Колко струва да учиш в Кеймбридж

Университетът се състои от 31 отделни колежа
1 сеп 2024 11:50, Петър Бойчев
32
Колко струва да учиш в Кеймбридж
Снимка БГНЕС

Знаехте ли, че Обединеното кралство е по-популярно сред чуждестранните студенти от всяка друга държава в Европа? Но какво трябва да знаете преди да се запишетев  един от топ университетите там? Влизането в Кеймбридж не е лесно. Очаква се да имате отлични оценки и да преминете през строг процес на кандидатстване, включително интервюта и тестове. Кеймбридж няма традиционна структура на кампуса. Университетът се състои от 31 отделни колежа.
 
Когато кандидатствате за Кеймбридж, вие кандидатствате за колеж. Всеки колеж има библиотека, общежития, столови за хранене и зали за социални събития. Обединеното кралство обикновено се класира като една от най-скъпите дестинации за международни студенти, а в Кеймбридж таксите за чуждестранни студенти са между 25 и 40 хиляди лири на година. Медицината струва малко над 67 хиляди на година. Университетът препоръчва около 14 хиляди на година за разходи на живот.
 
„Плащаме на колежа такса, за да учим като международни студенти. Тя е около 10 хиляди лири годишно. Аз имам стипендия от „Крайст Колидж”, специално за международни студенти, която ми дава 10 хиляди лири годишно. В Кеймбридж не ви е позволено да работите на непълно работно време по време на семестър, защото университетът смята, че това може да попречи на процеса ви на обучение. Но имате право да работите през ваканцията”, разказва студентка, предава NOVA. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Свят
В Газа ваксинират децата срещу полиомиелит, за да предотвратят епидемия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
sd преди 1 седмица
Британските премиер-министри:Keir_Starmer - St Edmund Hall, Oxford, Bachelor of Civil Law (BCL) - 1986; Rishi Sunak - Lincoln College, Oxford (BA), Stanford University (MBA)Theresa May - St Hugh's College, Oxford (BA); Boris Johnson - Balliol College, Oxford (BA);Liz Truss - Merton College, Oxford (BA);David Cameron - Brasenose College, Oxford (MA); Tony Blair - St John's College, Oxford (BA); Gordon Brown - University of Edinburgh (MA, PhD)
26
0
 
3
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 седмица
Понеже статията е малко объркваща: плаща се веднъж на университета - годишната такса за обучение, която варира според специалността (ветеринарна медицина, компютърни науки, право са по-скъпи от литература). Плаща се отделно и годишна такса на колежа (тя е към 10 000 лири на година). Също така, плаща се и за месечна издръжка - стая, дори да е в колежа, храна, транспорт (това са тези около 14 000 дето са ги написали). За купони трябват още пари и по-богатите си ходят по партита.
25
0
 
2
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 седмица
За Оксбридж и за други елитни университети нашето 5.50 не е "отличен". Считат го за добра, но все още посредствена оценка и не разглеждат кандидатури с 5.50
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво е учил Киро в Харвард? Кирил Петков е с дислексия и не може да чете. Как завърши курса за 1 месец? Или е учил по програма за хора със специфични потребности (увреждания)?
23
8
 
19
 
! Отговори
Я преди 1 седмица
Клоаката на британското образование си търси баламурници за да им обира парите.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На кого му пука за кеймбридж, при нас важи правилото да има кой да те подаде и кой да те поеме. После се уреждаш с диплома я от библиотекарския, я от ЮЗУ и супер модерната специалност бизнес администрация. Калинка - в Бг това е повече от кеймбридж.
21
2
 
18
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 седмица
Няма нужда да теглите кредити за университета и да ги връщате цял живот.Просто изкараите вечерните курсове в българския им клон и веднага ставате ми истър председател на РБ(Република Банкя
20
5
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 20 "Друго си е Банкянски похотлив илитерат..." - аз лично предпочитам школата в Симеоново отколкото няколкоседмичен курс в харвард. Видя се, че е по-добра. Факт.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еее, кви са тия Кембридж и Харвард бе? Друго си е Банкянски похотлив илитерат, доФтурът на всички наУки.
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма нужда да си хабиш парите за такси! Просто обявяваш, че си учил там и току виж те назначили от Посолството за министър председател на някоя бананова република.
17
9
 
23
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
На какво учат в Кембрича? На това ,как се обладава младата девица на парапет и то мома на топ приятел! Или как се носят пачки от пудел,или как не можеш да вържеш две изречения правилно! Но най вече учат,как да станеш предател на своята Родина и да служиш на Англосаксонската из мет
16
13
 
22
 
! Отговори
Не,мерси! преди 1 седмица
Ако там образованието е такова,като на Киро простака,по добре да си уча тука! Хем ще спестя една чанта с пари,хем ще бъда качествено образован!
15
7
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 седмица
Кирил Петков е Завършил този ВУЗ за 1 месец .
14
8
 
7
 
! Отговори
Ако искате нещо да преди 1 седмица
научите се следва/учи в ETHZ или St. Gallen. Te са винаги в първата десятка на ранкинга на 500-те най добри световни университети, при това не отскоро, а вече десетилетия!
13
1
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
На един завършил мастър архитектура в Кеймбридж (специалността с най-много кандидати), когато търсел работа в България, Ейч Ар-ът го попитал дали има нещо сертификат, диплома за завършен курс по английски, за да отговаря на условията за позицията. Факт. ПП. Става дума за наистина завършил мастър в Кеймбридж, а не онлайн курс като Киро.
12
4
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Но много же би най-определящото е, че в Индия се смята за не чак толкова успял, ако учиш и работиш във Великобритания (говорим за специалисти). "Успелите" индийци учат и работят в САЩ. Факт.
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стара слава, но чудесно за събиране на парите на новобогаташите
10
3
 
27
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
Е, имам колега завършил финанси и кредит в Кеймбридж. Финансов анализатор е на фирмата, Много, ама много е умен. Работодателят ни гледа на него като много ценен кадър. И му плаща три пъти повече от нас. Но не му завиждам, а и човекът си е много скромен, върши си работата и не пречи на никого, нито парадира, че е учил в едно от най-елитните училища в Света. Не искам да си представя колко му е коствало.
9
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 2. Точно университетът Кеймбридж е учебното заведение за децата на бедният бачкатор. За лидерите, богаташите и т.н. е Оксфорд. Ама откъде да знаеш такива работи а ?
8
12
 
10
 
! Отговори
Хейт преди 1 седмица
Да заробиш родителите си да плащат половин милион за едното нищо! Образованието в тези "елитни" университети и пълен *** (справка: вижте завършилите ги). А студентите там са предимно надрусани лигльовци, които изобщо нямат никакво желание да учат.