Зеленски атакува Орбан и "мисията за мир"

Путин е пропуснал основната си цел, да раздели Европа
18 юли 2024 22:45, Александър Попов
59
Зеленски атакува Орбан и "мисията за мир"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски се обяви категорично срещу едностранните действия, подобни на тези на унгарския министър-председател Виктор Орбан, в търсене на мирно решение на руската инвазия срещу Украйна, предаде ДПА.

"Запазихме единството в Европа и действаме заедно, което означава, че (руският президент Владимир) Путин е пропуснал основната си цел: не е успял да създаде разделение в Европа“, заяви Зеленски на срещата на върха на Европейската политическа общност край английския град Оксфорд.

"Може да се опита да се сближи с вас или да се обърне към някои от партньорите ви поотделно, като се опита да ви изкуши или да ви окаже натиск, да ви изнудва, така че един от вас да предаде останалите, отслабвайки нашето единство", добави той.

"Ако някой иска да направи няколко пътувания до столицата на войната, за да говори и може би да обещае нещо против общите ни интереси или за сметка на Украйна или други държави, защо трябва да се съобразяваме с такъв човек", заяви украинският президент.

По-рано този месец Орбан посети Москва за разговори с Путин, без да се консултира за визитата си с Брюксел или Киев. Според собствените му изявления унгарският премиер е искал да проучи възможностите за прекратяване на война в Украйна, която започне след нахлуването на руските сили в страната през февруари 2022 г., отбелязва ДПА.

Преди да посети Москва, Орбан беше и в Киев. По-късно той пътува до китайската столица Пекин, а след това и до Съединените щати, за да се срещне с кандидата за президент Доналд Тръмп.

Действията му по време на посещенията му, които самият той нарече "мисия за мир", бяха остро критикувани в страните от Европейския съюз и НАТО, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махнете го този грозник, вече омръзна на целия свят с клоунските си номера. Заради неговото празноглавия страдат всички, но той пък здраво богатее.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицемерно, тъпо, на всички им стана ясно, че единственото единно в европа е нейното едино комадване, кето е базирано във Вашингтон и със сигурност не му пука за европа.
40
0
 
9
 
! Отговори
Пак преди 1 месец
Глупости
39
20
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До Анонимен....по повод публикуваната снимка на президента Радев заедно с орбан, Вучич и азербайджанския президент -----///------- По повод тази снимка - срам ме е от Зеления чорап.
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки мир днес е по-добър от утрешния. Русия на три пъти поставя условия на Украйна. Минските, Истанбулските и тези преди конфа в Швецария. Всяко пропуснато предишно от тях днес изглежда като неосъществима мечта за Украйна.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Орбан на всеослушание пред меиите каза: Всеки ден загиват хиляди. Чивешкият жиивот е най-важен. .... Очевадно е, че с подкрепата на азовщината, която в момента се разпорежда в шаба на ВСУ, се цели изтребление на населението. Да се изтребят славяните е записано в доктрината на Хитлер от 1935 г. и се прави систематичном изгаряйки стотици беларуски и др, села, обсадата на Ленинград и много още. Към това клането край Киев. Х. е финансиран от великобритания, католическата църква и евреи, ,ДА !
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както вччера писах тук по повод публикуваната снимка на президента Радев заедно с орбан, Вучич и азербайджанския президент, от срещата в Лондон не се предвижда даже какъвто и да е заключителен документ. Опитът от Швейцария е поучителен. Напомняям: Там, съвсем "от лукавия" са уведомили, че официално подписване няма да има, а който не е съгласен със закючителната декларация, трябва изрично да уведоми. При което даже организатирът Швейцария уведонмява, че НЕ подрепя "документа"
35
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Basi, от тоя по нагъл не съм срещал. На него трябва са се кръсти мярката за наглост, минизел. Щото 1 зел е недостижим
34
31
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Крайно време е този жалък руски слуга Орбан да бъде изритан като мръсно коте. Докога ще го търпят? Паяци!
33
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое е по-зле?!Да се родиш руснак при путин или унгарец при Орбан?
32
41
 
41
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Зеленски, ти и страната ти приключвате!
31
54
 
50
 
! Отговори
Дам... преди 1 месец
Ех тоя зелен бре, още не съзнава, че разделението в ЕС е вече факт и тепърва ще се появяват и други, като Орбан, които не одобряват и ще се противопоставят на бъртвежите на зеления фанатик и на ментора му оттатък океана.
30
55
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Орбан търси мир, а ти търсиш кръв, пари, конфликт и война , да ти серррааааааааа на физиономията, чудовище нацистко!
29
13
 
2
 
! Отговори
до Анонимен 34 преди 1 месец
хаха! корекция: единствения руски танк, доставен до шопето. вие да не сте световна верига за пощенски услуги? как ще стигне танк дотук? не бихте могли да го доставите, дори и ако беше освободен от мито. жалки сте, и ви щибат безобразно в дупетата, вече две години наред.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте коментатор номер 30.
27
47
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това да си руснак е толкова гнусно, и толкова мирише на изпражнения, че хората крият произхода си.
26
44
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кое не разбра бе, ***? :))) цялата русия е един допотопен кинеф, който го обслужват десетината останали непредизвикани интелектуално създания, неуспели да стигнат до ранга на Лавров. вие сте умрели, преди да се родите. жалки същества!
25
46
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантик, задължително: 1. Употреба на селски или диалектни думи, които не всеки българин разбира. 2. Вулгарна личност и въображение. 3. Намеци за cekcyaлността, вулгарни, разбира се. 4. Липса на аргументи, дължаща се на липса на по-абстрактно мислене, дължаща се на вродена глупост и пълната липса на образование в България след 1990. 5. Липса на връзка с реалността, отчасти поради 4.
24
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Негативите на войната са, че вместо да се ожениш, отиваш на фронта, и там те изнасилват украинци. Боли, тежко е за психиката, и се деформираш физически.
23
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Европейския съюз за това не се говори много, но част от войниците на Русия, завърнали се от Украйна, имат разтегнат ***, чиято кухина съперничи по размер на обема на тъканта в мозъците им. Безкръвна операция.