Нидерландия ще въведе зверски антиимиграционни мерки

Опозицията разкритикува плановете като антидемократични
14 сеп 2024 07:50, Нели Христова
132
Нидерландия ще въведе зверски  антиимиграционни мерки
Снимка: БГНЕС

Правителството на Нидерландия планира да въведе драстични нови антиимиграционни мерки, които ще бъдат едни от най-строгите в ЕС, пише "Политико".

Неговите планове, обявени днес като част от програмата на управляващата коалиция, включват по-строги гранични проверки, наказания на нарушителите по принципа "око за око", ограничения върху събирането на семейства, засягащи пълнолетните деца да се присъединят към родителите си, и принудителното връщане. Холандското правителство е първото, което включва крайнодясната, антиимиграционна Партия на свободата на Герт Вилдерс, която спечели почти една четвърт от местата в холандския парламент през ноември м.г. Неговата партия излъчи за министър на миграцията и убежището Маржолейн Фабер.

"Стремя се към най-строгата политика за предоставяне на убежище досега", каза Фабер във видео съобщение, посочвайки проблемите в жилищното настаняване, здравеопазването и образованието като причини за това. Планът, каза тя, е "законно да се обяви криза с предоставянето на убежище, което ще ми позволи да предприема мерки за борба (с миграцията)".

Такъв извънреден закон ще позволи на правителството да предприеме мерки, без да чака одобрението на парламента. "Холандия трябва да принадлежи към категорията на страните-членки с най-строги правила за приемане в ЕС", се казва в правителствената програма. Правителството ще поиска от Европейската комисия отказ от политиката на ЕС за убежище и миграция - това искане ще бъде изпратено до Брюксел следващата седмица, каза днес премиерът Дик Шуф.

"Не можем да продължим да търпим големия поток от мигранти към страната ни. Хората преживяват криза с убежището", каза Шуф. Той отхвърли въпроса да посочи число за намалението на притока, което иска да постигне. Вместо това каза, че правителството ще оцени необходимостта от закона за кризата, като редовно „проверява как се справя Холандия в този момент“.

Фабер каза, че иска да спре безсрочните разрешителни; да съкрати процедурите; да ограничи събирането на семейството „съществено, за много голяма част от кандидатите“; и да ускори депортирането на "престъпници, търсещи убежище". Програмата също така предлага промяна в жилищните закони, за да се попречи на търсещите убежище с разрешение за пребиваване да получат приоритетен достъп до социални жилища поради този статут, с което ще се "облекчи натиска върху жилищния пазар".

Членове на опозицията вече разкритикуваха плана на Фабер да задейства извънреден закон, за да ускори миграционните й планове като "антидемократичен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
1
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
'Неолибералите пуснаха лъжата, че икономиката на Европа се дължи на мигранти'Що ходите да работите в Германия тогава? Като имигрантите са ти проблем, стой си в България и си гледай кокошките.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Холандия май запуши устата на Хелзинкския комитет. Няма да ги чуем повече. Ще им плащат да мълчат. Голяма Промяна в Европа. Ние ще следваме "Европейският път на развитие".
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Орбан запали искрата на Нова Европа.
114
1
 
2
 
! Отговори
зверски преди 3 дни
На дebилите на запад започнаха да им увират *** кр4туни. Дай Боже да си затворят границите напълно .
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ще има ли русофили и агенти на Русия, които ще заклеймят новите демократични мерки в Холандия срещу бежанците? Щ има ли предатели на евроатлантизма, които ще обвинят Холандияя в расизъм и нацизъм и в неспазване на правата на човека? Къде е Хелзинският комитет да защити бежанците? Къде са НПО-тата да излязат на протести по софийските улици?
112
2
 
1
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
'Хората не искат безконролна емиграция. Била ли си в АМтердам'Бил съм в Амстердам. Холандия има прогресивна такса от 33% до 52% за хората с най високи доходи. Амстердам е непосилно скъп не заради високата емигрирация, още повече, че socialwongingen се броят на пръст, а защото компаниите купуват цели квартали и после вдигат цените.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нашите еврохамелеони готови ли са да поемат курса по Вятъра на промяната? Забраняват се темите за Шенген и правата на бежанците, свободното разхождане и спасяване на давещи се бежанци. Темите ще се считат за антиевропейски и руска пропаганда, която цели отслабване на Съюза. "Европейският път на развитие" направи обратен завой и всички евролунатици да спазват новите правила. Ще има санкции за пропаганда по медиите срещу новите мерки в Холандия. Орбан става истински пръв европеец за пример.
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"забравяш съседните германия, франция, белгия а и от италия и испания африканците" - Какво да забравя? AdF първа сила в Германия. Франция се утрепа да протестира и в моемтна имат някаква натровена лява коалиция, изградена от "комунсти", "марксисти" и "екофеминисти" (това не са мои измишльотини, това са политическите им идеологии и самоопределения), основно пдокрепяни от хора, за които помощи няма. И те минават към Льо Пен. Белгия е където беше Холандия, преди 2 години. Скоро ще ги последва.
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Това с ник "Баба", влиза през лаптопа и после през телефона и си думка по "два гласа", като имитира "публика". Луда работа.
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Баба 105 - А как свършиха в Израел, как свършиха в Израел?
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Може би аз си мисля, че ти си безполезен навлек в българското общество. Да те изселя ли? Да направя ли партия, която нарича хора като теб 'маймуни'." - Бабе - хептен изтрещя. Прави каквито си искаш партии. Хората не искат безконролна емиграция. Била ли си в АМтердам? Защото аз съм бил. Имам и приятели. Приятелите ми плащат 50% данъци, после ги чарджат 2% отгоре на ВСИЧКО което притежават, а сега в хубавите им квартали се нанесоха хора откъде ли не, но на държавна сметка. ЕЙ БАБЕ! АРЕ КАЖИ!
106
4
 
2
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
турските сапунки и остави хората да правят каквото е нужно'А що ти не си гледаш работата и не оставиш хората да си живеят? Може би аз си мисля, че ти си безполезен навлек в българското общество. Да те изселя ли? Да направя ли партия, която нарича хора като теб 'маймуни'. Десните винаги си мислите, че вие сте избраните, ама ако не сте?
105
2
 
4
 
! Отговори
до99 ще ядат банана преди 3 дни
До другата Баба дето яде банана да си живее с черните които наистина повечето от тях не са лоши хора когато са си в родните страни
104
2
 
2
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
'разликата между черните африканци и хората е много по-голяма'Окей, доктор Менгеле. Мисли си тия неща частно, ама като ги изказваш публично, не се чуди че някой ще те удари с тухла. Светът е виждал и помни последният път като Хитлер имаше такива идеи. Винаги едно и също става с хора като теб, отивате да спите с червеите.
103
2
 
5
 
! Отговори
до105 баби гледай си преди 3 дни
турските сапунки и остави хората да правят каквото е нужно да не живеят с навлеци от някъде които са с различен манталитет, ценности, поведение и носещи проблеми.Тук не става въпрос за произход и хората като цяло не ги мразят, но не ги искат при тях едни доказали се търтеи на соц помощи. Иначе и тук на черноморието има хиляди работещи чужденци от по бедни страни и няма проблеми с тях
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Расисти гнусни, вие както мислите черните хора за маймуни..." разликата между черните африканци и хората е много по-голяма от разликите между различните хора. И това е обективно.
101
3
 
4
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
'Бабоооуу - Аз братя в Германия НЯМАМ'Фашистите сте навсякъде братя. Само дето мразите различни групи. Ама винаги мразите, винаги си мислите, че вие сте правилната група, дето има всички права, а другите са пришълци.И винаги свършвате като Мусолини, Хитлер, и така и пак ще свършите.
100
2
 
3
 
! Отговори
до93 подценяваш преди 3 дни
"крайното дясно: Мисли с фактите че се увеличават с милион на година в ЕС. И ще се отприщи огромна тълпа и необратимо късно както османците на балканите.Явно много им вярваш че нещо хората на вилдерс в холандия ще спрат тази чумаКолкото и да се опитват да ограничат притока на пришълците, забравяш съседните германия, франция, белгия а и от италия и испания африканците си точат зъбите за холандия. Факт е че след 50-60 години със сигурност ще довтасат поне още 50 милиона.
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Али "Ще ни намалят помощите от 2500 евро на хиляда и ще крадем повече" - И ще ви гърмят повече.
98
1
 
1
 
! Отговори
Мишо Граничаря преди 3 дни
Мигрантите уоу ... на границата уоу ... с пшката в ръка ги посрещаме сгааа. ..МНОГО ЛОШИТЕЕЕ [Бате искам помощи от тебеее] МНОГО ЛОШИТЕЕЕ [бате искам помощи от тебеее]