Ким Чен Ун инспектира наводнени райони в КНДР

4200 души са били спасени с десетина хеликоптера
29 юли 2024 08:22, Елка Василева
17
Ким Чен Ун инспектира наводнени райони в КНДР
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира наводнените райони близо до границата на страната с Китай, след като наводнението засегна 5000 души, съобщи севернокорейската Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА), цитирана от Йонхап и Ройтерс.

Рекордните проливни дъждове в събота в севернокорейския град Синьйчжу и близките райони, граничещи с Китай, изолираха около 5000 души. Севернокорейските въоръжени сили организираха десетина хеликоптера, които направиха по около 20 полета, за да спасят 4200 души в рамките на около половин ден, подчертава агенцията.

Ким е похвалил военните за спасителните им усилия, които според него са спасили живота на хиляди, но упрекна чиновниците за недостатъчната подготовка на мерките за реагиране при кризи, за да се предотвратят щетите, причинени от проливни дъждове, наводнения и тайфуни.

През последните дни регионът беше засегнат от проливни дъждове, причинени от тропическата буря Геми. Предизвикано от дъжда свлачище отне живота на 12 души в Южен Китай, на други места имаше внезапни наводнения.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въоръжените сили на КНДР осигуриха десетина хеликоптера, които направиха по около 20 полета всеки и спасиха 4200 души в рамките на половин ден. Така се реагира.
14
3
 
1
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 14. Ако се беше случило това, щяха да ни залеят със снимки. КимчУ обича да се хвали. Но всичко което казва е една огромна лъжа, за мечтателните чебурашки, които харесват КНДР.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е съмнително да имат 10 транспортни хеликоптера общо, като сметнем, че събират 8-10 човека, нещо не излизат сметките колкото и недохранени да са корейците. Чиста пропаганда бази рана на лъжи.
12
2
 
3
 
! Отговори
До Държавата, на коя преди 1 месец
Поне няма опасност да ни разстрелят докато гледаме филмчета по НВО или слушаме радио.
11
6
 
5
 
! Отговори
Държавата, на която преди 1 месец
се подигравате постоянно, успява да си спаси гражданите, а ние тука в цивилизацията ще изгорим живи, ще ни взриви някой склад, ще се скъса някой язовир и ще направи наводнение... какво повече да се каже?
10
4
 
4
 
! Отговори
Смех на кубченца! преди 1 месец
Такаааа, значииии, изостаналата в каменната ера Северна Корея има поне 10 военни хеликоптера (а па най-вероятно са поне 30), а ние в центъра на Европа, след 30 и кусур години ЯКА демокрация имаме адски огромната цихра от ДВА работещи към момента военни хеликоптера - единия Кугър и един Ми. БЕЗЦЕННО !
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щото пък нашата държавна глава предпочете да покара самолет за да си прави кефа и да си развее пръднята в Париж, докато България гореше и гърмеше.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напомня ли ви за един наш толуп, който се возеше в джипката да "инспектира" ?
7
4
 
7
 
! Отговори
Сифилиско преди 1 месец
А Европейска България колко хеликоптера има?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имат си въртолети - спасяват си хората. Ние като нямаме ще горим.
5
2
 
6
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Да метне една ядрена бомба по наводнението и ще реши проблема по севернокорейски.
4
3
 
7
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 4. Браво, браво, сега дневната дажба ориз от 300 грама ще стане на 100 грама:))))
3
5
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Браво на лидера на Северно корейския народ г-н Ким, че лично инспектира вместо само да си джитка по телефона, както правят много други и вместо да си бърка в носа. Браво!
2
6
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Прас чо нещо недоволен изглежда. Ей, природата ще ги издави тези мишоци и другите блатни. Не ги ще на тази планета.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви наводнения в северна корея нали ким чен ун е началник и вожд на времето той казва кога да има дъжд и кога не нещо не мога да схвана какво става.