Меган Маркъл пропускала коронацията на крал Чарлз III заради расизма

Не била доволна от усилията на кралския двор
22 апр 2023 10:30, Александър Попов
89
Меган Маркъл пропускала коронацията на крал Чарлз III заради расизма
Снимка: БГНЕС/EPA

Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл няма да дойде на коронацията на крал Чарлз III от Великобритания поради неудолетореността от усилията на кралския двор в борбата срещу расизма. Това съобщи „Дейли телеграф”, позовавайки се на източници.

Според вестника след интервюто на Маркъл с американската телевизионна водеща Опра Уинфри през март 2021 г. настоящият монарх, който тогава беше престолонаследник и носеше титлата принц на Уелс, написал писмо до херцогинята, в което изразява съжаление, че трябва да се сблъскват с расизма в общуването с кралското семейство. В това интервю за Си би ес херцогинята на Съсекс спомена, че роднините на съпруга й са загрижени за цвета на кожата на нероденото й дете. Тя не каза кой точно е направил подобни изказвания.

Според изданието настоящият монарх е единственият висш член на кралското семейство, който се е свързал с нея след скандалното интервю.

Източници на „Дейли телеграф” подчертаха, че в ответното писмо Меган Маркъл е дала да се разбере кой от представителите на кралското семейство е направил споменатите изявления. Както отбелязва вестникът, както херцогинята на Съсекс, така и настоящият монарх са се съгласили, че съответната забележка е направена без злонамерени намерения.

Според вестника Меган Маркъл тогава благодари на престолонаследника за писмото му и каза, че няма да обвинява конкретен представител на кралското семейство в расизъм, а само иска да привлече вниманието към проблема с „несъзнателните предразсъдъци“. " В същото време, както добавя вестникът, тя все още смята тези изявления за расистки. Източник на „Дейли телегпаф” в кралското обкръжение подчерта, че кореспонденцията е протекла в "топъл тон", но не е довела до "намаляване на напрежението" между страните.

В резултат на това една от причините за отсъствието на Меган Маркъл на коронацията е нейното недоволство от реакцията на кралския двор към подхода за борба с проявите на расизъм, посочва вестникът.

На 12 април пресслужбата на Бъкингамския дворец съобщи, че принц Хари ще присъства на церемонията по коронясването на Чарлз III на 6 май, а съпругата му ще остане в Съединените щати с децата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: Меган Маркъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
А ся де преди 1 година
Затуй днеска в Уестминстърското абатство всеки втори беше черен. На парцалесата интригите в САЩ може да вървят тук-там, но в Европа - не. Тя да обясни защо всяка година пропуска Оскарите и Мет Гала - нали е big american star, пък не я канят.М/другото на юбилея на кралицата наглата й физиономия англичаните елегантно скриха зад дебела жълта свещ. Сега същото направиха за ХаритУ, ама с перо - сложили принцеса Ан точно пред него, пък тя - с униформа и с голяма шапка с грамадно перо. Елегантно, сър
70
1
 
3
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Никой не я е канил там ... затова тя отказвала да отиде . А чеххльото Харчо щял да седи на най-задните редици заедно с простолюдието .
69
0
 
2
 
! Отговори
Ахмет преди 1 година
Мен ме боли рязаната карабина
68
0
 
12
 
! Отговори
нее преди 1 година
Когато нейния баща не се яви на сватбата й с Хари, принц Чарлз я заведе до олтара. Какво по-вече да искаш? Расист ли беше? Да те заведе бъдещия крал до олтара, и да се оплакваш от расизъм!
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ми омръзнаха с този расизъм сякаш другите хора са длъжни само с тях да се занимават.
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои прекаляват с капризите си. Трябва ли всички вечно да им се извиняват и да им дават всевъзможни привилегии и бонуси само заради това, че кожата им е с определен цвят?
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега MeAgain е изброила 4 причини да пропусне коронацията:1. Рождения ден на сина й, а те е майка светица.2. Да не отнема от вниманието към краля и кралицата, понеже MeAgain е по-важна от тях.3. Няма предоставена за децата й (4-ригодишно и на годинка и половина) роля в коронацията.4. Кралското семейство са расисти.5, 6, 7 - има време до 6-ти май, още "причини" ще измисли.А причината е само една - страх от освиркването, което я чака в Лондон. А после как ще си продава "марката" Съсекс?
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, тази пак размаха картата на расизма. Само посредствените хора могат да злоупотребяват и да правят актив с това.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми на онази работа за рептилите и тяхната снахичка!!! Времето им изтича.
62
0
 
17
 
! Отговори
А пък аз си мислех, преди 1 година
че когато човек се присъединява към колектив - семеен, трудов или какъвто и да е друг, който е много над нивото на средата, от която идва присъединилият се, тогава именно той - този, който се присъединява, трябва да положи усилия, за да се приспособи към групата. Мегито обаче е решило, че всички са длъжни да се стараят да се приспособят към нея и то така, че да угодят на всичките й капризи. Много внимавай, Мег. Милиони красавици въздишат за твоя Хари и само дебнат възможност да ти го отнемат!
61
0
 
22
 
! Отговори
няма да отиде преди 1 година
...и с което Мегън показва, че самата тя е расистка спрямо бялата раса.
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро ме е поканена и всички го знаят.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е, нищо няма да пропусне
58
0
 
12
 
! Отговори
Да ходи да ди ЕПМ преди 1 година
долн......ата негъ......рска мас.......тия!!!
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има операция на носа, сама е заличила белезите на негроидната раса и сега да се прави на обидена точно по тая тема... по скоро не е поканена и се прави на интересна.
56
1
 
32
 
! Отговори
? преди 1 година
Абе каква "африканка"? Едва 1/4 е от негроидната раса и толкова НЕ й личи, че се е представяла за кавказка. Цялото й обкръжение е било винаги бяло, винаги е с изправена коса, винаги мъжете ѝ са били бели, не знае какво е гето, защото белият й баща и е осигурил престижен квартал, частно училище и престижен университет. Сети се, че е "африканка", когато принц Уилям й е направил забележка да не е груба и да не унижава персонала. Децата й са бозави и не може да използва расистката карта и чрез тях.
55
0
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ами африканката да спре да бъде расистка и готово!..."Това е толкоз просто и логично!..Какво тук значи тази "кралска" личност?! "..
54
0
 
15
 
! Отговори
Момък преди 1 година
Ми и на моята сватба нямаше афроевропейци хахаха на вашите да не е имало?
53
0
 
3
 
! Отговори
Редно е преди 1 година
Правилно
52
3
 
6
 
! Отговори
Кромуел преди 1 година
Долу кралската расистка корона, всички не-бели живеят на острова угнетени и подтиснати, тормозени всеки ден не само от белите поданници а от всички институции - полиция, администрация, граничен гонтрол дори от болниците и поликлиниките. Короната трябва да бъде свалена а Англия да стане президенстка република с президент - индиец.