Стачка на летище Шарлероа, има засегнати полети до България

Очаква се да бъдат засегнати около 20 хиляди пътници
12 сеп 2024 11:03, Елка Василева
3
Стачка на летище Шарлероа, има засегнати полети до България
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийското летище Шарлероа спря днес работа заради внезапна стачка, съобщиха местни медии. Очаква се да бъдат засегнати около 20 хиляди пътници. Справка в сайта на аерогарата показва, че сред отменените за днес полети има два от България - от София и Варна. До Шарлероа летят нискотарифни и чартърни авиокомпании.

В сайта на оператора на "Летище София" пише, че полетът от Брюксел, който по разписание каца в 19:00 часа, е анулиран. За утре, 13 септември полет на същата компания все още се посочва, че ще се осъществи по разписание.

Причина за действията на служителите е недоволство от ръководството на летището и прекомерното работно натоварване. Синдикатите са внесли предупреждение за стачка в началото на месеца, което предвижда спиране на работата след 19 септември, но служителите не са изчакали този срок.

Говорител на летището е пояснил, че заради стачните действия не може да бъде осигурена качествена работа при обработката на полетите. Пътниците следва да се свържат с авиокомпанията, издала билетите им, за да уточнят дали ще пътуват на друга дата, или могат да поискат връщане на платената сума.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
бл преди 5 дни
В съседната статия "Пресконференция алармира за най-мащабната фалшификация на българската история през последните 20 години" ... Коментарите забранени. В посоченото YouTube видео коментарите се трият като световно. Явно истината засяга големи икономически интереси и бърка дълбоко отзад за да се вдигнат на щурм продажниците!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
относно долната статия за Пресконференцията, що у сички сайтове коментарите са изключени и е преписано едно към едно ?