5 начина, по които вие рушите връзката си

Не умеете да управлявате гнева и болката си
25 юли 2024 22:30, Михаела Лазарова
9
5 начина, по които вие рушите връзката си
Снимка: Istock

Колко пъти сте приключвали връзка, признавайки, че вината е във вас, а не в партньора ви? Колкото и болезнено да звучи, понякога вие самите сте причината връзката ви да се провали.

Хората притежават его. То е двигателната сила, която ни тласка да действаме по определени начини. И като същества, притежаващи его е много трудно да се обърнем към себе си и честно да признаем грешките си. Не всеки човек е способен на тази сила. По-лесно е да обвиним другите, да търсим грешките в тях, да се убеждаваме, че ние сме прави, а те не. Тези нагласи в много случаи се пренасят и във връзките. Замислете се колко често сте си признавали грешките пред себе си и пред партньора си. Ето и 5 от основните начини, по които рушите връзката си без да го съзнавате.

1. Не понасяте семейството на партньора си и не го криете.

Може да имате своите причини да не харесвате семейството на партньора си. Вариантът те да са непоносими е напълно възможен. Но ако не съумявате да се справите с този междуличностен проблем и постоянно сте в конфликт с тях, търсейки задължителна подкрепа от партньора си, това ще се превърне в огромен проблем с времето. Ако държите на половинката си и искате връзката ви да остане е важно да бъдете дипломатични в тази нелека ситуация.

2. Винаги сте жертвата.

Тази нагласа е токсична за отношенията. Да сте жертвата и да сте в позиция на постоянно мрънкане, оправдаване, несъгласие с партньора си е нещо, което отравя отношенията бавно, но сигурно. Освен всичко това, ако винаги играете жертвата във всяка ситуация, това ще накара партньора ви да изгуби уважението си към вас. А когато това се случи ще е по-трудно да отстоявате себе си, мнението си, желанията си. Ще бъдете пренебрегвани и това ще ви накара да потънете в тъга и нежелание да се стараете във връзката си.

Източник: 5 начина, по които вие рушите връзката си 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Т преди 1 месец
6 начин е като отказвате да се потите на лозето дори когато температурата е под 30.
5
3
 
2
 
! Отговори
ОмаловажаватеНуждите преди 1 месец
и интересите на партньора си? Обещал ви е да дойде след работа да ви вземе от дома ви, за да излезете вечерта, но не се появява. Звъниш по телефона, за да разбереш какво става, а той спокойно те осведомява, че има нужда да си полежи на дивана и го мързи да излезе тази вечер. И да приемеш, че нуждата му е важна?! Или пък момъкът е предан и искрено влюбен, а тя му казва, че й е интересно как ще се държи ей онзи там чичо със скъпия джип, ако тя прекара с него уикенда. И момчетода уважи интереса й?!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 - А когато мъжът казва, че е изпил по една бира с приятели, но яката на ризата му е изцапана с червило в цвят, какъвто съпругата не използва? И докато той се преоблича, все още незнаещ, че тя е забелязала червилото върху ризата, се оказва, че следи от същото червило има и върху бельото му?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятни сънища!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обичта изключва съмнението.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато жената ходи по чужди мъже и казва "Той е просто приятел!", ако мъжът е нормален, много ясно ще я зареже. Никой не иска батaли да му губят времето.