Украйна разкритикува Монголия, че не е арестувала Путин

Монголия е член на Международния наказателен съд
3 сеп 2024 08:03, Елка Василева
112
Украйна разкритикува Монголия, че не е арестувала Путин
Снимка: БГНЕС

Украинското министерство на външните работи разкритикува Монголия, че не е арестувала гостуващия лидер на Кремъл Владимир Путин, издирван със заповед за арест, издадена от Международния наказателен съд (МНС), предаде Ройтерс, като се позова на пост в "Телеграм" на говорителя на ведомството Георгий Тихий.

Според Тихий така страната е нанесла сериозен удар на международната наказателна правна система. Отказът на Монголия да задържи Путин е "тежък удар за Международния наказателен съд и за системата на наказателното право", написа той.

"Монголия позволи на обвиняем престъпник да избегне правосъдието, като по този начин споделя отговорността за военните престъпления", добави говорителят на украинското външно министерство.

По думите му Украйна ще работи със своите съюзници, за да гарантира, че Монголия ще понесе последиците от това. Миналата седмица Украйна призова Улан Батор да арестува Путин по време на посещението му в страната.

Путин пристигна в Монголия в понеделник за преговори, които изглежда ще се съсредоточат главно върху нов газопровод, свързващ Русия и Китай.

Заповедта за арест на Международния наказателен съд, издадена миналата година срещу Путин, задължава 124-те държави членки на МНС, сред които е и Монголия, да арестуват Путин и да го предадат на съда в Хага, ако руският лидер стъпи на територията на някоя от тези страни.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Украйна е От една страна разправяте, че няма "шугър деди", от друга, да спрат да им помагат. Тежко е да буташ по цял ден опорките на руския фашизъм.
84
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо Христов Тва си го извадил от същото място като историите с "Бугатито" Мдаа
83
0
 
13
 
! Отговори
Монголска поговорка преди 2 седмици
Кучето си лае, кервана си върви..
82
1
 
9
 
! Отговори
Украйна е преди 2 седмици
Като неква мадама която си има нов богат шугър деди и заплашва всички други в махалата да и се подмазват, че инак!! Само дето шугър дедито никакъв го няма и не си спомня за нея и цялата махала и се присмива ( някои даже открито)
81
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До Капитанът/55 "Ами защото плаща затова с кръв." - за какво плаща? Това, че некъф наркоман кара със 150 по селските пътища у нас и трепе наред задължава ли някого да му слугува?
80
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До Анонимен/53 "До Христо Христов Ако "смяташе" щяха да го направят." - виж медиите от 2022 година. Смяташе, призоваваше, но НЕ стана.
79
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна е несъществуваща държава.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 75 За "военни престъпления" трябва да има такива доказателства. Нека позная - ти нямаш. Що се отнася до останалото - всички държави, които сега така услужливо коленичат на диктатурите, дано имат резервен план какво ще правят, когато започнат същите тия диктатури да ги мачкат, защото света все повече се разделя на такива, които могат да разчитат едни на други и такива, при които действа "правото" на джунглата. И тия "услужливите" са във втората група.
77
0
 
10
 
! Отговори
75 преди 2 седмици
Няма такава държава уа, а има претенции, наглеци.
76
0
 
9
 
! Отговори
До 75 преди 2 седмици
Украйна го призна преди месец едва но при условие че стъпи в сила след 7 години и украинската армия е изключена ( щото са правили военни престъпление;)
75
0
 
8
 
! Отговори
Геле преди 2 седмици
Бизнес урки му се вика на това, а ваште сигнали дреме им от единия у другия
74
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 68 Украйна го признава. А тия изказвания от сорта на "ша праа квото си искам, щото моа" - колелото се върти, днес "можеш", утре не, и тогава ЩО ЩЕ ЧИНИШ?
73
1
 
25
 
! Отговори
Разположена между преди 2 седмици
Китай и Русия, Монголия е разбрала, че добросъседските отношения са гарант за Мир и Икономически просперитет Украйна от 14 години не може да си го набие в главата и става все по бедна и банкрутирала!
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е...л..........к --- е искам само да ти го вкарам в тънките устенца ,нищо повече.
71
0
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 2 седмици
НЕ БЕШЕ НУЖНО САМОЛЕТА НА ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН ДА Е ЕСКОРТИРАН ОТ ПЕТ ИЗТРЕБИТЕЛИ ПРЕЗ ДЕСЕТ ДЪРЖАВИ , КАКТО ДО САУДИТСКА АРАБИЯ И КАТАР !!! ТОГАВА БЕШЕ ЗАШЕМЕТЯВАЩА ВИЗИЯ ЗА ..... НАТООООООВЦИ !!!
70
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна освен да поеме на Путин дедовия нищо не може да направи.
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна да нападне Монголия незабавно!
68
0
 
18
 
! Отговори
До 68 преди 2 седмици
Тоя пък! САЩ, Китай, Русия,Израел, Индия.. и даже Украъна не признават този съд! Каква справедливост, какви пет лева??
67
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Малък праз Кармата казват, била к ка. Силата на междунардния ПРАВОВ ред е, че ако някоя държава е третирана несправедливо и е част от него, може да се позове на него и да разчита на международните договорености за СПРАВЕДЛИВОСТ. Та, тия, които с лека ръка сега услужливо угаждат (Монголия) на диктатурите утре ЩО ЩЕ ЧИНЯТ, ако същите диктатури решат, че ще правят каквото си искат с тях. На кого ще се оплачат, на арменския поп ли?
66
0
 
18
 
! Отговори
Украйна преди 2 седмици
Пръц