Днес Зеленски представя мирния си план

Украйна няма да капитулира, заяви Михаил Подоляк
16 окт 2024 08:02, Нели Христова
127
Днес Зеленски представя мирния си план
Снимка: БГНЕС

В сряда президентът на Украйна Влодимир Зеленски трябва да говори във Върховната Рада, където ще представи плана за победа.

Това съобщи съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк, цитиран от УНИАН.

Някои предложения от този план няма да бъдат публично обсъждани, тъй като засягат въпроса за необходимите количества оръжия.

"Президентът иска обществеността да разбере, че има заявки, които, разбира се, няма да бъдат публично обсъждани. Това е всичко за математическия компонент, тоест колко оръжия, под каква форма и т.н. трябва да бъдат предоставени на Украйна. " - каза Подоляк.

Планът е ясен и има математическа основа. Подоляк добави, че партньорите на Украйна трябва да решат "дали всички заедно са готови да капитулират", защото "Украйна няма да капитулира".

В същото време той отбеляза също, че по отношение на победата Украйна и нейните граждани играят основна роля, тъй като "само Украйна може да постави окончателния акцент в тази война".

Ръководителят на дипломацията на Европейския съюз (ЕС) Жозеп Борел каза, че Зеленски ще говори на срещата на върха на 17-18 октомври, където ще представи Плана за победа.

Какво точно пише в документа не е известно. По-рано обаче президентът каза, че една от точките на плана за победа е да се покани Украйна в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от Русия
Руснаците са изпращани да умират в "месомелачката", тактиката работи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Може да си го закачи в тоалетната.