Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес

Цялата секция №2 от избирателните списъци е там
10 сеп 2024 20:55, Анисия Иванова
45
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Снимка: БГНЕС, архив

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. На улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.  Казусът бе огласен от депутата от "Възраждане" Кръстьо Врачев.

Абсурдът не е отсега, а датира от много години. Става дума за имот, в който не живее никой, след като последните собственици са починали. Според Тодор Маринов, който живее в махалата, всички семейства там са регистрирани на този адрес.

"Може би от 70-80 години е така. Много ясно, че там няма как да живеят над 1000 души, но къде е грешката - при този, който записва или при този, който отива да се записва?", пита се Маринов. По думите му, когато къщите са построени, те не са били узаконени.

"Всички къщи в махалата се водят на този адрес от много години", коментира на свой ред Радка Томова, главен експерт от службата на ГРАО в Стамболийски.

"Махалата е създадена в покрайнините на населеното място преди години. Винаги масата хора там са се водели на този адрес. Къщите са незаконни, някога са строени върху частна или общинска собственост. Не са законни, не са в регулация. Но интересното е, че държавата чрез нейните институции мълчаливо си е допуснала това нещо и не ѝ е пречело да ги обслужва. Образование - училището в близост до тях, всички учители си ги намират. Медицинското обслужване също - покойният ми мъж беше 40 години шофьор в бърза помощ, на всеки сигнал екипите си намират точната къща. Органите на МВР. Избирателни списъци се отпечатват много години. Нима на държавата не е било известно, че цяла секция №2 е все на един адрес? Известно е, разбира се. И не е тайна", отбеляза Томова, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Избори 2024
Експерти: Политиците страдат от властохолизъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Парадокс преди 3 дни
В държавата Чалгарска Номенклатурия е така. По-близо до Индия, нищо че географски и исторически сме в Европа. До тук ни докараха 80 години светъл псевдо комунизъм, с лидери изпълзели от клоаката на обществото. Другаря Тодор Замфирков Живков си остава най-видния представител на племето описано в статията.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А вие си мислете,че като ходите да гласувате вашия глас решава нещо. Наивници.Погледнете какво става-1200 ци..ни регистрирани на един адрес. И никой нищо не е видял и чул. И това е само в един Стамболийски на един адрес. А за цялата страна какво е ?А вие тичайте с вашия глас да "решавате" изборите.
36
4
 
9
 
! Отговори
Демокрация,сър... преди 6 дни
Евроатлантически ценности и неолибералтолера3тия до шия!Бог да пази България!
35
4
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 6 дни
Градим България с добър матерял.
34
2
 
4
 
! Отговори
Пудела преди 6 дни
И КАКВО,ДА ИМА УЛИЦИ,ИМЕНА,НОМЕРА,ИЗЛИШНИ РОЗПЖДШ.ЧЕ ТОВА Е ЧЕЛЕН ОПИТ.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Колко евроатлантическо
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ГЕРБаджиите се гъчкат
31
2
 
16
 
! Отговори
Забравихме, че купув преди 6 дни
ането и продаването е престъпление в БГ! Борисов и Пеевски хванаха бухалките и го заметоха това под килима!!Само констатации, без наказания за престъпниците! "Евроатланизъм" по Пеевски и Борисоффски!
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Електора на ОПГ пп-дб-дпс
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И от къде са ги домъкнали за да ги регистрират там? В гората ли са живяли?
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Служителката на ГРАО ги е регистрирала, защото така й е наредил БГ-Шишо! А тя съответно си чака да си получи дажбата!
27
2
 
17
 
! Отговори
Колко евроатлантичес преди 6 дни
ко ! Ромите са граждани на БГ-Борисофф и БГ-Шишо! Там законите са други! Помощи, заплатен вот, големи детски, престъпления, без наказания, кражби без наказания, убийства, без наказания и още много други привелегии! Престъпниците се подкрепят!
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоя са гласоподавателите на Пеевски ))
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Грешката е в Закона че за всичко изисква адресна регистрация, а има много случаи когато е трудно да се уредиш с такава.
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не мога да разбера защо тези от махалите са по някакви други закони, нали са българи и живеят в България. Институциите да започнат да работят, а не да дремят. На теб ти искат хиляда и сто документа за регистрация, а тези хей така. Колко данък плащат за този имот тези 1200 човека. Егаси държавата.
23
3
 
23
 
! Отговори
Стамболийски преди 6 дни
Е в Пловдивска област-"Меката" на ГЕРБ.Баце сигурно им е обещал да им направи стадион.Той така ги купува майните- с държавни и общински пари,не с пачките от чекмеджетата.
22
14
 
8
 
! Отговори
Гаргарин преди 6 дни
Този с кафявото яке е бащата на Копейкин.
21
0
 
16
 
! Отговори
Кинти преди 6 дни
Добре е наистина ли в тази простотия,няма 50 хиляди истински човека които да изметат целия този панаир и геноцид.*** скотонаселението тъпчат го псуват го обиждат го,заклеймяват го и то не мърда и даже ходи да гласува.Цялата държава ли е с психично болни? Гавра, никога този народ не е бил какъвто го описват в историята гаранция,мекотели и ***,работещи за подаяния на 50 семейства.
20
0
 
25
 
! Отговори
Добре, де преди 6 дни
Това гърми от една седмица! Само не разбрах, какви мерки са предприети срещу тези администратори, които са извършили регистрацията! Къде е МВР? Тоя новият министър, само щипе момите!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ама то ако падне ДПС ето бате,Ной Ко прайм? Няма да има Кибапчита,кифтета и бира! Па и Ники пари.Ам за ГЕРБ ша гласувани,ако ни дадат пари!!