Полезни храни през първия триместър

Хаапвайте яйца
12 авг 2024 20:11, Михаела Лазарова
5
Полезни  храни през първия триместър
Снимка: Istock

Всеки етап от бременността е важен за развитието на бебето, както и за здравословното състояние на майката. Първият триместър е много важен период, тъй като това е и самото начало на крехкото развитие на бебето. В този етап бременната жена трябва да набляга на някои храни с особена важност за развитието на бебето, както и за нейното добро здравословно състояние. Кои са най-полезните храни през първия триместър от бременността?

Бобови

Лещата, бобът, грахът, нахутът са все примери за бобови култури, които са особено ценни през първия триместър. Те са богат източник на растителни протеини, сложни въглехидрати и фибри, подобряващи развитието на нервната система и мускулите на бебето.

Яйца

Яйцата са носител на протеини, мазнини, холин, минерали, витамин D и калций, които са изключително важни за развитието на костите и кръвоносната система на бебето. Витамин D се усвоява при наличието на калций и именно заради това яйцата са прекрасен пример, съвместяващ тези две ценни вещества.

Източник: Най-полезните храни през първия триместър 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хубаво преписване, но нека поне да звучи на български. Това за кои жени е, азиатки, африканки, мешаница като в Щатите и западна Европа или за българки? Защото полезното за едни е вредно за други.
3
1
 
1
 
! Отговори
кИки Кенадъ преди 4 седмици
Линда казма Трайместър!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А на чист български се казва "тримесечие".
1
1
 
4
 
! Отговори
Кви Яйца преди 4 седмици
от тия Токсичните и Канцерогенните, къде Кокошките ги захранват с фуражи-отрова?!