Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната

Конгресът на САЩ бави отпускането на спасителна помощ
251
Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски каза днес, че забавянето на помощта от САЩ за Киев, която се обсъжда в Конгреса, би довело до "голяма опасност" Украйна да загуби войната, започната от Русия с инвазията през февруари миналата година, предаде Ройтерс.

Агенцията определя изявлението на Андрий Ермак като едно от най-откровените на високопоставен представител на украинските власти в контекста на витаещата несигурност около бъдещата спасителна помощ за Украйна от страна на САЩ и ЕС, като се има предвид, че не се вижда краят на бушуващия конфликт с Русия.

"Ако помощта, която сега се обсъжда в Конгреса, бъде просто отложена,... това предполага голямата опасност ние да останем в същата позиция, в която се намираме сега", каза Ермак на английски пред аудиторията си във Вашингтон. "И, разбира се, много голяма е вероятността да бъдем неспособни постоянно да отвоюваме територии, като съответно съществува голяма опасност да загубим войната", добави той.

Вчера представители на Белия дом казаха, че изтича времето и се изчерпват финансовите средства за подпомагане на Украйна.

Правителството на американския президент Джо Байдън поиска през октомври от Конгреса на САЩ близо 106 милиарда долара, за да финансира амбициозните военни планове на Украйна и Израел, както и за подсилване на сигурността по границата с Мексико. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, макар и с малко мнозинство, обаче отхвърлиха пакета от помощи. Представители на администрацията на Байдън все пак още се надяват, че основният пакет от средства ще бъде одобрен, отбелязва Ройтерс.

Ермак посочи, че спирането на пряката помощ от американския бюджет би било проблем.

"Естествено, без тази пряка подкрепа от (американския) бюджет ще бъде трудно да удържим... същите позиции, на които сме сега, както ще е трудно и за хората наистина да оцелеят... в условия на продължаване на войната", отбеляза началникът на президентската канцелария. "Ето защо е от изключително, жизненоважно значение тази помощ да бъде гласувана, и то колкото се може по-скоро", каза още началникът на канцеларията на украинския президент.

Ермак направи изявлението по време на второто си посещение във Вашингтон в рамките на броени седмици, отбелязва Ройтерс. Той каза, че ще настоява пред американския Конгрес и правителство да обърнат внимание на жизненоважното значение на одобрението им за новия пакет помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Най съм доволен че скапаната западна Европа следващото десетилетие ще са на дъното!! Със по 800 евро заплати наводнени от емигранти и борба за едно работно място от 7 човек!! На мен ми е се тая хванах малко от комунизма после сърбах попарата на вис и СИК дето щавеха хората сега и тези крадливи политици палячовци няма кво да губя като българин!!
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приближените тарикати до Зеленски правят големи пари в Украйна, богатия народ се изнесе отдавна от Украйна, добре им дошло беше да се отворят границите навсякъде за такива. Беднте измират по-света, къде от болести, къде от глад, в Украйна от война. Реалност !
61
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 29 Целта на Америка е ясна като бял ден! И не само че Не " охлаби" Русия,а я Амбицира още повече! И виждаме че Руските военни инженери,вадят Ново и ново оръжие според това с което ги Атакуват!-:) И противодействат на Америка и оръжията и! Русия е " загряла" вече доста в тази война! Атакува в началото и премина в " отбрана"! И се отбранява Безупречно!-:) А представяте ли си,да Каже Путин,че това вече е реална война?? И как 20 милиона Хохли,ще устоят на 150 милионна Русия ако тръгне? 24 часа !
60
6
 
26
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 9 месеца
Знаете ли кое е най-интересното? И да дадат помощ на Украйна, тя (Америка) пак ще загуби войната. Малко по-бавно, но пък и срамът ще е по-голям. Край на хегемонията, чао на долара. Най-много още 1 г. По-хитрите масони и тарикати вече взеха леко да подготвен изнизване от САЩ.
59
2
 
25
 
! Отговори
гошо преди 9 месеца
Че малко ли откраднаха американците от нас и от Европа за да тъпчат укрите с оръжие и пари?Колко струват чертежите на самолети и скапаните Страйкъри?Американците са крадци и убийци.
58
3
 
21
 
! Отговори
Зеленски кючек преди 9 месеца
Хайде янки, дайте ми пари!
57
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 66 "Клоунът Зеленски скоро ще изпрати всички, дори и жените в тази месомелачка. Украинската нация няма да я бъде" - а дано и по-скоро!
56
26
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
НАПОЛЕОН Е КАЗАЛ, ЧЕ ВОЙНИТЕ СА САМО ПАРИ!!! С ДВЕ ДУМИ ЕС НЕ ДАДЕ ОБЕЩАНИТЕ БОЕПРИПАСИ НА УКРАЙНА И ЗА ТОВА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО НЕ УСПЯ!! АКО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ БЕШЕ ЗАСИПАНА СЪС ДЪЖД ОТ СНАРЯДИ ДА СЕ РАЗХВЪРЧАТ ТЕЛАТА НА ПУТИНИСТИТЕ НА ПАРЧЕТА НАВСЯКЪДЕ ДРУГО ЩЕШЕ ДА Е!
55
2
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
"Дайте ни пари, пък ний ще пратим другите про'с'таци да воюват."
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Арахами простo искаше да каже на Запада, че ако вие сега не направите нещо да си запазим властта и местата, ние ще ви повлечем и вас всичките, и ще разказваме не само за Джонсън, но и много други неща, има много за разказване. Много наивно, разбира се, yкропитека не знае с кого си има работа.
53
1
 
25
 
! Отговори
Шурея преди 9 месеца
Всичко е за пари. В Украйна има хора, които печелят милиони на седмица докато простолюдието мре в окопа.
52
18
 
7
 
! Отговори
1991г преди 9 месеца
Украйна е петата икономика в Европа, индустриализирана развита страна. 52 милиона население. Военнопромишлен комплекс - най-мощният в целият свят. Образовано и квалифицирано население.
51
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинците имат много малко време. Клоунът Зеленски скоро ще изпрати всички, дори и жените в тази месомелачка. Украинската нация няма да я бъде. Тези, които успяха да избягат в чужбина, ще живеят като номади навсякъде и никъде.
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Washington Post отново публикува нова статия с критика към ВСУ на тема: "Защо контранастъплението не мина по план" материалът на статията се основава на интервюта с украински и американски чиновници, както и офицери и войници на фронтовата линия. Едва ли има нещо по-жалко от оплакванията на поредните идйоти тръгнали да воюват с руснаци за изконни руски земи!
49
0
 
17
 
! Отговори
Жени преди 9 месеца
Украинецът Брендо бил посредник по сделки с оръжия от САЩ и ЕС. Били добри сделки.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Една много интересна новина конгреса отхвърли исканото от зеленски видео обръщение ,поканете го да говори в нашия парламент
47
2
 
14
 
! Отговори
Държава психиатрия преди 9 месеца
Арестович: "Украйна няма да издържи и година и половина. Всички искат да се самоубият. Струва ми се, че две трети от населението на Украйна мечтае за колективно самоубийсто! Инстинктът за смърт стана водещ инстинкт на политическата класа и 2/3 от населението. Това е психиатрия, колективна психиатрия. Това в колективно самоубийство в пряк ефир на цяла страна. Украйна завършва живота си със самоубийство в пряк ефир".
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вчера бяха убити първият 17 годишен мобилизиран и първата мобилизирана жена.
45
3
 
12
 
! Отговори
Виновна е Украйна преди 9 месеца
Вашингтон казва, че виновна е Украйна, защото не са прилагали правилно НАТОвската тактика а вместо това съветски методи на настъпление.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кое е по важно Украйна или Израел. Като си отговорите ще разберете какво следвазатия а//хмаци .