Украйна разкритикува Монголия, че не е арестувала Путин

Монголия е член на Международния наказателен съд
3 сеп 2024 08:03, Елка Василева
112
Украйна разкритикува Монголия, че не е арестувала Путин
Снимка: БГНЕС

Украинското министерство на външните работи разкритикува Монголия, че не е арестувала гостуващия лидер на Кремъл Владимир Путин, издирван със заповед за арест, издадена от Международния наказателен съд (МНС), предаде Ройтерс, като се позова на пост в "Телеграм" на говорителя на ведомството Георгий Тихий.

Според Тихий така страната е нанесла сериозен удар на международната наказателна правна система. Отказът на Монголия да задържи Путин е "тежък удар за Международния наказателен съд и за системата на наказателното право", написа той.

"Монголия позволи на обвиняем престъпник да избегне правосъдието, като по този начин споделя отговорността за военните престъпления", добави говорителят на украинското външно министерство.

По думите му Украйна ще работи със своите съюзници, за да гарантира, че Монголия ще понесе последиците от това. Миналата седмица Украйна призова Улан Батор да арестува Путин по време на посещението му в страната.

Путин пристигна в Монголия в понеделник за преговори, които изглежда ще се съсредоточат главно върху нов газопровод, свързващ Русия и Китай.

Заповедта за арест на Международния наказателен съд, издадена миналата година срещу Путин, задължава 124-те държави членки на МНС, сред които е и Монголия, да арестуват Путин и да го предадат на съда в Хага, ако руският лидер стъпи на територията на някоя от тези страни.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пука им за смешните санкции на Монголия. Хората си гледат интереса, не са навидени като български назначен посолствен управленец. На никой не му пука за лая на урсуло-байдрънското котило.. Тези санкции без друго вредят само на юроGейци.
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Айляк Русия е най-клатената държава. От началото на историята им около московските блата до ден днешен населението там никога не е било свободно.
43
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Монголия е васал на Китай, което показва какви двуличници са китайците.
42
2
 
17
 
! Отговори
Айляк преди 2 седмици
Най-минаваната от валяк територия на света критикува, виц голем. Може би само Палестина е по-клатена от Бандерията. И това при положение, че рашките ги жалят, галят ги с перце. Бандерията легитимен президент нямат. Клоун, да - и то редовно надрусан. Но, президент нямат. Утре и държава няма да имат. Обаче, претенции, критики и просия от бандеровци, колкото искаш. Срам и позор за човешката раса са нагл ите бадерковци-по.се.рк.овци...
41
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До36. Навсякъде са частници . Не само в САЩ . И това ,че не е арестуван се направи проверка . Санкции и а Монголия ще има
40
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много взеха да " Заплашват" Хохлите нещо а?-:) Е не всички им играят по свирката! Браво на Монголия!!-:)
39
0
 
28
 
! Отговори
Брей преди 2 седмици
Абе тези укр са много важни. На цял свят държат сметка-що не им дават пари, що не им дават оръжие, що не им ги дават когато искат, защо не арестуват Путин, защо Еди си кой не се бил изказал достатъчно крайно за да осъди войната на Русия а се изказал мн меко и трябва да бъде махнат от длъжност /бг дипломат или политик имаше такъв/. Обшо взето такава нагла част от населението на земята си върти синджирчето с другите тр да подскачат в такт. Няма друга такава нагла нация като тях!
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Новия страж, новия хегемон, новия Биг БОС това е Украйна, всичко се върти около Украйна даже и земното кълбо. Майк,-@ ви дее-Ба и боклUцит.е долни нагли.
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А кой ги е назначил тея да раздават някво си международно правосъдие, как е съобразено то със законите на другите държави, или запада си налага тяхното си правосъдие, най " демократично" го налага разбира се.
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Съдът в Хага отдавна не пее в хора. Това е натовски орган, работещ за частните интереси на омериканските компании. Колкото е легитимно зеленото джудже с просрочения мандат, толкоз и това "съдилище"- смешилище някой го има за нещо. Впрочем и нашият ВСС е с отдавна изтекъл мандат.
35
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Монголия създава прецедент, който със сигурност ще бъде последван от други държави, които не искат да развалят отношенията си заради някакви измислени инстотуции, обслужващи западния свят!!! Тези институции все повече ще губят значението си!!!
34
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прав си- чичко ГУГЪЛ е запомнил речта на Хитлер/ползвай Гугъл преводач/- запомнил е и речта на Путин след като влязоха в Украйна- Путин е преписал едно към едно само враговете е сменил но ние и историята помним- 23 авг 1939г- Сталин и Хитлер подписват договор за ненападение и разпределение на Европа- на 1 септ Хитлер навлиза в Полша, на 17 септ Сталин се вклюва и остава след себе си смърт и разруха и заклани 20 000 поляци в общ гроб- признато за геноцид, а после СССР продължава да присъединява
33
1
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 2 седмици
НАТООВЦЕ , ПУБЛИКУВАЙТЕ И КОМПЕТЕНТНИТЕ НАБЛЮДАТЕЛИ , НЕ ЛЬОЛЬОВЦИТЕ НА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА !!!
32
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Международен съд, който се признава от 20-30 държави, сред които нито една велика сила... Това само показва колко излишни са такива институции, и стават все по-излишни и незначителни!
31
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Детска градина. Кой се вълнува от претенциште на Украйна? Човекът си гледа работата, няма само с натовски кучета да се занимава.
30
19
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 седмици
Путин и повечето руснаци са монголци и това обяснява всичко.
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Монголците, отгоре са им Руснците, от долу са Китайците - много ясно, че ще внимават в дипломацията, там няма кой да им помогне, като на Украйна.
28
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Монголия е любопитно да се разгледа с Гугъл МАПС- пътища без асфалт и хора, които живеят в палатки- юрти! КОЙТО СЕ Е ДОКОСНАЛ ДО РАШИСТАНСКИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ БРАТСТВО ЖИВЕЕ Е ТЕ ТАКА- ОЛИГАРСИТЕ ВЕРНИ НА КРЕМЪЛ С МИЛИОНИ- ДРУГИТЕ В ЮРТИ- НА 96 МЯСТО ПО ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ/по ООН/.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изненадите винаги са като светкавици...
26
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Навсякъде" го били "посрещали императорски". Това "навсякъде" се изчерпва до 3-4 държави, едни сред които е Северна Корея - тоталитарен режим. А Монголия е една държавичка с население от 3.4 милиона. Ако го арестуват, е достатъчно само да им прати един взвод и на бързо Монголия да стане част от СССР.