Пригожин с атака към Кремъл: Нахлуването в Украйна е основано на лъжи

Нищо извънредно не се случи на 24 февруари, заяви той
23 юни 2023 21:30, Александър Попов
925
Пригожин с атака към Кремъл: Нахлуването в Украйна е основано на лъжи
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви днес, че нахлуването в Украйна е основано на лъжи от страна на Кремъл, предаде Ройтерс.

Пригожин каза това на видеозапис, разпространен от пресслужбата му в Телеграм.

Зад честите тиради на собственика на "Вагнер" в социалните мрежи прозира неговата изолация от основните военни действия. Днес обаче той за първи път разби основните аргументи на Русия за "специалната военна операция", с която започна войната в Украйна на 24 февруари миналата година, отбелязва Ройтерс.

"Нищо извънредно не се случи на 24 февруари. Министерството на отбраната се опитва да измами обществото, а президентът ни разказва някаква история за луда агресия от страна на Украйна и как те са се опитвали да ни нападнат заедно с цялото НАТО. Войната им трябваше, за да може Шойгу (б. р. – министърът на отбраната на Русия) да стане маршал и да вземе втори медал на Герой на Русия. Войната не беше необходима за демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Пригожин.

По-рано днес собственикът на "Вагнер" бе цитиран от Франс прес да казва, че руската армия отстъпва в редица сектори на юг и на изток в Украйна.

По този начин той влезе в противоречие с твърденията на Кремъл, според които украинската контраофанзива е провал, отбелязва АФП.

"Руската армия се изтегля в сектори на Запорожка и в Херсонска област, украинските въоръжени сили напредват", каза Пригожин във видео, публикувано в Телеграм от неговата пресслужба.

"Същото се случва и в Бахмут, врагът прониква все по-надълбоко в нашата отбрана", заяви бизнесменът.

"Няма никакъв контрол, няма военни успехи на Москва", добави Пригожин, според когото руските военни "се къпят в кръв".

Думите на Пригожин не може да бъдат проверени от независим източник. Те обаче противоречат на тези на руския президент Владимир Путин и на министъра на отбраната Сергей Шойгу, според които руската армия отблъсква украинските атаки, отбелязва АФП./БТА, Иво Тасев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


925
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
626
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките искат да защитят Русия и не са срещу Путин, нито искат да го свалят, конфликта е изглежда е между Пригожин и Шойгу, а Шойгу е много мощен и е по-добре да се помирят помежду си и се разберат.
625
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Скромно мнениеПригожин не е в конфликт с Путин, нито иска да го сваля, а по това , което гледах, конфликта е между Пригожин и Шойгу.
624
3
 
31
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Няма такъв майтап,това е краят на Путин.Следва разпад на фронта и кратка гражданска война в Русия
623
1
 
18
 
! Отговори
Старшината преди 1 година
Кадиров, къде е?
622
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе защо никой не написа, че американците са виновни...?
621
1
 
6
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 година
Преврат не се прави с войска , ще има много жертви., а с убийство на настоящия от вътрешен враг. Помнете ли Салвадор Алиенде и генерал Пиночет ? Така се прави.
620
3
 
27
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Прав е човека. Русия и Путин загубеха всичко , което са постигнали след ВОСР.Имаха всичко. Пари от нефт и газ , уважение и равностоен партньор на Европа и САЩ.Путин направи това с Русия , което Байдън не е и сънувал.
619
8
 
10
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Тоя си е наемен войник с наемана армия.Явно сега някой му е платил по-вече да се обърне срещу Мослва.Винаги трябва да го отчиташ когато наемаш някого да се бие за теб срещу пари!
618
0
 
28
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Може би наистина в русия всичко(гражданската война,както писах по-рано)едва сега започва и краят на тази огромна по територия и природни богатства държава е неизбежен.Тази "заслуга" ще е на путин и кръга около него,на алчността им за велика руска империя,но в крайна сметка всеки получава само това,което си е заслужил и нищо повече.
617
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
696, какво означава лъжа? Ти да не би да се къпеш в истина? Истината е различна за всеки. Всеки приема нещо за истина. да вземем за пример записите на ПП. Кой би предположил, че истината е такава, ако не бяха излезли записите? В каква истина щеше да се къ пеш тогава? Да ни убеждаваш, че няма заговор и намеса на посолства? Опорката ви за ненамеса на посолства спря след тоя запис. Каква е истината пич, има ли намеса или не? Има ли заговор сред ПП или не?
616
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма грешка прави този бивш затворник срещу Руската държава!!!
615
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 720 ти си какел какво правиш тук марш на окрайна
614
14
 
5
 
! Отговори
Z. преди 1 година
Русия има АРМИЯ и ФЛОТ!
613
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е ясно за кого работи Пригожин
612
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин е практик, много по лесно ще превземе Москва отколкото Киев. И защо да се трепеш в Украйна, като лесно може да завладееш цяла Русия. Писна му от игрички. Мреме е да се разправи с предателите.
611
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАхахаххахахха. Е няма по жалка картинка от това да гледаш как русофил защитава това в което вярва, за да осмисли по някакъв съществуването си. Иначе трябва да признае че е живял в лъжа, както и всички преди него. Когато свалят оня късия, и срещу него ще се обърнете и ще го обявите за предател. Това сте вие.
610
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този ще свали Путин и войната приключва.
609
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, тва вече е диктатор. Има да се пулите.
608
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки се бори за своята справедливост, според както я разбира. Но след като Русия ти е дала оръжия и ти да тръгваш срещу нея, вече е прекалено. Що не си стъкмите лъкове и копия и тръгвайте срещу Москва.
607
16
 
6
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Тоя ще даде фира скорострелно