Севернокорейски балони с боклук объркаха полетите в Сеул

Бил е причинен и пожар на покрив
Обновена: 25 юли 2024 15:02 | 25 юли 2024 15:00, Елка Василева
15
Севернокорейски балони с боклук объркаха полетите в Сеул
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея пусна около петстотин балона с боклук във въздушното пространство на Южна Корея през последните двадесет и четири часа, обърквайки полети и причинявайки пожар на покрив на жилищна сграда, предаде Ройтерс, като цитира изявление от днес на представители на Сеул.

Още по темата
Балоните със смет са част от действащата пропагандна кампания на Пхенян срещу севернокорейските бегълци и активисти в Южна Корея, които редовно изпращат в обратна посока балони с агитационни материали срещу КНДР, храна, лекарства, пари и флашки, на които има записани видеоклипове на кей поп песни и южнокорейски сериали.

Балони от Севера са най-вероятната причина за забавянето на кацания и излитания на самолети от летище "Гимпо" в Сеул в продължение на два часа, заяви за Ройтерс представител на Корпорацията на корейските летища. Балони объркаха въздушното движение, контролирано от главното международно летище на южнокорейската столица – "Инчон", няколко пъти в последните седмици, припомня Ройтерс.

Балон подпали пожар на покрива на жилищна сграда в провинция Кьонги, недалеч от Сеул. Пожарникари са угасили пламъците, каза представител на Службата за справяне с пожари и бедствия на Кьонги-север.

Южнокорейската армия заяви, че някои от балоните, които са с таймери, може да предизвикат пожар. "Към балона със смет е прикрепен таймер и когато зададеното време изтече, балонът се пука и съдържанието му се разпръсква", заяви на брифинг И Сон Джун, говорител на Съвета на началник-щабовете на Южна Корея.

Той посочи, че до днес в Южна Корея са паднали 480 балона с хартиени и пластмасови отпадъци. Вчера балони се озоваха в строго охранявания президентски комплекс на Южна Корея в Сеул.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
хахахаха преди 1 месец
До Анонимен 3 значи да си ДЕБЕЛ е голяма работа...ЦЯЛ свят се бори със затлъстяването,ама на вашите вождове,кат шишони,бай боце чекмеджето,кокорчо им е гот да им се тресе сланината...
10
0
 
1
 
! Отговори
щом преди 1 месец
балоните с *** са ги поставили в партер....няма да говорим повече
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не помни комунизма да не се изказва. Нямаше гладни, но нямаше и преяли. Сега улиците пълни с бременни мъже.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
безмозъчния комун режим не иска робите му да виждат как живеят по света, че да не поискат и те, а бokлука който изпращат в отговор, показва че няма какво друго да изпратят и колко им е iq-то
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива трябва да започнем да пращаме към македония, тия там това заслужават
6
4
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Кат теб.
5
15
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
През комунизъмъ не сме гладували. Нещо си изперкал тотално.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прилича на психологическа война. Имало много балони с нарязани предмети, пълни с хартия от тоалетните. Балоните пренасяли и заразни микроорганизми. Едните пращат балони с листовки, другите отвръщат на удара със зарази.
3
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1 ти дебел северно кореец видял ли си по площадите им бе клоун :))) Ядат колкото и ти си ял в комунизма - точно нищо. Само дето те са много и са в още по голвма изолация... Не ви помня в комунизма какви скъсани джобове бяхте .. редяхте се на опашки за хляб като африканци. Мазите пълни с консерви защото зимата среденн пръст от партията за вас.
2
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тия като другарите от блатная са ненадминати по безаналоговите технологии. Малко отстрани изглежда инфантилно, но явно толкова им стига под шапките, извинете, каските.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо ме съмнява. Нали нямат какво да ядат и т.н. откъде толкова забранени думички?