След протести на кучкари: Няма да умъртвят Лубо, любимецът на Ален Делон

Желанието на актьора беше той да бъде погребан с него
Обновена: 21 авг 2024 14:57 | 21 авг 2024 14:55, Петър Бойчев
17
След протести на кучкари: Няма да умъртвят Лубо, любимецът на Ален Делон
Снимка Х

Желанието на покойния френски актьор Ален Делон домашното му куче да бъде умъртвено и погребано заедно с него е отхвърлено от децата му след протест на активисти за правата на животните, пише "Гардиън".

Актьорът, който почина на 88-годишна възраст в неделя, е заявил приживе, че желае 10-годишната белгийска овчарка на име Лубо, да бъде „приспано“ и положено в гроба му в гробището на дома му в село Души в Лоарет.

На 20 август, след като активисти изразиха тревогата си от перспективата здраво животно да бъде умъртвено и предложиха да намерят нов дом на кучето, беше обявено, че Лубо ще живее.

Фондация „Бриджит Бардо“ съобщи, че дъщерята на Делон - Анушка, е потвърдила, че семейството ще задържи кучето.

„Току-що се обадих на Анушка Делон и тя ми каза, че Лубо е част от семейството и ще живее. Кучето няма да бъде приспано“, заяви говорител на фондацията.

Във Франция няма закон, който да забранява на собствениците да умъртвяват животните си, но всеки ветеринарен лекар решава дали да изпълни желанието им.

Делон е създал параклис в гробището с останките на поне 35 от своите кучета в гористите местности на дома си в Ла Брюлери, на 85 мили югоизточно от Париж, който е купил в началото на 70-те години.

Именно тук, в рядка проява на единство, трите му деца - Антъни (59 г.), Анушка (33 г.), и Ален-Фабиен (30 г.), обявиха, че баща им е починал мирно до тях. Лубо, осиновен от приют от Делон през 2014 г., беше включен в съобщението на децата за смъртта на актьора.

„Ален-Фабиен, Анушка, Антъни, както и Лубо, са дълбоко натъжени да съобщят за кончината на баща си“, гласи съвместното им изявление.

„Той е моето куче в края на живота ми... Обичам го като свое дете“, каза Делон пред Paris Match през 2018 г. „През живота си съм имал 50 кучета, но с това имам специална връзка. Липсвам му, когато ме няма“.

Той добави: „Ако умра преди него, ще помоля ветеринаря да ни помогне да бъдем заедно. Той ще го сложи заспал завинаги в ръцете ми. Предпочитам да направя това, отколкото да знам, че той ще умре на моя гроб, преживявайки жестоки страдания“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ален делонкучкарилубо
Още от Звезди
Гаджето на Кендъл Дженър се отнася с нея като с принцеса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Направо да му организират тракийско погребение с каляска, 6 коня, куче и 2 съпруги.
14
0
 
4
 
! Отговори
Ъм преди 3 седмици
"85 мили" се превежда с преизчисляване в километри...
13
2
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 3 седмици
Дъртия козел е доста жесток, както към животното така и към децата си. Добре, че е бил красавец иначе нямаше да сме чували за него. В началните си години е пробил благодарение на ухажването на правилните жени, за да го избутат напред.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма как да искаш смъртта на любимото си животно. Може да го е обичал даже повече от алчните му деца и да е искал да живее вечно. Откачил е човека. С друго не си го обяснявам.
11
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Толкова много неща има за писане за този Титан , така ли не намерихте друго интересно ... 90 роли , връзки, чисто любопитни нещо от дългия му пъстър живот ...
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук съм много раздвоен. Знам как страдаше кучето от детските ми години когато баща ми влезна в болница за месец. Спеше на мястото му по цял ден и едвам го карахме да излезне и да яде.Сегашното ми куче 1 час държа жена ми на паркинга след като направихме грешка да ме изпрати с него до колата. Но от друга страна, да се умъртви животното само защото на някой изкуфял старец му се е прищяло е пълна дивотия. Да му се даде време и ако след месеци не го забрави тогава вече може да се мисли за друго.
9
1
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Само Бог може да отнема живот.Анушка да се грижи добре за кучето.
8
4
 
1
 
! Отговори
Айде всички фенове преди 3 седмици
По една иглица от на Урсулката, и да лягат при него и те да почиват.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Aлен да дърти години явно е бил превъртял.
6
2
 
18
 
! Отговори
Милия пес преди 3 седмици
Мен ме зарадва, че няма.да го приспят. Явно Делон нещо.го е хванала деменция, но децата му, каито иначе се карат здраво, се обединиха да си спасят косматия член на семейството им.
5
1
 
27
 
! Отговори
Справедливо преди 3 седмици
Застреляйте и другите му деца, да не страдат за баща си! Вече за феновете му, всеки сам да си реши дали да се самоубие, или ще успее някак да живее и без него!
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой може да каже дали кучето няма да страда повече без Ален Делон, отколкото ако го приспят? Който се обявява за "гласа на безгласните", може да каже каквото си иска от тяхно име. Има страшно много случаи на мъчещи се животни, на които не се помага, само защото някой е решил, че трябва да живеят на всяка цена. Човешките комплекси се прехвърлят на животните уж като грижа за тях.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Откачалниците са на всички нива. Кучето щяло да страда върху гробба му. Хайде холъмм. Мании за величие и универсална липса. Драма. Един тук до нас над 55 годишен тъкмо се ожени и след няколко месеца внезапно почина. Жена му си вкара любовника за постоянно да живее с нея още на първия месец. Кучето му го надживя с 10+ години. Харчат му парите и си свиррркат. Много са щастливи, държат се зс ръце, целуват се публично (над 45 годишни)
2
1
 
17
 
! Отговори
Сенеката преди 3 седмици
Трябваше и жените му не само кучето ...като едно време...
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Страхотна новина ... чакаме за рибките на ален делон да се напише новина

Спонсорирани публикации