Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия

Данните са от вече готовата съдебна експертиза
15 юли 2024 20:45, Петър Бойчев
201
Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия
Снимка БГНЕС

Според вече изготвената съдебна експертиза с най-малко три оръжия е стреляно по време на митинга на Доналд Тръмп в град Бътлър в американския щат Пенсилвания, когато бившият президент републиканец беше ранен в ухото, съобщи Си Ен Ен.

Вчера ФБР съобщи, че неутрализираният стрелец е действал сам, припомня БТА.

Първите три изстрела са свързани с първото предполагаемото оръжие, следващите пет са от предполагаемото второ оръжие, а последният "акустичен импулс" е издаден от трето предполагаемо оръжие, сочи заключението на аудиоекспертиза.

Тя е извършена от Кейтлин Григорас, директор на Националния център за медийна криминалистика към Колорадския университет в Денвър, и Кол Уайткотън, старши изследовател в същата институция.

Вещото лице Робърт Мехър също така потвърждава, че стрелецът е бил на около 360-393 фута (110-120 метра) от подиума.

Изводите съвпадат с анализа на телевизионния канал, че стрелецът е бил на покрив на 393-492 фута (120-150 м) от подиума, когато е стреляно.

Изстрелите издават типичния звук, при който свръхзвуков куршум минава покрай микрофон, достигащ преди "достигането на съответния звук от дулото", обясни пред Си Ен Ен Мехър, който преподава аудио-криминалистика в щатския университет в Монтана.

Времето между регистрирането на двата звука поставя стрелеца на 110-120 метра от микрофона, заяви Мехър. Взето е под внимание, че куршумът срещу Тръмп се е движил със средна скорост от около 800 до 1000 метра в секунда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поръчка на "дълбоката" държава
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 85. Видя го и още как - още с първия изстрел и го претрепаха
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами стрелеца не е ликвидиран с нож, нали?Той- един. Охраняващия екип - другите две оръжия. Малко клик байт е тая статия....
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сикрет Сървис пробити ли са? Или цяла Америка е пробита? Как така толкова хора видяха ясно на 50 метра мъжа на покрива, с службата за сигурност не го видя?
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 80. Няма значение филмите или книгите. Това са авторски фантазии и не значат нищо.
82
10
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 месеца
Открили са шилото. С което охраната на Тръмп са надупчили ухото му, когато той приклекна, след въображаемите изстрели срещу него. След това е потекла малко кръв, за пред камерите.
81
0
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 2 месеца
бъркаш, денят на Кондора, с денят на Чакала - различни са! то и на кондора е 3те дни на кондора, точното заглавие...
80
0
 
8
 
! Отговори
vs преди 2 месеца
Съвсем ясно е, че статията е преведена! И съвсем ясно е, че е преведена от професионалист! Нищо не се разбира! Но няма страшно! От днес, по - принцип и на български не са много добри! л
79
0
 
5
 
! Отговори
до67 Денят на Чакала преди 2 месеца
филмът също не е никак лош, с Робърт Редфорд, но е от 1975 и за това не е много известен, също преди няколко година направиха сериал, но той вече почти нищо общо няма с романа, по-скоро далечно използване на идеи, щото сериалът е Модерен - Хакери, Компютри, Интернет и т.н.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е .. има една напълно неясна работа. Как толкова бъзо го засякоха и убиха ? По принцип всеки ще се ослуша откъде се стреля в първия момент. После е необходимо време да се види къде е стрелецът, после да се прицели точно с всички корекции спрямо посоката и т.н. Тва е мътна работа. Дали е стрляно по Тръмп или не е ала-бала, но как така бързо го застреляха е напълно неясно.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знамената зад Тръмп са показвали точно посоката и движението на вятъра. Стрелецът е подготвил всичко отдавна. Стрелял е в главата защото семейство Симпсън имат кадри с герой като Тръмп, който има рана от куршум е главата, а на друг кадър героя в в ковчег. Освен това може да е стрелял в главата понеже е очаквал Тръмп да е с бронирана жилетка.
76
7
 
3
 
! Отговори
ТЪПУТИНСКЪ ФЪШКИЯ преди 2 месеца
ЕХХХХХХХХХХХХХХХХХ ОТИДЕ ВСИЧКО ПО ТЪПУТИНИТЕ! НЕМОЖА ДА МИНЕ ПСЕВДО АТЕНТАТА СРЕЩУ ТРЪМП КАТО ИСТИНСКИ И СЕГА КЕ СЕ МРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ И ТО ЯКО ! ЖИВ ТЪПУТИНАСТ НЕМА ДА ОСТАНЕ В УКРАЙНА СЛЕД ОБЯВЯВАНЕТО НА ДЖО БАЙДЪН ЗА ПОБЕДИТЕЛ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
75
3
 
11
 
! Отговори
? преди 2 месеца
И защо му е на Тръмп да инсценира стрелба по себе си? Той вече е размазал противника си. По-точно деменцията се размаца сам, с безумните си изяви. Не е инсинуация, а чист опит за убийство, при това може би със съдействието на службите.
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен, как да няма точен, ами стрелецът по тръмп от какво е умрял според теб, от смях ли или от топлинен удар?
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колега 56, напълни си прав. Снайперистът няма да се цели в главата, защото тя е най-подвижната част от тялото. Което всъщност се доказа от самия Тръмп. Тоест терористът не беше снайперист.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 70. Абе хора защо не разсъждавате поне малко преди да драскате ? Никой не е казал че 9-те изстрела са от атентатора. Даже в текста пише от 3 оръжия, но това не означава, че са били все по Тръмп.
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има видео от присъствал на митинга, който е под едно дърво с друго хора в близост до сградата, от която стреля цивилен. В момента, в който цивилното лице се качва на покрива хората викат ето има въоръжен мъж (те са местни и се познават). Минават повече от 40 секунди, мъжът снима през цялото време, но от страх да не го видят, че снима ръката му се отклонява леко от покрива. Няма как да се види точно дали боди 3 оръжия. Но за краткото време няма как да смени 3 вида оръжие.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аматьор.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
9 изстрела и нито един точен? Или е постановка или са някакви хванали пушка за пръв път!
68
10
 
11
 
! Отговори
Оффф преди 2 месеца
Стига с този фарс режисиран. Социологичеките проучвания показват ,че 70 % от хората пи света са на мнение ,че това е фейк.