Размирици след кървавото нападение срещу деца в Англия

22 полицаи са ранени, запалени са полицейски бус и коли на граждани
31 юли 2024 08:48, Елка Василева
74
Размирици след кървавото нападение срещу деца в Англия
Снимка: БГНЕС

Полицията в английското графство Мърсисайд съобщи, че 22 служители на реда са пострадали при размирици в Саутпорт, които избухнаха, след като три момичета бяха убити с нож, а още пет деца бяха тежко ранени в лятна детска занималня за танци и йога в крайбрежния град, предаде ДПА.

Още по темата
Според разследващите нападението не е свързано с тероризъм. Полицията съобщи, че е задържала 17-годишен младеж от Уелс и предупреди, че в интернет се разпространяват неверни слухове, че заподозреният е кандидат за убежище, пристигнал в Обединеното кралство с лодка.

Пред джамията в Саутпорт снощи се събраха демонстранти, които влязоха в сблъсъци със силите на реда. Пострадали са общо 22 полицаи, като осем от тях са получили сериозни наранявания.

Участниците в размириците, сред които е имало има и привърженици на крайнодясната Английска лига за защита, са запалили полицейски бус и автомобили на граждани, хвърляли са тухли по местната джамия и са повредили магазин.

От 19:54 ч. местно време (18:54 по Гринуич) е влязла в сила 24-часова заповед, която дава на полицаите по-големи правомощия за спиране и претърсване на лица. Полиция увери, че тази мярка има за цел да предотврати нови прояви на насилие и че няма да засегне редовите граждани, които ще могат спокойно да изпълняват ежедневните си задължения.

Британската министърка на вътрешните работи Ивет Купър осъди агресията. "Това е пълен позор... В този момент всеки трябва да проявява уважение към общността и към полицията", заяви Купър. "Сцените на бандитизъм, които видяхме тази вечер по улиците на Саутпорт, нямат нищо общо с начина, по който жителите на Саутпорт се събраха, за си окажат взаимна подкрепа и за да застанат зад скърбящите семейства", каза още британската министъра. Тя подчерта, че не бива да се спекулира с мотивите и обстоятелствата около престъплението.   
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
18
 
! Отговори
Малоумното адм. преди 1 месец
На терористите ли симпатизираш та 3е6? То и тук има доста ,,лекари,, и ,,атомни физици,, Ако утре на твоите деца теглят ножа?
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е прекият резултат от "миграцията на ножа"
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези мигранти са все млади мъже и приличат на военни.Имат в главата си пъзел.Обучавани са от сатанисти.Сатанистите,които си показаха лицата на Евровизията и Олимпиядата ги докарват,за да тероризират хората.
19
2
 
53
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
Знааачи, ножаря бил чистокръвен бял англичанин от Уелс според полицаите.... ама почернените от мъка родители и роднините им станали свидетели на касапницата с техните деца нападат джамии и представители на "религията на мира" а полицаите получават специални правомощия да арестуват недоволните от клането и бездействието на политици и полиция . Бре, ти да видиш. Докато извършителя се крие на безопасно място охраняван от полицията и никоя английска миисирка не смее да публикува снимката му.
18
1
 
0
 
! Отговори
Сър Стенли преди 1 месец
До Най-ефективниАз мислех че Израелците са ги измислили тия неща. Но очевидно падналата човешка природа е същата навсякъде.
17
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новата Европа - ЛГБТ, извратеност, сатанизъм, разбеснели се емигранти, пълна капитулация от християнските ценности и защитата на християните и коренното население на Европа...колкото по-бързо излезем от тази вакханалия, толкова с по-малко щети за България ще се излезе. Както се вижда Великобритания излезе прекалено късно и разултатите са това...
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, докато ги колят на англичаните им е позволено само жално да блеят, показването на рога срещу политиката поканила касапите е далеч по-голямо престъпление в сравнение със заколоението.
15
3
 
34
 
! Отговори
Ахааа, преди 1 месец
Скърбящите семейства да са толерантни към различните, а различните да вилнеят. Ами да ходят да им падат на колене и да им целуват краката. Бахтиму кривата толерантност!!!
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тепърва започват да колят чьорните из Германия, Англия и всеки който се напълни с тях - искат шериат и не ги интересуват власти - мласти - честито
13
2
 
47
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
Малко амуджи сте приели ...трябват поне още няколко милиона .....разбира се че няма да е такъв със статут на бежанец .....е все ще го изкарат психично болен ала бала ...надрусан ....То и в България пожарите не се палят от мигранти ....въпреки че всички сякаш кординирано се запалиха баш по границата на Юг !
12
2
 
41
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
Еми.... за жалост като се вижда, че държавите нищо не правят срещу набезите, дали от придошли, дали от локални в даден момент обществото РЯЗКО започва да агресира... Не може в Англия цели квартали да са мюсюлмански и да заплашват и полицията само да ги гледа. Естествен подбор. До няколко години 100% ще има война на верска основа в Европа.
11
2
 
44
 
! Отговори
Тест тест преди 1 месец
Наскоро четох как в Германия нападенията с нож са се увеличили 200% на годишна база. И защо такива статии не са във всички свободни медии? Приспиват собствените си общества за реалният проблем от неконтролираната емиграция. Как ще се справят когато положението стане неконтролируемо. Животът на свредностатистическият европеец не е ли от значения?
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не мислите, че Британците ви имат за бели хора?
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
убиеца е от чичо томовата колиба нали?
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами линчувайте 17-годишния или семейството му. Безредиците до нищо не водят в посока отмъщение. Като 17 годишен, по закон дори името му не могат да обявят и делото ще е закрито за пресата. Тълпата само прави fuss и нищо друго. Но при имперско колониалните общества поважно е да продължат да генерират печалба за "големите", а nле6ca са просто наличен материал.
7
2
 
58
 
! Отговори
Руски трол преди 1 месец
Оказа се нечистокръвен поданик на кралицата. О каква изненада, живеят в затворени общества, правят си държава в държавата. Наричат и мразят всички други неверници. И защо толкова държим да ги интегрираме? Не е ли по добре с една тояга бой докато не се върнат от където са изпълзяли. Така няма да има жертви и от двете страни. Добрият стар бой и да се връщат да си живеят във ислямските си държави. А забрави не е хуманно, по-хуманно е да се колят малки невинни момиченца. Европейските лидери са тотал
6
5
 
35
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Цената на влизащите араби е това и е висока в цяла Европа те ще колят ще мрънкат за права и ще карат на социални помощи а белият ще бачка и ще намаля само официална статистика 64 процента от белите по света между 20-40 нямат деца а ония раждат по 10 ама после няма да има кой да им работи .Тежко им на белите деца в Европа следващите години .Белите ще трябва да имигрира в Русия всичките
5
3
 
26
 
! Отговори
Нквд преди 1 месец
Мю сли е нападателят, искал е гражданство и му е казано че трябва за чака още 6месеца
4
3
 
28
 
! Отговори
Шоу преди 1 месец
Ама в Англия имали още корени англичани?!
3
5
 
5
 
! Отговори
Карма преди 1 месец
Настоящето е взело ""реванш"" за убитите от наглосаксонците.