Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?

Дъщерята на жертвата твърди, че той е летял със 150 км/ч
17 май 2024 11:00, Нели Христова
448
Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която загина мъж, а жена е с опасност за живота. Това се коментира широко в социалните мрежи и от експерти, пишат от "24 часа".

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От "Продължаваме промяната" съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

От снимки се вижда, че туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в "Ауди А4" от шофьорската му страна. Ударът е бил толкова силен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неузнаваемост.

Още по темата
В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който загина и 58-годишна жена, която е в болница с опасност за живота. В социалните мрежи се коментира, че там има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището, а очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои дори твърдят, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Военната прокуратура в Сливен ще разследва катастрофата заради участието на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев коментира пред БНР, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

"Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок", това пише във Facebook Тома Николов.

Четиримата участници в катастрофата, сред които и Кирил Петков, са разпитани.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова пише:

"Уби баща ми. С 150 километра са карали при разрешени 50".

Мнозина смятат, че автомобилът на НСО има вина, въпреки че се е движел по път с предимство. Някои направиха аналогия с катастрофата на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 г. край село Загорски. Политикът опитал да се включи в главния път за ГКПП Маказа, отнел предимството на автомобил, идващ от Кърджали и последвал сблъсък. В катастрофата загина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали.

Обвинени бяха както Лютви Местан, че е отнел предимство, така и бащата на загиналото бебе - карал с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
2
 
! Отговори
Айн Щайн преди 1 месец
Всичко е ясно . Искал е да развие свръх светлинна скорост за да върне времето назад. Да ама возели го твърде бавно и накрая някой му препрречил пътя о не могъл да извърши времевия скок.
330
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сега Коя от двете коли трябва да е линейката?
329
0
 
3
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Ако бе линейка или пожарна и се бе случило този инцидент пак ли така щяхте да коментирате а бе гласоподаватели
328
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бонго Бонго Не обръщай внимание. Руските опоркаджии работят със "стандартен набор" от сигнални думички: Зеленски, Киро, Урсула и всеки друг, за който са получили инструкции да плюят, автоматично получава съответните прозвища. В случая наркоман е една от сигналните думички.
327
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бързал е пак за тайна среща с някой изпран соц-аджия:)
326
1
 
2
 
! Отговори
Джоко преди 1 месец
Да го питаш този *** Кирро за къде е бързал и защо не са спазвали правилникът за движение ? Така е когато едни се смятат за богопомазани докато.... не дойде Видов ден !
325
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Това за наркотиците и Петков не е вярно.Борсоук е ха ха ха ,но не е наркоман
324
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Кирил Петков и слугата му Найо Тицин не са изследвани за алкохол и наркотици?
323
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Веднъж карах и аз бързо и тия ора от НСО с буркан ме последваха, защото ги изпреварих и ме спряха само и само да видят кой е този Бонго ха ха ха ха ха , който кара по бързо от тях. А те хвърчат с 240 км/ ч обичайно. Пътя се стеснява. Нали ве НСО? Аре напрай кафе идеам
322
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирил Петков е изключително нагъл и арогантен човек. Току-що го хванаха в поредната му фалшификация с подписите за Корал, а сега уби и невинен човек.Едно престъпление обезателно води до следващо такова!
321
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българинът обича най-много две неща: да се прави на "праведен" и да вика "они па че ми кажат"
320
2
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Петков ще бъде призован само в качеството на свидетел това е.Военна полиция, следователи от Сливен ще докажат истината и ще си пазят добрият имидж. Макар че потулиха случая с пилота , заради Радев.
319
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партия ПтП.
318
2
 
2
 
! Отговори
Костя Спасатель преди 1 месец
Всички се питаме и друго - какво стана с брутално обраните ( в полза на кремъл) 5 млрд от КТБ?
317
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ина "че в БГ правилата не важат за всички" Да, понеже българските шофьори мислят, че правилата важат за тях ..... Тук пишат само някакви образцови шофьори
316
1
 
3
 
! Отговори
СЛЪНЧЕВ ЛЪЧ преди 1 месец
НИКОЙ ОСВЕН МЕН И НСО НЯМА ПРАВО ДА СЕ ДВИЖИ СЪС СВРЪХСВЕТЛИННИ СКОРОСТИ!!!...
315
0
 
4
 
! Отговори
до 329 преди 1 месец
Гледам си "окумуш" и за съжаление си прав,така е записано,няма спор.НО има ли трезво мислещ българин,който ще повярва,че колата се е движела "малко по бързо",след като няма човек,който пътува да НЕ е виждал колко "малко бързо" карат колите на нсо-то,те ВИНАГИ "летят"...
314
2
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Ха ха хаИМА ПТП ПО ЗАКОН СЕ ПРАВИ ПРОВЕРКА ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ НА УЧАСТМИЦИТЕ В ПТП ТО. И ТЪЙ ШОФИОРА НА НСО СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОВЕРЕН ЗА НАРКОТИЦИ. И ПОНЕЖЕ СА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, А РАДЕВ Е ТЯСНО СВЪРЗАН С МИТНИЦИТЕ И НАРКОТИЦИТЕ ХА ХА ХА ХАСЛЕДВА ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ВСИЧКИ КОЛИ НА НСО . ХООО ХООООО ХОО Ареее ***)))))
313
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С нула,возел се е!
312
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди пет години на пътя Силистра - Шумен кола на НСО отново прави тежка катастрофа, в нея е видната активистка на ГЕРБ Цвета Караянчева - тогава председател на НС. Случая го потулиха,