Размирици след кървавото нападение срещу деца в Англия

22 полицаи са ранени, запалени са полицейски бус и коли на граждани
31 юли 2024 08:48, Елка Василева
74
Размирици след кървавото нападение срещу деца в Англия
Снимка: БГНЕС

Полицията в английското графство Мърсисайд съобщи, че 22 служители на реда са пострадали при размирици в Саутпорт, които избухнаха, след като три момичета бяха убити с нож, а още пет деца бяха тежко ранени в лятна детска занималня за танци и йога в крайбрежния град, предаде ДПА.

Още по темата
Според разследващите нападението не е свързано с тероризъм. Полицията съобщи, че е задържала 17-годишен младеж от Уелс и предупреди, че в интернет се разпространяват неверни слухове, че заподозреният е кандидат за убежище, пристигнал в Обединеното кралство с лодка.

Пред джамията в Саутпорт снощи се събраха демонстранти, които влязоха в сблъсъци със силите на реда. Пострадали са общо 22 полицаи, като осем от тях са получили сериозни наранявания.

Участниците в размириците, сред които е имало има и привърженици на крайнодясната Английска лига за защита, са запалили полицейски бус и автомобили на граждани, хвърляли са тухли по местната джамия и са повредили магазин.

От 19:54 ч. местно време (18:54 по Гринуич) е влязла в сила 24-часова заповед, която дава на полицаите по-големи правомощия за спиране и претърсване на лица. Полиция увери, че тази мярка има за цел да предотврати нови прояви на насилие и че няма да засегне редовите граждани, които ще могат спокойно да изпълняват ежедневните си задължения.

Британската министърка на вътрешните работи Ивет Купър осъди агресията. "Това е пълен позор... В този момент всеки трябва да проявява уважение към общността и към полицията", заяви Купър. "Сцените на бандитизъм, които видяхме тази вечер по улиците на Саутпорт, нямат нищо общо с начина, по който жителите на Саутпорт се събраха, за си окажат взаимна подкрепа и за да застанат зад скърбящите семейства", каза още британската министъра. Тя подчерта, че не бива да се спекулира с мотивите и обстоятелствата около престъплението.   
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Разбира се - аре бе, чемодан-вокзал-масква!
41
1
 
20
 
! Отговори
Лъжа преди 1 месец
Колкото и да се опитват да замажат положението тези продажни медии и политици, хората знаят и са били свидетели, че точно някакъв амуджа е изклал децата. Сега ще покажат снимката на някой си отдавна умрял човек и ще кажат, че той е бил извършителят на престъплението.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както е казал един май техен земляк : убийството на човек не е защита на някаква идея, а просто убийство на човек.
39
6
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Европа/36 "За съжаление ЕС върви по стъпките на САЩ. Тъжно!" - защо за съжаление? Хората си гласуват да стане така и е закономерно според законите на Дарвин. Няма нищо тъжно в това Европа да се изчисти от масата неграмотни европеиди.
38
7
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/34 "За какво му е на някой да убива толкова малки деца..." - Така е! Все пак съвсем малка част от тях щяха да станат членове на младежкото крило на някоя либерлана-работническа партия, подобно на младежите на остров Утейя през 2011 година.
37
1
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
Как защо? Защото е ненормален. Религиозните фанатици са ненормални а не защитници на някаква вяра.
36
2
 
27
 
! Отговори
Европа преди 1 месец
В Европа е зле положението, но брат ми е в САЩ и искам да Ви кажа, че там е още по-зле. По улиците на Лос Анджелис е пълно с палатки, разхождат се като зомбита дори през деня цялата *** на планетата. Навсякъде ***, запалени контейнери, спринцовки по земята. Ужас! Всички разчитат Тръмп да спечели изборите. Не, че нещо ще се промени с магическа пръчка, но поне ще спре да се разпространява. Още един мандат на демонкратите и със САЩ е свършено. За съжаление ЕС върви по стъпките на САЩ. Тъжно!
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще подскачат известно време и ще се приберат в кошарата с наведени главици увредени от либерастията.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Три момичета са намушкани с нож, две на седем и едно на девет години ужас. За какво му е на някой да убива толкова малки деца...
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно е как полицията реагира срещу бели и как срещу Тъмни Афро-Европейци инжинери/доктори. СРешу едните няма шрощка /белите разбира се/ а срещу нискочелитеЧалми не смее гък да каже! Това ли е Демокрация, така ли става по-силна Европа с милиони ***?
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пепедебе харесва това.Нека ги интегрираме и те са академици като АКАДЕМИК Демкоф
31
14
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 26 "Крайно време е,диваците и радикалните муслита да си ходят от Европа!" - а не е ли крайно време ЕС и НАТО да си ходят от другите континенти?! Дано бежанците от държавите бомбардирани от ЕС и НАТО мачкат про'с'таците от държавите-членки на тези съюзи!
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ако някой е против "интеграцията" на тия козоеви,според опорката на наркоманите и маргиналите дето дращят тука,мигновено се изкарва путинист.
29
6
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 30 "... ама нали сме либерални." - ц. Про'с'таци сте. И за 4 години 7-8 пъти все за ЕС гласувате. Какво ревеш тогаз?!
28
9
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 28 "... докато у нас си мълчим и възрстните ни близки по малките населени места ги е страх да излизат след 7 часа вечерта" - е па нали гласуват(е) за ЕС? Значи всичко е наред.
27
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То е ясно, ще има сега бдения, плюшени мечета и молба за толерантност. До седмица всичко е забравено - както в Германия, както във Франция..навсякъде. Забравено, а проблема става все по-голям, ама нали сме либерални. Те били хора като нас. Ми не, те не са хора като нас. За тях вие сте нисши, неверници, не заслужавате да живеете или ще живеете ама според техните религиозни закони. Който още не го е разбрал, нищо добро не го чака. НПО ви лъжат за пари щото играят големи пари :)))
26
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 27 "... значи е от Локо Пловдив" - което ме подсеща, че да си председател на Локо Пловдив е най-опасната професия в света. Виж съдбите на заемалите тази позиция.
25
3
 
18
 
! Отговори
Столичанин преди 1 месец
До Анонимен 22 Виж последните новини от Перник и Стара Загора, за да видиш пък Българските ценности, после осъждай другите. И в България се е развихрила престъпността сред непълнолетни (без значение етнос, пол, религия). Както виждаш в Англия хората скачат срещу такива, докато у нас си мълчим и възрстните ни близки по малките населени места ги е страх да излизат след 7 часа вечерта. Това нормално ли е?
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъмен ли е не ми го хвали значи е от Локо Пловдив
23
2
 
28
 
! Отговори
Арменчето преди 1 месец
Крайно време е,диваците и радикалните муслита да си ходят от Европа!Скоро гражданска война се очаква в Европа