ООН отделя 100 милиона долара за справяне с 10 хуманитарни кризи

1/3-та от това финансиране ще отиде за операции за подпомагане в Йемен
30 авг 2024 22:12, Гергана Попова
10
ООН отделя 100 милиона долара за справяне с 10 хуманитарни кризи
Снимка: БГНЕС/ EPA

Организацията на обединените нации отдели 100 милиона долара, за да подпомогне справянето с 10 хуманитарни кризи в Африка, Северна и Южна Америка, Азия и Близкия изток, за преодоляването на което досега нямаше достатъчно средства, пише Reuters, позовавайки се на изявление на ООН.

Повече от една трета от това финансиране ще отиде за операции за подпомагане в Йемен (20 милиона долара) и Етиопия (15 милиона долара), където хората се борят с глад, разселване, болести и климатични бедствия, каза говорител по време на редовен брифинг.

Други страни, които ще се възползват от финансирането, включват Мианмар (12 милиона долара), Мали (11 милиона долара), Буркина Фасо (10 милиона долара), Хаити (9 милиона долара), Камерун (7 милиона долара) и Мозамбик (7 милиона долара), както и El Засегнати от Нино Бурунди (5 милиона долара) и Малави (4 милиона долара).

„Спешно се нуждаем от повишено и устойчиво внимание на донорите към тези недостатъчно финансирани кризи“, каза служителят на хуманитарната агенция на ООН OCHA Джойс Мсуя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Водещи мобилна
Втори фронт: Путин скоро ще празнува "териториална" придобивка в Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Необразовани,Нечистоплътни,Заразни ,Мръсни хора които не спират да се размножават и да сеят зарази !И всичко идва от там ,че са необразовани! Раздайте им презервативи и противозачатъчни да спрат да се множат като нашите египтяни тука по махалите дето търсят само помощи!!!
9
2
 
1
 
! Отговори
глупава копейка преди 2 седмици
Гаден мръсен колективен запад. Вместо да се предаде и да остави фашиста путин да напада и окупира която си страна иска, те ще ми харчат пари за въоръжение.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тва са два пъти парламентарни избори в БГ.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сравнете мащабите: Колективният запад /групата Рамщайн/ хвърля стотици милиарди за разпалване на войната в Източна Европа, а ООН отделя $100 милиона за справяне с 10 броя хуманитарни кризи.
6
1
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 2 седмици
Повечето от тези държави имат достатъчно пари да се финансират. Никой не ги кара да правят по 6-7 деца. Въобще тази политика за помощ на третия свят нито е достатъчно нито нещо променя ситуациите там. Единственото решение за равенство по света е да спрат войните и да спрат да подкупват чужди правителства. Нещо което не се харесва на войнолюбците и борците за демокрация от САЩ.
5
0
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
На Украйна някое друго трильонче а за хуманитарна нужда 100 млн. Украйна все пак е по-важна от света.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние искаме пак да отпуснем хуманитарна помощ на Китай, но първо трябва да измислим, как да ги докараме до криза и война. Затрудняваме се, беше лесно през 19-20 век.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние от Запада правим кризи, престъпления, преврати и войни в Третия свят, на които отпускаме хуманитарни помощи.
2
2
 
2
 
! Отговори
ХУМАНИСТ преди 2 седмици
ВЕДНАГА БОГАТАТА БГ ДА ОТДЕЛИ И ТЯ НЕКОЙ И ДРУГ МИЛИОН В ДОЛАРИ > откъде ще ги вземе ли ? > АМИ ОТ НОВИТЕ ВЪНШНИ ЗАЕМИ С ЛИХВИЧКИ
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво. Много хуманитарно мероприятие.