Нападнаха с боя лява лидерка в Германия

Шефката на "Алианс на Сара Вагенкнехт" не е пострадала
30 авг 2024 07:33, Александър Попов
13
Нападнаха с боя лява лидерка в Германия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерката на германската лява партия "Алианс на Сара Вагенкнехт" бе нападната с розова боя на митинг снощи в провинция Тюрингия в Източна Германия, където партията на Сара Вагенкнехт се очаква да спечели третото място на предстоящите в неделя провинциални парламентарни избори, предаде Ройтерс.

Бял мъж на средна възраст започна да пръска боя към лидерката на „Алианс на Сара Вагенкнехт“, докато тя стоеше на сцената. Вагенкнехт отстъпи встрани и не бе засегната. Охранител се намеси бързо и залови мъжа, докато тълпата скандираше „Сара, Сара!“.

„Вижда се, че някои хора не ни искат. Това говори за нас. Не позволявайте да бъдете сплашени – ние няма да позволим да бъдем сплашени“, каза Вагенкнехт, след като мъжът бе отведен.

„Ние ще променим тази страна“, допълни Сара Вагенкнехт, която се застъпва за прекратяване на военната помощ за Украйна и за по-строга имиграционна политика.

Мотивите на мъжа, който нападна Сара Вагенкнехт със спрей, не са известни към момента, информира Ройтерс.

Партията "Алианс на Сара Вагенкнехт" бе създадена през януари от отцепници от крайнолявата формация "Левите". Вагенкнехт представя партията си като отговор на безизходицата в германската политика, създадена от възхода на крайнодясната Алтернатива за Германия, отбелязва Ройтерс.

Смесвайки социален консерватизъм с леви послания в икономиката, „Алианс на Сара Вагенкнехт“ обещава по-високи пенсии, по-добри училища, по-малко имиграция без изключване на бежанците и по-добри работни места без тежки регулации за работодателите./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Водещи мобилна
Камала загря за Тръмп, защити Израел, но с едно наум
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 седмица
Социален консерватизъм?!? Гледай ти какви понятия са се появили?!? Семейството, вярата, моралът, общочовешките ценности, патриотизмът и т.н. вече си имат термин - социален консерватизъм. Въпросът е какво да разбираме тогава под термина социален либерализъм?
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Можете да окичвате Сара Вагенкнехт с каквито си искате прилагателни. Важното е, че тя казва истината за германското васалско правителство на нацисткия внук.
10
0
 
2
 
! Отговори
Курти преди 2 седмици
.....-" Български Оффчар, търси немска Оффчарка с цел брак">
9
1
 
3
 
! Отговори
Чокоина преди 2 седмици
Па язе сакам да се оженим за наборката, ама не моем и найдем талафоня...
8
1
 
10
 
! Отговори
6 преди 2 седмици
И Германия на кръстопът!Явно иде ново време с новите поколения!Нашите партии са изчерпани докрай!ГЕРБ се крепи на службичките които дава на членовете си ,а ДПС на етноса-другите не ги броя!
7
2
 
17
 
! Отговори
хаха преди 2 седмици
Либералчетата са в паника по целия свят. Изметта на всяка една нация
6
4
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Белият мъж е бил някаква урка фен на шолци и бербок.
5
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
"... безизходицата в германската политика, създадена от възхода на крайнодясната Алтернатива за Германия" - ц. Всъщност "безизходицата" е създадена от неграмотните европеиди. Както в германия, така и навсякъде в ЕС.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
2- Гейтаците са в БРИКС И ЕВРАЗИЯ- виж с гугъл какви прайдове си правят в Индия, Бразилия, Южна африка, до преди 2/3 год и в Рашистан- ЕС напраУ бледнее пред тяхното гейско братство!
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако в тоя алианс членуват олигарси като в нашето БСП на работниците им е дошло до гуша!
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гейтаците не понасят нормалните.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко евроатлантическо