Последен шанс за бягство, Украйна не може да спре руското настъпление срещу Покровск

Те са на няколко километра от центъра на града, съобщава The Washington Post.
25 авг 2024 15:20, Петър Бойчев
310
Последен шанс за бягство, Украйна не може да спре руското настъпление срещу Покровск
Снимка БГНЕС

Руската армия бързо напредва към Покровск, ключов център за доставки на украинските въоръжени сили. Сега тя се намира на няколко километра от центъра на града, което дава възможност да се удари по-голямата част от територията му с артилерия и дронове, съобщава The Washington Post.

Тази офанзива "зашемети“ местните жители, които бързаха да напуснат Покровск. Някои от тях признаха пред изданието, че не могат да разберат защо украинското командване е изтеглило войските от отбранителни позиции, за да нахлуе в Курска област, особено като се има предвид, че източният фронт "отчаяно се нуждае от подкрепа“.

Офицер от въоръжените сили на Украйна с позивна "Барон“, част от която е дислоцирана в Покровск, заяви пред изданието, че не помни толкова интензивни битки от есента на 2022 г. Само през последната седмица неговият отряд е отстъпил около десет километра.

"Те (руските войски) напредват, напредват и напредват“, оплака се "Барон“. Той добави, че на бригадата му липсват хора и техника за контраатака и затова провежда само отбранителни операции около града.

Той, подобно на други украински военни, се надяваше, че нахлуването в Курска област ще отвлече вниманието на руските войски. Но офанзивата на изток само се засили през последните дни. "Ние се борим само за да оцелеем“, отбеляза "Барон“, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: УкрайнаРусияпокровск
Още от НОТИФИКАЦИИ
Робот прави пломби и поставя коронки, пести куп пари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
3
 
21
 
! Отговори
В тая връзка преди 3 седмици
Ето ви четиристишието от където плостите укри са взели любимия си лозунг "Москаляку на гиляку": " На словя'н вести атакув США придумали давно:москаляку на гляку,а потм хохла в го.в.но!
185
17
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Лиз Чейни определя Макгрегър като представител на путинското крило на Републиканската партия. Според Лигата за борба с клеветата Макгрегър също е омаловажавал значението на помненето на Холокоста. В по-късните си години Макгрегър също осъжда действията на САЩ срещу сръбските сили в края на 90-те години. В радио интервю през 2019 г. той твърди, че в администрацията на Косово е въведена ислямска наркомафия. В ретроспекция Макгрегър смята войната в Ирак за провал. Той поставя под въпрос участието на САЩ в НАТО.
184
21
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Макгрегър многократно неправилно прогнозира предстоящото пълно поражение на Украйна. През 2022 г. призовава САЩ да спре да демонизира Владимир Путин и да се въздържа от подкрепа на Украйна. Според него САЩ трябва да позволи на Русия да завладее толкова от Украйна, колкото иска, тъй като според него руското и украинското население са неразделни. Както демократите, така и републиканците критикуват изявленията на Макгрегър, които се смятат за следване на линията на Путин.
183
3
 
33
 
! Отговори
мдаааа преди 3 седмици
За 7 ноември укри щели били да парадират на Червения площад маскирани в черни найлонови чували!!!
182
7
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
През 2014 г. Макгрегър заявява по руския телевизионен канал RT, че източните и южните украинци са очевидно руснаци. Той смята за необходимо провеждането на организиран от Русия референдум за анексирането на Кримския полуостров към Русия, въпреки че САЩ, както и Европейският съюз осъждат действията на Русия като незаконни. След като Русия започва пълномащабно нахлуване в Украйна през февруари 2022 г., Макгрегър многократно влиза в заглавия, например като твърди, че руските сили са твърде меки, и нарича Владимир Зеленски марионетка
181
18
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До Мдаааа дааа ша бяга === Виж какво пише за твоя путинoпитek Дъглас Макгрегър. Сано ще копирам официалните факти за него :)))
180
2
 
45
 
! Отговори
Кръволокът Зеленски преди 3 седмици
Зеленски продължава да кръволочи собственият си народ за да угажда на господарите си и да си пълни офшорните сметки.
179
1
 
36
 
! Отговори
Кръволокът Зеленски преди 3 седмици
Общо по време на боевете в н-ие Курск фашистката и*з*м*е*т на киевската хунта загуби повече от 4400 военнослужещи, 65 танка, 27 бойни машини на пехотата, 53 бронетранспортьора, 316 бойни бронирани машини, 133 автомобила, 31 артилерийски оръдия, пет зенитни ракети системи, девет пускови установки на реактивни системи за залпов изстрел, включително три РСЗО HIMARS и една РСЗО, шест станции за радиоелектронна борба, четири единици инженерна техника, вкл. две инженерни машини за разчистване и една противоминна установка УР-77. Зеленски продължава да кръволочи собственият си народ за да угажда на г
178
1
 
26
 
! Отговори
До Укро феновете преди 3 седмици
Покровск е точно зад гърба на нацистите в района на Угледар. Сега ще има котел. Но за Укро Вермахта. Освен ако не се "изтеглят на по изгодни позиции" казано направо да избягат.
177
1
 
32
 
! Отговори
Никакъв шанс, преди 3 седмици
Да са спазвали минските договорености! Да бяха закопали порошенко, яценюк, турчинов, тимошенко и спонсорите им заедно. Сега вече руснаците са бесни за невинните жертви на укрофашизма. Много даже ги траха.
176
3
 
0
 
! Отговори
До чакай малко преди 3 седмици
Какво общо има едното с другото?
175
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Където минат руснаците всичко е изравнено със земята и хора няма! В Курск всичко си е цяло и местните си правят барбекю с украинците!
174
2
 
38
 
! Отговори
Чакай малко преди 3 седмици
Нали сутринта на Укро Вермахта оставаха само няколко километра и руската армия в чувал ? Какво става не стигнаха ли до Москва ? Относно Курск...Споко. Руснаците няма да изтласкват обратно Укро Вермахта. Да. Нацистите ще останат там. Но завинаги.
173
17
 
2
 
! Отговори
многое мясо преди 3 седмици
Ватнишките бройлери са евтиния.
172
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и в Бахмут и Авдеевка, бяха на няколко километра от центъра на града и им трябваха по 6 месеца да стигнат до центъра.
171
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кво става, ако руснаците влезнат в Киев, а укрите в Москва?
170
4
 
20
 
! Отговори
Мдаааа дааа ша бяга преди 3 седмици
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е подготвил всичко необходимо, за да напусне страната с приближаването на руската армия. Това казва в сензационно интервю бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в YouTube канала "Deep Dive".Знаем, че Зеленски е стегнал куфарите си, прехвърлил е милиардите си в банкови сметки в страни като Кипър, Албания и Швейцария, купил е имоти в Италия, има апартамент тук във Флорида, близо до Орландо. Той е готов да избяга, когато стане твърде напечено, каза още Макгрегър.Бившият съветник обаче не изключва възможността украинските въоръжени
169
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна е обречена.След курската ПР акция и преговори няма да има....само капитулация.
168
4
 
25
 
! Отговори
Този път браво преди 3 седмици
Днес бг най накрая написахте нещо реално от Източния фронт. Сутринта имаше три статии оплюващи Русия и Укро феновете в България изпаднаха в поредния екстаз че "Руските части в Курск попаднали в котел" и че Киев щял да отнесе Русия с хиляди ракети" и т.н. Каквото и да лаете против Русия под натиска на Козяк, никой не ви вярва. Източния фронт методично се премества на запад всеки ден.
167
2
 
19
 
! Отговори
ъцз преди 3 седмици
Руснаците как да разрушат Курск след като той си е техен а украйнците са на 70км от него?