Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!

Генералът има славата на Дарт Вейдър, посочи бившият външен министър
8 яну 2020 13:07,
183
Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!
Снимка: БГНЕС

Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея. Но всичко е възможно в този динамичен свят. Това заяви пред БНТ основателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Според него две са основните събития, които оформят контекста на случващото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които правят съвместно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Още по темата

Паси припомни, че Иран е благодарен на България, затова че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Той каза още, че имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има някакви наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия. "Трябва да формираме обща европейска позиция", обобщи той.

"Касем Солеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава", заяви Паси.

Той смята, че в Европа никой не съжалява за убития генерал.

"Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник", посочи бившият външен министър.

Според Паси светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Солеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Той коментира и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо съвсем нормално, според него срещите със САЩ вече се превърнаха в ежедневие, но е важно какво си решил, а не колко пъти си се срещал.

"Не смятам, че този поток е добър за България, той просто засилва влиянието на Путин в българската политика", коментира Паси и днешното откриване на "Турски поток" в Истанбул, на което премиерът Борисов също е поканен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
25
 
! Отговори
джо преди 4 години
До 122. Снизходително да се изкажеш за Другаря Соломон Паси е меко казано. Хора от този вид нямат Родина, готови са на всичко за да ги потупат господарите им. Какво допринесе за България участието ни в Ирак. Само почернени майки, къде са благата ,поръчките за фирми договорите за евтини енерго източници.Такива приказки ги каканижеше видния експерт, ама по какво? Затова да ходи да се бори с неправдата а не да стои на топло до Герганчето.
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно американците са направили изкуствен интелект и той е предсказал че след време Солеймани ще придобие тъмната сила и няма да може да бъде спрян, затова Тръмп разумно го е убил предварително преди да има могъществото на тъмните сили.
113
0
 
28
 
! Отговори
не съм аз преди 4 години
Паси най-добре знае кой е от тъмната страна, защото и той е там.
112
0
 
14
 
! Отговори
С. преди 4 години
Тоя Паси ако го хвана ше го накарам да се из----е в една кофа и после ше го карам насила да си ги яде докато му се препълни мазното коремче и се пръсне от собствените му л---а. Само да ми падне. И ше го е== също преи това да-а-а-а.
111
1
 
13
 
! Отговори
DDD преди 4 години
До 122-рият анонимник и всички подобни:Скъпи анонимни приятелю, не те знам ти на колко годинки си, нито с какъв умствен багаж си се пръкнал на тоя свят, но от мен да го знаеш: с уважение се говори за хора, които със своите действия са го заслужили!... Монката Паси, Плевнята (комсомолеца Плевнелиев), Тиквата от Банкя, и още много други от управляващата ОПГ ГЕРП, не са от тях! И НИКОГА НЯМА ДА ГОВОРЯ ЗА ТЯХ С УВАЖЕНИЕ!
110
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сюлеймани в последните 3-4 години активно работеше за ликвидацията на ИДИЛ, които знаем според фактите, че се появиха заради щатската намеса в близкия изток. Сюлеймани направи много повече за ограничаването и ликвидацията на ИДИЛ и други джихадистки групировки от всеки един американски генерал. Хубаво е да се проверяват някои факти от гномчет-евреин преди да говори.
109
1
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Колко държави са нападнати от Иран последните 100 години, колко държави са нападнати от либералната демокрация отвъд океана, за един приятел питам ;) ???
108
0
 
35
 
! Отговори
Манолски преди 4 години
Е, вие какво очаквате да каже евреина?
107
26
 
1
 
! Отговори
ДО DDD, И подобни преди 4 години
Вие които наричате Паси снизходително и свойски Мони,едва ли знаете повече от един макар и бивш външен министър. Укротете си детският ентусиазъм ,анонимни мушмороци.Убеждениеточе имаш огромни експертни познания,каквито всъщност нямаш и говориш като последна инстанция само те прави смешен.Хората с дребна душица,винаги се опитват да накарат другите ,да се чувстват незначителни.
106
1
 
31
 
! Отговори
джо преди 4 години
Мони, грабвай меча и Роско и право в Багдат да се борите с ракетите. Ще се окичите с ордени и слава, и ще пеят песни за вас братята Американци.
105
2
 
30
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Бившия външен министър (Монката Паси имам в предвид), по-добре да си пие редовно хапчетата, а не да ни занимава със щуротиите си!... Тъмна страна, светла страна, тинтири-минтири!... Всички сме гледали STAR WARS. Сега остава да каже, че и Йода е на страната на краварите и ще му повярвам!...
104
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само евреите са от светлата страна, нали бе Монка :)
103
0
 
13
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
А специалистката по кремчетата к'во речи?
102
2
 
21
 
! Отговори
на 10 хил от америк преди 4 години
Войните се разпалват на 10 хил км от Америка.Да са спокойни американците. Русия и Турция да изгонят американските бази.
101
18
 
4
 
! Отговори
ПроСтОто преди 4 години
Бате Бойко мачкай комунистите!
100
0
 
8
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ДартСтихия е това! Някои нямат сила да владеят силата, а господство ного искат да имат над останалите! :))
99
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ-боковата пиарка "тонката"",която написа:-"Не ми пука за Сюлеймани, аз желая Борисов да е жив и здрав за да има спокойствие, сигурност и просперитет"..:-Пак ли изпълзя,бе кукло не до..кл..атена?!Що са не напънеш нещо ОТ ТВОЕ име да блъснеш?!..Викаш:-"Ами ялова съм,бе просо,какво да права?"..?
98
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борбата между Соломон и Солейман, между Авраам и Ибрахим са семейни дела, в които не трябва да се бъркаме. Едно семейство са, да се разберат.
97
1
 
30
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Соломон подкрепя терористични организации, за мен той е терорист.
96
0
 
29
 
! Отговори
майорски преди 4 години
На Паси да му се изземе българския паспорт ...да се изгони от България ...и да се обяви за невъзвращенец в България ....толкова глупости наприказва...и толкова бели направи ......