Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица

Паметникът е в окаяно състояние, а наоколо миришеше на урина, разказа тя
Обновена: 7 ное 2022 09:12 | 7 ное 2022 09:02, Александър Попов
231
Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица
Снимка: БГНЕС

Рут Колева взе отношение относно фотосесията на Паметника на трите поколения край Перущица, която предизвика сериозна полемика и предизвика вълна от негативни коментари. Местните също приеха разголените снимки като подигравка към загиналите в Априлското въстание. Тя изтри снимките от профилите си, но община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Bulgaria ON AIR, че това поведение е обидно за потомците на загиналите. Певицата обаче разкри каква разруха цари в мемориала и обеща да дари средства за почистването му.

Ето какво сподели тя в социалните мрежи:

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край гр. Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание.

Още по темата
Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет.

Но.

Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз. За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на сапун", свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки. Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо - разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници.

Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Както е всеизвестно лоша реклама няма...
155
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че фотосесията и трябваше да е точно там , но добре че беше тя да ВИДИТЕ ВСИЧКИ " патриоти" СВАСТИКАТА , която "пасва" отлично до паметта на героите , но както за всички останали БЕЗОБРАЗИЯ в тази държава,така и нея както ОБИКНОВЕННО НИЩО НЕ СТЕ ЧУЛИ и НЕ сте я видели - Защото така по-лесно се опазва историята !
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако толкова си "ценяхме " Историята и Героите , нямаше на всеки 35-40 г. да правим " цивилизован избор" , да се ЛУТАМЕ 1400 г. и още да търсим , да се караме и делим като народ къде е ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ! Щяхме да сме прекопали цяла България ако се наложи за да намерим костите на Васил Левски , който е символа на СВОБОДАТА и единственната личност която все още ни обединява като народ ! За съкровищата на хайдутите водени от АЛЧНОСТ знаем къде са , ама костите на Левски ...?!
153
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Безродницата Рут - Да , могло е да го обмисли по-добре и да не допуска подобен резил , НО в тази държава има много по-големи ГРЕШНИЦИ от които би трябвало да ИЗИСКВАТЕ ПРОШКА , но НЕ смеете - А те Ви демонстрират че са безнаказан "ЕЛИТ" , и който Ви се ПОДИГРАВА как най-нагло може да се разпорежда и да продава интересите и ресурсите на България както намери добре за собствени облаги - НО на тях не смеете дори да гъкнете ! Кога ще поискате смирени от полицаите закриящи наркодилърите ??!!
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, поне е размислила жената и е поискала прошка. Трудно е понякога да се иска прошка. Трудно е и в нейния случай да се даде прошка. Тя прекали. Дано да й бъде простено и да не прави повече такива грозни фотосесии.
151
3
 
18
 
! Отговори
Безродницата Рут преди 1 година
Съвпадение ли беше, че точно вчера гледах интервю с Човек, който реставрирал 14 православни църкви и иска да продължи да строи и реставрира храмове и паметници на културата. Този Човек е мюсюлманин от с. Искра. Българин! Будител! Казва се Турхут Исмаил! Както сам каза, че е строител по душа и философ по образование (ВТУ). Поучи се малко, Руд. Смири се. Извини се. Не обиждай повече хората, като предлагаш пари! Трябва в душата и сърцето си да имаш нещо, иначе си... никоя...
150
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то и на дъртите жени им миришат мидите на урина, абе мийте ги, та цял ден се спарват, на мъжете ни е трудно с тази воня.
149
2
 
18
 
! Отговори
Безродницата Рут преди 1 година
И още - като прочЕте първите коментари, защо не се обАди в кметството лично да се извиниш, да се разкаеш?! Защо не събра приятелите или феновете си (колкото ги имаш) и да се върнете да почистите, да окосите, да изтриете драсканиците на безродниците като теб?!
148
1
 
20
 
! Отговори
Безродницата Рут преди 1 година
Като видя, че е толкова "занемарено", като те "шокира окаяното състояние", що не отиде до кметството и да попиташ с какво може да помогнеш?! А щом самото име Перущица нищо не ти говори, ясно ми е до кой клас си учила! Пък и най-лесното нещо - отвори си Уикипедията на телефона си и като не знаеш прочети, помисли и тогава се разголвай! И вместо да се скриеш вдън земя от срам, ти имаш наглостта да пишеш оправдания и на всичко отгоре да обвиняваш! Това ако не е цинизъм..
147
1
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
...ne moje da oskvernish svetinia na edin cial narod ,daa porogaesh pametta na zaginalite ,da go napravish v palno saznanie i posle da kajesh "izvinete",che i darenie !!!!?????!!!? Tova e imenno RAZCHOVECHVANE !!! Da niama nishto sviato za teb,chuvstvo za beznakazanost ,oprostachvane...eto rezultatite ot t.n. "nov civilizacionen izbor " i t.n. "novo normalno " !!! Tova vsichkoto samo za niakakvi si trisetina godini ....kakvo padeniie
146
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Хубаво е приклекнала как не се е сетила да се из ака щяла е да още по известна !
145
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може така - аман от гугутки и *** в тая държава :( Липса на елементарна култура е да правиш вулгарни снимки на паметници. Още по-неуважително е, когато една чужда медия като Elle не направи проучване къде всъщност ще снима и има ли нужда от разрешение и автоцензура.
144
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА САМО ПОКАЗВА, ЧЕ БЪДЕЩЕТО РАЖДА САМО ПЛИТКОМОЗЪЧНИ КО-КОШ-КИ КАТО ТАЗИ РУТ КОЛЕВА, ИНАЧЕ САМО С ЕЛЕМЕНТАРЕН АНАЛИЗ ЩЕШЕ ДА СИ ОТГОВОРИ КАКВО Е ТОВА МЯСТО !!!
143
1
 
14
 
! Отговори
у.руд голева преди 1 година
у.Руд колева, като и миришело на ури.на, чак се разголила... що за вкус
142
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаели са много добре, какво е това място, просто не им пука!
141
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извини се значи.....!Това означава че тя има ниво, не е голавода!Не е лесно да се извиниш и поискаш прошка, никак дори!Само това да е ..........е достатъчно!За всяка грешка, има и прошка!
140
1
 
15
 
! Отговори
4 преди 1 година
Не знаели /нито един от екипа ли/,че това е паметник!? Неграмотници и ***,не е важен толкова и паметника!Мястото е свещено и преди да е имало паметници!Мястото,напоено с кръвта на стотици мъченици на вярата и свободата!Мястото,където трябва да се свещенодейства!С никакво пари не можеш изми позора до който ви доведе вашата алчност за пари и *** слава!МЯСТОТО!
139
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това село перъщица съществува ли още ? Колко бабички са останали в него , та са се раз-кви-чали ?
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая се снима върху изконен български град(едно време ходехме на исторически екскурзии от училище) за ,,СПИСАНИЕ ELLE",другата се снима в обиждаща човешкото достойнство,,ХОЛИВУДСКА ПРОДУКЦИЯ".В обществото се завихри полемика,че ние сме били завиждали,че българка била поканена в американска продукция.Хаха,те ги плюят,а те си мислят,че дъжд вали.
137
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
билогична популация която се кланя на паметника на сафетската армия , алкохольоша и тнт уб-ийци - няма право на мнение по никакви въпроси !