ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев

"Искат предсрочни избори. Защо? За да си заметат следите!"
Обновена: 21 юни 2013 14:14 | 21 юни 2013 14:14,
826
ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев
В момента в България има партии, които търсят реванш, твърди Станишев. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев се зарече, че БСП и правителството ще работят така, че да не допуснат връщането на власт на ГЕРБ и на лидера им Бойко Борисов.

"В момента в България има партии, които търсят реванш. Предишните управляващи искат този реванш, защото отказват да признаят резултатите от изборите. От първия ден в парламента те не работят. Искат предсрочни избори. Защо? За да имат шанс да запазят своята корумпирана власт и за да заметат следите", провидя лидерът на БСП.

По думите му ситуацията в България е трудна, но сегашното правителството чува гласа на гражданското общество, търси диалог и ще го реализира.

"Правим всичко необходимо, за да докажем, че работим в публичен интерес и в интерес на хората", заяви Сергей Станишев в словото си пред жените социалистки от ПЕС, чийто форум се провежда в НДК.

Още по темата
Според лидера на Столетницата в момента България се намира в процес на трансформация и на освобождение от 4-годишно авторитарно управление на Бойко Борисов.

"Четири години, през които имаше един командир, който командваше всичко, и управляваше държавата в интерес на една малка група от хора", посочи той.

Сергей Станишев се обърна към председателя на групата на жените от ПЕС Зита Гурмай с думите: "Зита, ти винаги се намираш на най-горещите точки по света. Е, и тук не е само топло времето, но е нажежена и политическата обстановка".

Той отчете, че след три години подтискане, обществото ни се е събудило и се е случил ефектът на "тенджерата под налягане".

“След огромен натиск всичко избухна. Над 150 000 български граждани излязоха на улиците. Началният тласък за тези протести бяха цените на тока, но истинският мотив бе усещането за липса на държавност", настоя лидерът на БСП.

По думите му от тогава до сега българското общество е будно и казва, че всяка грешка и всяко неотчитане на общественото мнение ще предизвика нужната реакция.

"Това е ясно послание и към новото правителство. Този урок беше отчетен от правителството, от министър-председателя, последваха бързи корекции, ясни позиции. Най-важното сега е новото правителство да работи за хората", посочи Станишев.

Лидерът на БСП описа и някои от задачите и целите на правителството на Пламен Орешарски, като отчете за успех приетото увеличение на помощите за отглеждане на дете до 2 години с 20 на сто от 1 юли.

"От септември ще се разшири и кръгът на хората, които получават енергийни помощи", пресметна той.

Като предприети мерки от страна на кабинета Станишев посочи приетия от парламента план за действие на правителството, който включва спешни мерки за бизнеса и за укрепването и развитието на демократичните институции.

"Този план няма да е лесен, защото бюджетът е сринат, няма резерви и се изисква много ясна воля срещу контрабандата и срещу източването на бюджета", категоричен бе той.

Като друга задача на сегашното правителство Станишев определи изготвянето на нов Изборен кодекс, който да стопира манипулациите на бъдещи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


826
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
702
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станише няма какво да даде на народа! Пред очите му е само един образ и насън, и наяве - образът на Бойко Борисов, който се е надвисил над него и аха да го смачка........Ще стане....
701
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв ГЕРБ тов.Серж? Къде са ви предизборните обещание?????????1.Работни места2.Пари за клетити заблудени бабички3.Прозрачност при назначенията.Виждаме само ДПС и измами.Това ли е програмата?За каква война говориш??????????ТИ ОПОРОЧИ ИДЕИТЕ !!!!!!!!!!
700
6
 
39
 
! Отговори
толи преди 10 години
Тоя напълно е изкукуригал! Да си дава остовката и да се маха!
699
7
 
31
 
! Отговори
111 преди 10 години
Комунист не е партийна принадлежност,а медицинска диагноза.
698
4
 
31
 
! Отговори
Shark преди 10 години
ГЕРБ няма да види власт, ама и ти няма да видиш! Колкото и да се натискате и не си давате остарката ще си идете, всички сте пътници. Не ви искаме, нахални и нагли сте!
697
6
 
31
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Боже, боже и този като мъж се изживява,трепери от Сидеров,но мачка и унижава нормалните хора излезли на протест.Извода си направете сами
696
4
 
24
 
! Отговори
Veritas преди 10 години
Никой не ти се вързва на приказката, другарю *** Станишев. От както дойдохте на власт Вие, БС(К)П, ДПС и АТАКА провеждате реваншистка и популистка политика. И пак се издънихте за легитимните институции. Най-легитимната институция е народа. Той е суверенът в тази държава. Но единствено мислите как да си запазите мафиотските структури, да грабите чрез тях милиарди. Проклети да сте.
695
5
 
37
 
! Отговори
Камен преди 10 години
Празните приказки анти-ГЕРБ работеха преди изборите. Вече няма кой да ви се върже. Хората вече гледат какво правите, а не какво говорите. И затова ви изтърпяха само няколко седмици. Безобразията, които сътворихте за 3 седмици са като за цял мандат, така че изпълнихте програмата. Омитайте се, а пък хората ще решат кой ще види и кой няма да види власт след вас.
694
4
 
25
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Здравеопазването наистина е в упадък най-вече психиатриите,толкова ли не може да се намерят поне на първо време две места за сер-ГЕЯ и БОЛНИЯ волен
693
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ako o6te v BSP ima NORMALNI hora tozi individ trqbva da bude izgonen ot BSP za6toto s re6eniqta i povedenieto si toi postavi na4aloto na kraq i.Koi ot tuk natatuk 6te glasuva za BSP ako tozi plujek e na4elo?Nqma takiva!!No gadinata ne puska vlastta i zavli4a sus sebe si i tazi 4ast ot BSP koito vse o6te imat moral, ako ima takiva.I pitam, tolkova li nqma hora ot BSP koito da zastanat tvurdo sre6tu nego, za6to go ostavqt da se gavri s durgavata i partiqta im? Boje kakuv *** e Stani6ev.
692
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен-758,ти дано да видиш.
691
4
 
16
 
! Отговори
горе главата преди 10 години
Не усещате ли как комунистите се подготвят за скорошните избори . Купуват от сега *** вот с детски добавки и oзаконяване на катуните. Червените са баш удавник за сламка в тоя момент, само и само да не се сгромолясат тотално.
690
4
 
5
 
! Отговори
do dr.Stanishev преди 10 години
Dr,Stanishev, blagodarenie na gnusnata ti dusha i politika,blagodarenie na podlostta ti kato chovek bez trudov stag i opit v Normalnia givot, ni natrese GERB nachelo s *** Bosidov, Cvetanov i Diankov. Tezi maloumnici razbiha Bulgaria za 4 godini i politkata im be genocid kum vsichko mogeshto i uspiavashto. I sega ti gnido prokleta otnovo s gadnata si politka s koiato pokaza, che nie horata za teb sme plebei, nezavisimo ot doverieto koeto poluchi, isash da ostanesh vuv vlastta.Niama da stane
689
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РЕВАНШИСТ ! ИЗЛЕЗЕ ЧЕ МЕЖДУ КОМУНИСТ И ФАШИСТ НЯМА РАЗЛИКА. ТОЗИ *** СЪНУВА ОТМЪШЕНИЕ ,ТОЧНО КАКТО И ДРУГАРИТЕ МУ ,ЗАЩОТО 7 ПЪТИ ДА ТЕ БИЯТ КАТО МЕЧЕ У ДЕРЕ НЕ Е ШЕГА РАБОТА. И В СЪЮЗ СЪС ВСИЧКИ ДЕСТРУКТИВНИ СИЛИ В БЪЛГАРИЯ ТРУДНО ЩЕ МУ СЕ ОТДАДЕ НА ДРУГАРЯ СТАНИШЕ ДА СИ ВЪРНЕ,ЗАЩОТО НАРОДЪТ ИСКА ДА ВИДИ ПАТРИОТИ А НЕ РЕВАНШИСТИ. АКО ИСКА ДА СЕ САМОРАЗПРАВИ С БОЙКО ДА ГО ИЗВИКА НЯКЪДЕ И ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ !
688
7
 
26
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Г-н Станишев, момченце на фона на Вашите изяви Герб изглеждат като Слънце. *** лозунги от типа "Всяка произведена консерва, камъче в леглото на Кенеди" отдавна не вървят. Дори хората, който гласуваха за Вас, защото баничката преди 30 години е била 26ст. вече не Ви вярват. Оплетохте са във Вашите манипулации, като пиле в калчища. Искрено Ви моля, за доброто на нашата нация и народ, ОТИВАЙТЕ СИ!
687
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишко сам маркира основните цели на новото правителство и всичките му действия доказват това т.е.да не се върне ГЕРБ на власт.Уважаеми сънародници всички останали обещания са популизъм или по народному-вятър и мъгла.
686
7
 
30
 
! Отговори
Мишковеца преди 10 години
Хората не искат психопата Сидеров да е главния фактор в НС. Той първо обиди гостите на 42 НС. Той е причината да има парламент и правителство. Пред него треперят Станишев, Местан и депутатите им. Пример - скандала при президента където не смееха да отронят и една думичка и поне да го посъветват да се държи прилично. И последно - щом Сидеров ще е еталон за ЕТИКА ??? Коментара е излишен защото пъзльото Серго каза за Психопата - "А защо не"той".
685
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** като е много курнас защо лиже *** на лудия Сидеров, благодарение на когото се състави това недолюбвано и популистко правителство срещу което в най-скоро време ще се обявят работодателите, енергетиците и профсъюзите.
684
3
 
34
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Тоя не мисли как управлява той и какви простотии правят а се чуди само как ГЕРБ да не управлава. Абе *** какъв си ти че ще казваш кой ще управлява и кой не.Народа ще каже кой ще управлява а явно не иска теб
683
2
 
10
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
До Инж.Стоян Петровg-n petrow ne wi znam na kolko godini ste no qwno ne znaete 4e partiinite lideri se smenqt, partiinata liniq - NIKOGA.smart za komunistite!!!!!!!