Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?

Дъщерята на жертвата твърди, че той е летял със 150 км/ч
17 май 2024 11:00, Нели Христова
448
Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която загина мъж, а жена е с опасност за живота. Това се коментира широко в социалните мрежи и от експерти, пишат от "24 часа".

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От "Продължаваме промяната" съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

От снимки се вижда, че туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в "Ауди А4" от шофьорската му страна. Ударът е бил толкова силен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неузнаваемост.

Още по темата
В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който загина и 58-годишна жена, която е в болница с опасност за живота. В социалните мрежи се коментира, че там има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището, а очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои дори твърдят, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Военната прокуратура в Сливен ще разследва катастрофата заради участието на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев коментира пред БНР, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

"Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок", това пише във Facebook Тома Николов.

Четиримата участници в катастрофата, сред които и Кирил Петков, са разпитани.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова пише:

"Уби баща ми. С 150 километра са карали при разрешени 50".

Мнозина смятат, че автомобилът на НСО има вина, въпреки че се е движел по път с предимство. Някои направиха аналогия с катастрофата на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 г. край село Загорски. Политикът опитал да се включи в главния път за ГКПП Маказа, отнел предимството на автомобил, идващ от Кърджали и последвал сблъсък. В катастрофата загина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали.

Обвинени бяха както Лютви Местан, че е отнел предимство, така и бащата на загиналото бебе - карал с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
2
 
7
 
! Отговори
91289 преди 1 месец
Да предположим дори, че шофьорът е изпълнил нареждане на пътниците да кара бързо. Кой е виновен? Със сигурност не е наредилият да се бърза. Шофьорът носи отговорност за себе си, пътниците и останалите участници в движението. Единствената вина на Киро в случая е, че не е казал на шофьора да кара бавно, но той да не му е инструктор. Но то си е негово задължение да кара внимателно. Нещо, което не е типично за нсо - те са над тия неща. И какво е името на убиеца? Тайна ли е някаква, те тия от нсо са
350
3
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Радев като говори с някой го определя по проуст ли е от него. Той е военен не цъфти много с ум. Та Киро по тъйп от него и си е казал , аааа ся ще наглася машинките и Киро то си човека.Хооооп машинката и Киро спечели.А бре няма кой да гласува за него как е спечелил? Ами с измамите на Радев, ДАДЕ МУ И КОДОВЕТЕ !!!!!ЛЪЖА ЛИ???
349
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 370 Така е, но иначе аз говоря за това че нивото му е потресаващо зле. Направо ме е срам от такива "държавници", но не е като да е сам. Радев, Боко, Шиши, до един са от тоя сой.
348
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Чети сега за английският на Киро.ИЗКАРАЛ ГО Е КУРСА ОНЛАЙН И НЕ ТОЙ, А ЖЕНА МУ ЛИНДА. КИРО Е РАБОТИЛ ПО СТРОЕЖИТЕ. С ТАЯ КАРАТИСКА СТОЙКА ГО ВИЖДАМ ГИПСОКАРТОН ДЖИЯ.ТИЯ ОНЛАЙН КУРСОВЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ПРИЗНАВАТ. ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА ОНЛАЙН Е КАРАЛ ХАРВАРД, НО ЪОЙ НЕ Е ЗАПИСАН ДОРИ ТАМ В БИБЛИОТЕКАТА ЗА КНИГИ ЗА МАТЕРИАЛИ. НОСИЛ Е ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ХА ХА ХА , КАРТОН, ВИНТОВЕР ВИЖДАМ ГО С КОЛАНА ХА ХА ХА
347
0
 
8
 
! Отговори
Тати Петко преди 1 месец
Кире нееемааа да се плашиш, Тати Петко ще ги направи от 150 км. в час , на 55 км. в час. ти си ми най умния и най красивия тати
346
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 368, децата в езиковите гимназии влизат с изпити по български, в "подгответо" държат изпит за владеене на езика, който е много труден
345
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на всичко отгоре се е движел в насрещното платно и е помел колата на убития
344
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бонго Бонго Киро освен някой платен курс в асоцииран колеж и да поизпере парите на татко си от далаверите из София, друг досег със "Запад" не е имал. Тва, че е излъгал неква канадска хокеистка, си е чиста нейна загуба. А англисйкия му го издава, дам. Такъв английски говорят децата в подгответо на езиковите гимназии, а някои и по-добър.
343
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Сега ще ви кажа нещо.НСО обърна каруцата с коня Радев или коня лавров незнам вече много коне много нещо.От тука ще тръгне много по дълбоко разследване от колкото си представяме. Чакам резултатите от теста за наркотици на ШОФИОРА Чакам да изгонят дори още руски борсуци пръйдльовци агенти.
342
0
 
3
 
! Отговори
Бабата от пейката преди 1 месец
Електорат не остана. То пищови то жипове . Спрете се.
341
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Килър Киро :)))
340
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е карал колата *** НСО е въпроса.
339
2
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Абсолютно вярно!!!Радев го докара въпреки конституционната забрана за чужди граждани. Чуй му английският от Харвард майкооооо...Типичен английски на строител в Англия с акцента му. Мишоук)))))Радев е виновен за много бг беди!!!!
338
1
 
2
 
! Отговори
Цар Симеон преди 1 месец
До Анонимен 360 Да, бе, даже има слухове, че Туарега е бил с отворен багажник и от него се е разнасял бел прах. Вервайте ми.
337
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами с каква, с нашмъркана скорост се е движил! Провериха ли Кирчо за наркотици? Или няма нужда, защото е ясно?
336
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бонго Бонго В интерес на истината, Киро е шарлатанин и Радев го доведе точно защото е такъв, с намерение да го направи своя партиен проект докато се правят на "западняци". И още си играе ролята. Включително и разрива му с Радев не еисзгежда много истински. По скоро го играе "доброто ченге", заедно с герберите и ДПСто.
335
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Фашиста Румен Радев го наклепа.
334
0
 
4
 
! Отговори
Реклама преди 1 месец
Ред бул дава крилаа.
333
0
 
4
 
! Отговори
да преди 1 месец
и това,ще заметат под килима
332
3
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Киро не е наркоман сигурен съм. Наклепаха го в момента, когато отказа да продължи схемите на Радев. Русофилските шпиони пиндераси го наклеветиха това е вярно.