Зеленски атакува Орбан и "мисията за мир"

Путин е пропуснал основната си цел, да раздели Европа
18 юли 2024 22:45, Александър Попов
59
Зеленски атакува Орбан и "мисията за мир"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски се обяви категорично срещу едностранните действия, подобни на тези на унгарския министър-председател Виктор Орбан, в търсене на мирно решение на руската инвазия срещу Украйна, предаде ДПА.

"Запазихме единството в Европа и действаме заедно, което означава, че (руският президент Владимир) Путин е пропуснал основната си цел: не е успял да създаде разделение в Европа“, заяви Зеленски на срещата на върха на Европейската политическа общност край английския град Оксфорд.

"Може да се опита да се сближи с вас или да се обърне към някои от партньорите ви поотделно, като се опита да ви изкуши или да ви окаже натиск, да ви изнудва, така че един от вас да предаде останалите, отслабвайки нашето единство", добави той.

"Ако някой иска да направи няколко пътувания до столицата на войната, за да говори и може би да обещае нещо против общите ни интереси или за сметка на Украйна или други държави, защо трябва да се съобразяваме с такъв човек", заяви украинският президент.

По-рано този месец Орбан посети Москва за разговори с Путин, без да се консултира за визитата си с Брюксел или Киев. Според собствените му изявления унгарският премиер е искал да проучи възможностите за прекратяване на война в Украйна, която започне след нахлуването на руските сили в страната през февруари 2022 г., отбелязва ДПА.

Преди да посети Москва, Орбан беше и в Киев. По-късно той пътува до китайската столица Пекин, а след това и до Съединените щати, за да се срещне с кандидата за президент Доналд Тръмп.

Действията му по време на посещенията му, които самият той нарече "мисия за мир", бяха остро критикувани в страните от Европейския съюз и НАТО, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашата е шампион по поемане на патки в дупарата. Засега таен, но скоро явен. Жалко, че младите руснаци ще изтърпят издевателства, които не са заслужили.
21
6
 
25
 
! Отговори
урко сметки преди 1 месец
ОБАЧЕ НАТО печели повече от война! Как да сключи мир?!
20
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
рашки, здравствуйте, имаме тука по петнадесет *** за всеки един от гъзовете на войниците ви, и се надяваме да не ви причиним много страдание покрай "специалната операция", която ви мислим. ние не сме EU, ние сме като вас. и ще боли.
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този човек ще има паметник приживе! първият в историята, който се справя не само с война, но и с информационното затъмнение от тролерите покрай нея.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв мир, ние искаме да лочим кръв. Защото сме цивилизовани.
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като Русия иска да лапне част от Украйна По големи са имат право. То Зеленски да поиска Украйна да лапне част от Унгария . По големи са имат право.
16
5
 
29
 
! Отговори
дедо поп преди 1 месец
Що ли имам чуството че скоро време зелко ще бъде порицан и публично е... от нато фащ и ес. ще се появи нова позиция в камасутра украинска четворка
15
6
 
25
 
! Отговори
НАТО не иска мир преди 1 месец
и това си е! А тая зелена немита кукла на среден пръст е за майтрап!
14
4
 
20
 
! Отговори
Ладимир Еленски преди 1 месец
До последния украинец!!! Никакъв мир!!!
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това природно ли е толкова npocту или е евреин?
12
4
 
24
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
Никакъв мир бе. Нали ще я карате до пълна победа на бойното поле. Даже Борелчо говореше, че всичко ще се реши на бойното поле. След това може да няма укрофашистите, но това в руската цел.
11
6
 
25
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
зеленото жуже атакува Орбан, който е нато, следователно нато трябва да отвърне на атаката по член 5 с мощен натовски удар по Киев !
10
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Орбан е досущ като нашия Радев - и той с Мисия за мир, ама не казва с какво ще се плати този мир, а именно - с цената на капитулацията на Украйна. Тоест, мисията за мир е мисия капитулация и нарушена цялост на една суверенна държава пред натиска на един диктатор.
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста интересно, уж Русия била поканена на някаква конференция за мир, а Орбан бил лош, защото лобирал за мир в Москва? Много интересна логика на Зеленски, трябва да си водя записки. Ако Зеленски искаше мир, не е ли по-логично да поздрави Орбан за усилията му и да го даде за пример? Явно конференциите за мир не са за никакъв мир, а за събиране на пари за корупция и оръжие, не знам защо лицемерно я наричат мирна? Сигурно се пъчат само пред медиите. В цял свят ги усетиха, щом изпратиха дребни чино
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зелето не иска мир. Иска милиарди щатски долари. Корупцията в Украйна е с ужасяващи размери. Дори хора на Зелето купували гориво от руснаците с отстъпки. Над 400 милиарда долара са откраднали от помощите за гориво. Сиймур Хърш получил информация от агенти на тайните служби. Всичко се знае в САЩ. Ще го използват още малко и ще го думнат.
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп каза: Украйна трябва да си плаща за оръжията.
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Луд еврейски пес :)))
5
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САМО ТОЯ НАРКОМАН НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ИЗБИВА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски превъртя. Казал да унищожават руски летища. Играе си с огъня. После пак ще реве.
3
15
 
1
 
! Отговори
Революционер преди 1 месец
Аз хвърлям водни бомби от балкона ама ги пълня с пиkaно, а не с вода и слагам и малко лajнца. И мятам по десет наведнъж където има голяма тълпа събрана и торбичките се пръскат и навсякъде се изпpъсква пиkaното и лajнца падат по лицата на хората като лунички. И всички почват да мажат с ръцете и то се размазва, размазва навсякъде по лицата им и по дрехите им и то миpише и те тогава разбират какво е и почват да пищят и още повече мажат с ръцете и то вече не може да се изпере, а те още повече мажат.