционална разруха. Той оспорва всяка една легитимно избрана власт. Защо ние сме длъжни да издържаме Радев, за да прокарва политически амбиции? Смислено е да се намалят правомощията на служебния кабинет, за да не възпрепятства съставянето на редовен", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
31
 
7
 
! Отговори
крундел преди 1 година
както и преди съм казвал, какъв шенген какви пет лева... президент - резидент на московска каишка; поне три открито руски партии, две в парламента; служби за сигурност, *** на рф; консуматори на биоотход - платени и безплатни под път и над път, само вижте форумчетата в новинарските сайтове; ах да - руски анклав камчия и до днес и пристанище си имаха безконтролно, тия на запад може да са обратното на умните, ама не са изостанали в менталното си развитие чак толкова че да дадат достъп до системите.
57
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито тьпацu фенове на подмяната герб, мерб и други, както ви казах че очаквам още убийства преди малко убиха защитен свидетел в сандански
56
34
 
6
 
! Отговори
Радев е пътник преди 1 година
Румен Радев ще си отиде, както изчезна и Слави Трифонов. Ред е на прокуратурата да вземе съответните решения за повдигане на обвинения, относно многобройните престъпления от екипа на Радев - Йотова.
55
6
 
31
 
! Отговори
BGexit преди 1 година
За какво ни е този корумпиран съюз на джeндър дегeнарирали бюрократи?? Да се махаме от тази кoчина
54
4
 
27
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Ще ни приемат, когато холандската мафия превземе нашите канали за наркотици.
53
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете Радев,бе!Я вижте какъв разграден двор сме!Как ще ни искат в Шенген?Само днес са хванати три опита за преминаване на талибани през страната ни.И си ги трупаме и си ги хрантутим и си ги лекуваме за сметка на народа.
52
8
 
40
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Европа ужаважа държаите които имат мнение - някой да е спрял Унгария? Литва, Латвия и България са пуделите на САЩ и ЕС каквото ни кажат скимтим и подскачаме най-много да измрънкаме Кограчулейшън! Ние нямаме външна политика а слугинаж...за какво да ни пускат в Шенген като и така са ни надупили! Ние сме балканската *** в ЕС!
51
6
 
13
 
! Отговори
Гадна Твар преди 1 година
Тези, които са против България да влезе в Шенген изобщо не са по-малко опасни държави, както по брой на леките, така и по брой на тежките престъпления. Просто цензурата е огромна, а и в крайна сметка от десетилетия всичко опира до лобиране и мангизи, ама БГ управляващи не ги интересува извън страната какво става, важното за тях с празните кофи е те да си нагушат. А че иначе може да гушат оше повече...е, за това не им стига сивото вещество
50
6
 
16
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Достатъчно е наркодържавата холандия
49
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Иаторик но па некой ше му е мъчно за нас специално (три 0дивителни)
48
2
 
32
 
! Отговори
Иаторик преди 1 година
Ами, поводи колкото искаш, бе бате! Търсели поводи няколко държаваи ! Какви поводи - огледайте се - убийства посред бял ден - с куршуми, с ножове, с макетни ножчета, брадви , колове.....!!! България скотобойна да беше , по-малко кръв щяхме да гледаме !!! Искахме промяна ? Е, получихме я ! Но това днес енищо в сравнение с промяната, която ще дойде -може и да не останем българи тук !!!!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шенген пречи на бг и ще се напълни с евророми.
46
16
 
5
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
питам за един приятел татарин, тоя вашия прецедент бичи ли вето ? бичи. прави ли се на мъж с крайно радикални изказвания? прави се. подкрепя ли го мнозинстовото от гласувалите? подкрепя го. не шенген за инж. балкански, да не реве като вдовица за мамула,а мотичката и да ходи на думатиту.
45
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално интересите на някой държави са Бъгария да е вън от Шенген. Основната причина е определени лобита с користни цели - като транспортният сектор например. От друга страна дават мило и драго да влезем в Еврозоната, защото ще могат да контролират бнковият сектор у нас и монетарната ни политика. Общо взето истината, е че за да има богати, требва да има и бедни - иначе си е комунизъм.
44
2
 
31
 
! Отговори
така е преди 1 година
Ок, тяхно право, по някакъв техен си начин се защитават. Но защо ние гласуваме всяка прищявка на ЕС без оглед на национални интереси. Не ни пускат за Шенген, а ние удрим спирачки на някакво решение на ЕС. Това е политиката, но нашите марионетки на посолството само викат Йес, сър у толкова.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска роби в редиците си, а и сме най-бедната държава в Европа.
42
0
 
19
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
чекайте да минат първо банковите фалити. показните убийства почнаха, ред е на обб да се катурне и тогава
41
3
 
17
 
! Отговори
Еми прави са преди 1 година
По големи сноби от българите няма!! На българина си му харесва във анадолския съюз и гърците да го щавят! А и примерно ако на това викат българи дето обитават Германия и Холандия + Белгия аз не съм българин!!!
40
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои като Нидерландия не ни искат,за да може тук да въртят нарко бизнес.Наскоро заловиха нидерланци с дрога.Нищо чудно и другите по същата причина да са против.После нас ни обвиняват в това и онова.
39
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз за Шенген не съм приритал. Предпочитам Радев от колкото продажниците в МС и НС. ЕС до 6-7 години ще се разпадне. По-добре е да си затвърдим суверенитета от колкото да играем по музиката на посолството