Тръмп с първи думи след стрелбата: Чухме изстрели и ме качиха в голф количката

Райън Уесли Рут не е успял да стреля
17 сеп 2024 18:25, Нели Христова
31
Тръмп с първи думи след стрелбата: Чухме изстрели и ме качиха в голф количката
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп направи първия си публичен коментар относно втория опит той да бъде убит.

"Играех голф с някои от моите приятели. Беше неделя сутрин и много спокойно, много красиво време, всичко беше красиво, това е хубаво място. И изведнъж чухме изстрели във въздуха. Предполагам, че може би четири или пет. Прозвучаха като куршуми. Но какво знам аз за това? Тайните служби веднага разбраха, че са куршуми, и ме хванаха", разказа той по време на живо включване в X за да представи новата си криптовалута.

"Всички просто се качихме в голф количките и се придвижихме доста, доста бързо. Бях с агент и агентът свърши фантастична работа. Нямаше съмнение, че трябваше да напуснем игрището. Искаше ми се да атакувам и последната дупка, но решихме да се махаме оттам", допълва кандидатът за втори мандат в Белия дом.

"Започнаха да стрелят по цевта, започнаха да стреля в храстите. Виждаше се само цевта. Въз основа на това те започнаха да стрелят и хукнаха към целта. Стреляха много, искам да кажа, това бяха изстрелите, които чухме. Другият така и не успя да стреля", разказва още Тръмп.

Изпълняващият длъжността ръководител на Тайните служби Роналд Роу-младши потвърди, че заподозреният стрелец, 58-годишният Райън Уесли Рут, не е стрелял.

По време на разговора в социалните медии Тръмп също така похвали свидетеля, който доведе до идентифицирането на заподозрения стрелец Райън Уесли Рут, който впоследствие беше арестуван на I-95.

"Цивилният свърши феноменална работа. Жена. Искам да кажа, кой би си помислил... колко хора биха имали умствената сила да го последват и да направят снимки на задната част на камиона му. Ключът беше номерът на колата му и го засякоха на магистралата", разказа той. "Тайните служби свършиха отлична работа. Те държат човека зад решетките и се надяваме, че той ще бъде там за дълго време. Опасен човек, много, много опасен човек."

Тръмп отправи и мили думи за  президента Джо Байдън:

"Той се обади, за да се увери, че съм добре и попита имам ли някакви предложения. Наистина се нуждаем от повече хора, които да отговарят за мен, защото имаме 50 000, 60 000 души, които идват на събития".

Това беше в подчертан контраст с подстрекателските думи по-рано на Fox News Digital, където той описа Байдън и неговия опонент на изборите Камала Харис като "вътрешен враг". По този повод Тръмп каза:

"Тяхната реторика е причина да се стреля по мен, когато аз съм този, който ще спаси страната, а те са тези, които я съсипват – и отвътре, и отвън. Това са хора, които искат да унищожат страната ни. Нарича се враг отвътре. Те са истинската заплаха."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от САЩ
US дроновете Reaper тренират за големи морски операции срещу Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 1 ден
Брато толкова си *** че чак през интернет ти личи, "по телевизията били казали" щом слушаш Тв. Ясна е работата акъла ти е като на болна кокошка. Охраната е почнала да стреля по атентатора, затова е избягал ,ама ти си кокошка няма как да вникнеш в сериозни теми
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
По телевизията днес казаха,че стрелеца не е успял да стреля по Тръмп.Много интересно...тогава защо са се чули изтрели?Чудят се какво да лъжат.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Стреляли по цевта, пък вторият не бил стрелял, пък после се оказало, че бил един и не бил стрелял. Навремето само заглавията ви бяха кретенски, но сега нищо не се разбира.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Охранителя бил на 200 метра от храстите, от които се подало дуло!
26
2
 
0
 
! Отговори
Тръмп преди 1 ден
С дясното ухо чух изстрели!
25
3
 
5
 
! Отговори
BBC преди 1 ден
Заподозрените не е произвел истрел. Стрелял е агент от специалните служби който е видял дулото на оръжието. " Е, това ако не е инценировка организирана от дончо белината ,чийто рейтинг пада ,здраве му кажи.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Странно защо с Калашников онзи е тръгнал да се крие в храстите? Искат да свържат евентуалното неосъществено покушение с Русия ли? Или е съвпадение?
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Имайте предвид,че Сикрет Сървис е на подчинение на Байдън. Не е инсценировка..Психопати има навсякъде..
22
4
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 ден
До Анонимен 20: А кой е казал че не е стреляно изобщо. Стреляла е охраната.
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Постановка "Покушение на Тръмп", 2-и дубъл.
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това чудо май лъже повече дори и от нашия Киро. Днес по американските новини съобщиха, че от оръжието на предполагаемия нападател НЕ е стреляно. На Тръмп явно му се причуват някои неща (например изстрели).
19
3
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 ден
До Каракачамаков: Чети бе, Качамак. Стреляли са по дулото, което се е подавало от храстите. Атентаторът не е успял да стреля. Нещо неясно?
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
САЩ няма да могат да подкрепят Украйна вечно - украинските въоръжени сили все повече изпитват недостиг на жива сила.
17
5
 
1
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 ден
Кви са тез пишман стрелци не могат да уцелят тоз голям *** .Е нали информацията беше че няма изстрел обаче Тръмпито чул 4-5 изстрела на кого да вярваш сега и само да питам Тръмпи кога ще е следващият атентат за да гледам новините.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Канала достатъчно го застреля!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Терориста, като застреля Тръмп, щял да си лепи плочки в банята! За Алиби!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Както е тръгнал света това ги чака всичките. И нашите скоро ще ги сполети същата беда. Прасето пак откраднал 50 милиона и никой нито дума за това. До кога ще ги търпим?
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тръмп ще спечели изборите понеже той е избрания.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Количката, дето карат стиковете ли?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Бронираната голф количка?