Байдън потвърди за мъртви заложници, има американец

След шестимата е и руски гражданин
1 сеп 2024 10:14, Петър Бойчев
16
Байдън потвърди за мъртви заложници, има американец
Снимка БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че телата на шестима заложници, отвлечени от палестински бойци по време на атаката им срещу Израел на 7 октомври, са били открити в ивицата Газа. Сред тях е и тялото на израело-американския гражданин Хърш Голдбърг-Полин, предаде Франс прес.

"По-рано през деня (вчера - бел. ред), в тунел под град Рафах израелските сили откриха и прибраха телата на шестима заложници, държани в плен от "Хамас", се казва в изявление на Байдън. В него се допълва, че той е съсипан и възмутен от случилото се.

"Не се заблуждавайте, лидерите на "Хамас" ще платят за тези престъпления. И ние ще продължим да работим 24 часа в денонощието, за да постигнем споразумение, което да гарантира освобождаването на останалите заложници", допълва американският президент.

"Хърш е част от невинните хора, брутално нападнати, докато бяха на музикален фестивал в Израел на 7 октомври. Той изгуби ръката си, помагайки на приятели и на чужденци по време на това жестоко клане, устроено от "Хамас", разказа Байдън и припомни, че Хърш е бил само на 23 години.

Байдън спомена и родителите на младия мъж - Джон и Рашел -  и заяви, че неуморно и  по непоклатим начин те са защитавали сина си и всички заложници, държани при недопустими условия. Байдън заяви, че се възхищава на родителите на Хърш и споделя тяхната дълбока и невъобразима мъка.

Президентът на САЩ увери, че е работил неуморно за завръщането на Хърш у дома и каза, че новината за смъртта му е разбила сърцето му. По време на атаката на "Хамас" на 7 октомври 251 души бяха взети за заложници и откарани в Газа, припомня Франс прес.
      
Израелските сили потвърдиха, че са открили и прибрали труповете на шестима заложници в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Те съобщиха и имената на загиналите, намерени в тунел в района на Рахаф и това са Кармел Гат, Еден Йерушлами, Хърш Голдберг-Полин, Александър Лобанов, Алмог Сарузи и Ори Данино. Труповете са били откарани в Израел, се казва в изявление на израелските сили.

ТАСС отбелязва, че сред загиналите е и един руски гражданин.

Семейството на американско-израелския гражданин сред заложниците също публикува изявление, в което казва, че с дълбока покруса то съобщава, че обичният им син и брат е умрял  и в което благодари на всички за любовта и подкрепата им. Семейството моли всички да уважават в тези мигове на скърб личното му пространство, предаде Асошиейтед прес, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Миш-маш
Откриха мъртъв кита шпионин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Американците са терористи и трябва да бъдат унищожавани . Баидан реве абе в Украйна стотици хиляди американци умряха голям кеф
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пепа Бойчева скърби и плаче за загубата на изсраелско-краварския "гражданин", по грантово-политкоректни причини...
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво стана с нашите моряци отвлечени от диваците в тази посока.
9
2
 
9
 
! Отговори
денс преди 1 седмица
"Израел не може да победи ислямския свят!". Така обявява един наш махлянски пророк тук във форума. Абе чичка, Израел е бил нападан десетки пъти от ислямистите, и винаги ги е смачквал. Така и тоя път. Пък ти си пророкувай в кварталното кафене.
8
6
 
8
 
! Отговори
Американска притча преди 1 седмица
Американците са добри,само когато са мъртви! А сега чакам един плоскодънен центар на американска заплата да почне с плюенето,все пак трябва си заработи центовете ха ха ха....
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Дрт Пъън Много е готино само русия да има оръжие. А копейка? руский мир.
6
6
 
24
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 седмица
Важното е търговийката с оръжие да не спира.... След като в Афганистан се изчерпаха възможностите за печалби, САЩ се оттеглиха и изведнАж започна конфликта в Украйна, в който САЩ отпускат милиарди... ама на собствената си военна индустрия. Когато Украйна започна да става неплатежноспособна и Клоуна го удари на просене..... О чудо! Конфликт изведнАж избухна между Израел и Палестина и САЩ отново "помагат" активно. ГАРАНЦИЯ че когато и там парите намалеят "неочаквано" ще започне КОНФЛИКТ В ТАЙВАН.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 2 - Абе, не че не може "технически", просто после ще ги гледат, както дядовците им в САЩ са гледали на нациситете ...
4
6
 
15
 
! Отговори
само преди 1 седмица
само си търсяд повод да разпалват конфликта... някой ден ще им излезне през носа на всичките тея военолюбци...желая им войната да дойде в техните домове...
3
9
 
18
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 седмица
Е па то е ясно! Клането продължава! Англосаксите са ненаситни на кръв!!
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Израел не може да победи ислямския свят! По-добре да върнат мира, за да не става по-зле!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами с тая подкрепа за Израел, какво да прави ...