Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!

Генералът има славата на Дарт Вейдър, посочи бившият външен министър
8 яну 2020 13:07,
183
Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!
Снимка: БГНЕС

Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея. Но всичко е възможно в този динамичен свят. Това заяви пред БНТ основателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Според него две са основните събития, които оформят контекста на случващото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които правят съвместно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Още по темата

Паси припомни, че Иран е благодарен на България, затова че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Той каза още, че имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има някакви наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия. "Трябва да формираме обща европейска позиция", обобщи той.

"Касем Солеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава", заяви Паси.

Той смята, че в Европа никой не съжалява за убития генерал.

"Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник", посочи бившият външен министър.

Според Паси светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Солеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Той коментира и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо съвсем нормално, според него срещите със САЩ вече се превърнаха в ежедневие, но е важно какво си решил, а не колко пъти си се срещал.

"Не смятам, че този поток е добър за България, той просто засилва влиянието на Путин в българската политика", коментира Паси и днешното откриване на "Турски поток" в Истанбул, на което премиерът Борисов също е поканен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
17
 
! Отговори
роб преди 4 години
Като гледам коментарите изглежда парите на демократичните *** са на свършване и заради това никой не пише в подкрепа на това недоразумение или просто задачата е непосилна.Хайл Вейдър!
94
1
 
11
 
! Отговори
Дарт преди 4 години
Светла, тъмна.... Силата си е сила.
93
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп Велики ще завладее Персия като Александър Македонски.
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адашът на Соломон е Солеймани.
91
0
 
29
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Аре и тоя дърдори за сила като Цвета се филмирал по холивудски! На Соломон Паси думите нямат сила!:))
90
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до пияница мистик,еврофоби, просто еврофоби. Имат панически страх и са готови да се кланят на азиатци, африканци, марсианци и прочее.
89
0
 
15
 
! Отговори
е, монката изкара преди 4 години
двайсетак за бутилка рикийка. Да не го мислим за днес.
88
0
 
32
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Толкова ли за *** ни има Пасито, че да ни баламосва с твърдения, че иранецът бил причинил войните в Сирия, Либия и Йемен... *** това е много извратено бе! Този се прави на разсеян, че Шаркози, американци и англичани разсипаха Либия и убиха Кадафи като куче! Ами не спонсорираха ли терористите в Сирия!!! Ами не избиват ли същите в Йемен???
87
0
 
27
 
! Отговори
Един преди 4 години
Положително е да видиш, че българите все още могат да бъдат обединени, пък дори и да е в отрицателното си мнение към хора като Паси и Плевнелиев. Не всичко е изгубено, щом не сме изгубили съвсем способността си да разбираме кои хора не са стока.
86
1
 
23
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВО преди 4 години
ШНУР ЗА АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ
85
0
 
16
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Този *** оправдава убиство по терористичен начин на високопоставен представител на една държава бил на официално посещение по покана на премиера на приемащата страна с алабализми, че същият бил Дарт Вейдър, Баба Цоцолана, Караконджор и т.н.Рижавия клоун измисли тази смехория, като каза, без каквито и да е доказателства, че иранският генерал бил отговорен за смъртта на хиляди американци...като те едва ли имат толкова жертви по целия свят за последните 30 години...айде спрете с небивалиците!
84
6
 
2
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Аятоласите ще разправят на иранците, че са убили 80 американци с ракетите, иранците ще им повярват, така възмездието е раздадено и всичко е точно.
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 90 тоя верно мое да не е евреин, а уоана би такъв хаха
82
0
 
21
 
! Отговори
Паси, паси! преди 4 години
Колкото и да се напъва Соломончо, евреин няма да стане!
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нато вън!
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не иде да го каже в Иран ?
79
0
 
8
 
! Отговори
Нищо лично преди 4 години
А пък тиси отпред и си наведен
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и без война!Все си мисля, че този път няма да е леко за никой...
77
1
 
29
 
! Отговори
коджа сикли преди 4 години
хахахаха соломончо както винаги ръси простотии,това е то да си роб на американската ***
76
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Аз ще съжалявам за него в Европа за Паситио де