Русия е отблъснала опит на Украйна да премине границата до Брянск

Мястото е на 240 км от пробива в Курск
22 авг 2024 12:52, Петър Бойчев
94
Русия е отблъснала опит на Украйна да премине границата до Брянск
Снимка БГНЕС

Руските сили попречиха на украински екип за диверсии и разузнаване да пробие границата в западната Брянска област, на около 240 км от мястото на нахлуването на Украйна в съседната Курска област, съобщи губернаторът Александър Богомаз, цитиран от Ройтерс.

Русия заяви, че нейните сили са напреднали в Източна Украйна и са започнали да изтласкват украинските сили в Курска област, въпреки че високопоставен командир предупреди, че украинските сили се прегрупират за евентуална нова атака.

Губернаторът на Брянск Александър Богомаз заяви, че граничарите от Федералната служба за сигурност и руските военни части са отблъснали вчера нападение на украински диверсионно-разузнавателен екип. Според него опитът за нахлуване е станал в района на Климово, който граничи с украинската Черниговска област.

Брянска област се намира северозападно от Курска област, където украинското нахлуване започна в началото на август. Украйна проби руската граница в Курска област на 6 август в опит да принуди Москва да отклони войски от останалата част на фронта, въпреки че през последните дни руските сили продължиха да напредват в Източна Украйна.

Руското министерство на отбраната съобщи, че тази нощ е свалило 28 дрона над руска територия, включително 13 във Волгоградска област, седем в Ростовска, четири в Белгородска, два във Воронежка и по един в Брянска и Курска област, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
14
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Слаба, по-слаба, най-слаба, Русия.
62
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още плячка за мечката
61
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колкото и тук да пишат някои Курск,от КУРск укрите ще получат само първите три букви.
60
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отблъснали? Значи утре ще четем как са унищожили всички и предстоят да си втрнат завзетото в Брянск. Ако рашистите се бяха заели с един равностоен противник, а не по бабаитската да мачкат малка държава, отдавна да са глътнали вода. Иванушка глпуака - силен ама тп.
59
5
 
6
 
! Отговори
Чичолина преди 3 седмици
Чеченци сред пленниците забелязали и жена на която дори не обърнали внимание,а я прогонили да върви по-далеч от тях,че жените в армията носели нещастие.Какви варвари.
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
58 - ОЩЕ по страшно е 10 години Крим да връщаш, а те да ти вземат още 4 области.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
51 - АМИ ЩОМ ВЪВ СУМИ СА РАЗТОВАРИЛИ ДЕСЕТИНА ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМА ЗНАЧИ СЕ РАЗХОЖДАТ. НАТАМ ГИ ПРЕВОЗВАТ, КЪМ СУМИ ГИ ИЗВОЗВАТ. ВЕЧЕ НАД 6000 К.
56
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 56 "От толкова много "победи" през последните 2.5 години Русия е пред разпад." - май четеш евроатлантически вестници от 2022г.
55
8
 
7
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
54
3
 
12
 
! Отговори
До 53 преди 3 седмици
За това ли ревеш тук,а не си в Уколандията бе просяк и даже си помисли,че сме длъжни да ти търпим селенията и простотията
53
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От толкова много "победи" през последните 2.5 години Русия е пред разпад.
52
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Мечката велика. Ще изкопаят 2 на 1 за всички укрофашисти.
51
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВСУ са пробили и в Брянск.
50
12
 
11
 
! Отговори
Мечката велика преди 3 седмици
Се оказа препарирана, 3 години не може да превземе Украйна. А беше планирано за месец-два, сега се оказа, че и собствения си двор не може да опази. Интересно, руските 7р0л0в3, каква опорка ще изкопат....
49
10
 
10
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
240 км от мястото на нахлуването??? Това истина ли е ? Тия верно си се разхождат като на екскурзия из Расията ? След Курската република, ще правим ли и Брянска республика?
48
4
 
18
 
! Отговори
бай Данчо преди 3 седмици
да де, ама всъщност не би било зле да бъдат пуснати още укро-нацистити на територията на РФ. Така денацификацирането им ще се ускори, минавайки в режим 'турбо'.
47
3
 
16
 
! Отговори
До 44 преди 3 седмици
Е ще му се наложи на падащия Зеленски,че е като кон с капаци
46
1
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 3 седмици
Вържи я тая камила,че ще избяга,тая гладна и жадна
45
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
много ми е интересно, как всички решиха, че нападението на украинските сили е с цел руснаците да дръпнат сили от фронта - аз поне не чух украинец да признава или твърди това... вероятно защото изпържения от прах мозък на Зеления не може да го измисли, та някои "евроатлантици" са го измислили и сега за тяхна сметка умират сума ти хора...
44
20
 
4
 
! Отговори
КЪРВЯЩИЯ ПУТИН преди 3 седмици
МНОГО ДЪРЖАВИ СА ГОТОВИ ДА МИ ДАДАТ УБЕЖИЩЕ В СЛУЧАЙ , ЧЕ СЕ НАЛОЖИ!