Украйна разкритикува Монголия, че не е арестувала Путин

Монголия е член на Международния наказателен съд
3 сеп 2024 08:03, Елка Василева
112
Украйна разкритикува Монголия, че не е арестувала Путин
Снимка: БГНЕС

Украинското министерство на външните работи разкритикува Монголия, че не е арестувала гостуващия лидер на Кремъл Владимир Путин, издирван със заповед за арест, издадена от Международния наказателен съд (МНС), предаде Ройтерс, като се позова на пост в "Телеграм" на говорителя на ведомството Георгий Тихий.

Според Тихий така страната е нанесла сериозен удар на международната наказателна правна система. Отказът на Монголия да задържи Путин е "тежък удар за Международния наказателен съд и за системата на наказателното право", написа той.

"Монголия позволи на обвиняем престъпник да избегне правосъдието, като по този начин споделя отговорността за военните престъпления", добави говорителят на украинското външно министерство.

По думите му Украйна ще работи със своите съюзници, за да гарантира, че Монголия ще понесе последиците от това. Миналата седмица Украйна призова Улан Батор да арестува Путин по време на посещението му в страната.

Путин пристигна в Монголия в понеделник за преговори, които изглежда ще се съсредоточат главно върху нов газопровод, свързващ Русия и Китай.

Заповедта за арест на Международния наказателен съд, издадена миналата година срещу Путин, задължава 124-те държави членки на МНС, сред които е и Монголия, да арестуват Путин и да го предадат на съда в Хага, ако руският лидер стъпи на територията на някоя от тези страни.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
31
 
! Отговори
Аква преди 2 седмици
Путин го посрещат навсякъде с почести и респект. Няма такъв съд , който да спре възхода на Русия и похода й за нов световен ред. Украйна иска, ама няма желание да моли за мир руснаците. Е, тя и без друго приключи като държава.
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До НЕУТРАЛЕН Гравитационното поле на Юпитер е подчинено на физичните закони, затова съществува. Признаването на юрисдикцията на МНС е въпрос на държавно решение. Държавата може и да не го признае. С други думи, работата ти с аналогиите е пълна катастрофа.
63
2
 
25
 
! Отговори
БАНко преди 2 седмици
ТАЗИ КРИТИКА ВЪЛНУВА САМО НАТООООООВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ !!!
62
13
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 2 седмици
Прислужника които е носил иббрика на Чингиз Хан всъщност е прадядо на Путин. За това президента не отиде да го посрещне. Гнус го е.
61
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна много си повярваха, че са важна държава. Забравиха преди войната какви бяха - такива като Беларус, Чечня и Грузия. Сега изискват, порицават... сякаш другите се интересуват от мнението им.
60
2
 
16
 
! Отговори
Малък праз преди 2 седмици
МНС няма собствени полицейски сили, които да арестуват когото и да е. Разчита се на добрата воля на страните по Римският статут. Затова и Украйна безсилно злобее. Няма и никога не е имало шанс Путин да бъде съден в Хага. Първо Русия трябва да престане да съществува.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази заповед отиде в кошчето, където ще отиде и *** накрая
58
1
 
23
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 2 седмици
"Украйна разкритикува Монголия, че не е арестувала Путин" -- Ами то е все едно аз да разкритикувам гравитационното поле на Юпитер, че ми огъва времепространството тук на Земята. Аз си критикувам, а Юпитер си огъва като за световно и даже не знае, че аз се нервя на макс... Ако ме разбирате... Колективният Запад е подивял. Пффхххфх... :)
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Ааа Научи се да пишеш правилно на български И не се притеснявай за АЕЦа.
56
1
 
3
 
! Отговори
Ааа преди 2 седмици
До 51 скоро, като се простите с АЕЦ -а, спомни си кой строй и кой краде.
55
20
 
0
 
! Отговори
Капитанът преди 2 седмици
Възмущавате се защо Украйна държи сметка на другите . Ами защото плаща затова с кръв. 300-400 Хил убити. Същия брой избити окупатори от Русия .Какво пречи на Украйна да се съюзи с Русия и Китай и да реши да пусне руснаците към България или самата Украйна да влезе в България. Тогава ще гледате като отровени ,като влязат украински и руски войници в къщата ви и ви изгонят с ритници от нея.
54
7
 
1
 
! Отговори
П.утььо преди 2 седмици
Ама защо да арестуват двойника, истинският пу.тььо е в бункера.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо Христов Ако "смяташе" щяха да го направят.
52
2
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Режимът в Киев смяташе, заедно със съюзниците си, да налага санкции и на Индия, че стояла неутрална.
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Аааа В "руский мир" кражбите са си начин на живот, затова и руските другаре виждат във всичко намерение да се краде.
50
0
 
3
 
! Отговори
Аааа преди 2 седмици
До 41 тия знаят само да крадат чрез санкции и заплахи. Да рушат чуждото, завис и злоба. Затуй така жестоко жилиш, в предсмъртен ужас може би?
49
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 47 ".Те ще продължат да използват и SWIFT" Ахахаха. Това ми напомня за руските наколенки, дето много обичат разия, но живеят на Запад.
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 45 "не са навидени като български назначен посолствен управленец." Монглия е БУКВАЛНО китайска колония.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След месец и половина влиза в действие разплащателната система на БРИКС. За сега 147 държави са заявили желание да участват в нея.Те ще продължат да използват и SWIFT но някак си е друго да има и алтернатива.Нали така?
46
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Айляк Дори ботоксовия фашист призна, че Зеленски е легитимния президент. Без да иска, но го призна.